Odmaturuj z chemie

Odmaturuj z chemie https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280681/bmid_odmaturuj-z-chemie-ZyQ-280681.jpg 4 23 4

Přidat komentář

stepankoby1
10.10.2021 4 z 5

V oblasti anorganické chemie zmatečná, metabolismus příliš stručný, některá maturitní témata (pesticidy, léčiva) chybí. Obecná chemie, organická chemie a biochemie jsou ale zpracovány dobře. Na poměry učebnic dle mého (čtvrťák) obstojné. Ještě uvidím, jak se bude můj pohled měnit v průběhu studia, zatím 4 a spokojenost.

vaskajiras
07.09.2021

Podle toho, co jsem vysledovala, učitelé tuhle řadu moc nemusí, ale já na ní nevidím nic špatného, vždyť je tam všechno krásně shrnuto. (Mám doma chemii a biologii a učila jsem se ještě ze spolvěd, takže mluvím hlavně za tyhle díly.)
Ok, ok, nejde úplně do hloubky, ale to ani není jejím cílem. Kdo chce podrobněji organiku, ať si koupí samostatnou učebnici na organiku, kdo se chce víc zabývat biochemií, tak ať si koupí biochemii, ne? Ale nejdřív stejně musíte umět základy a zde je to uspořádáno opravdu velmi přehledně. Slovem, k maturitě určitě stačí, pokud se chystáte předmětem zaobírat na vyšší úrovni, holt si pořiďte (i) něco jiného.


adbrko
28.04.2018 3 z 5

Mám-li se něco rychle naučit, tak odtud ne, je to příliš heslovité. K maturitě ji používám jako doplněk, hodí se pro ověření, zda mám přehled.

Sisi11
11.04.2013 3 z 5

K ucelení středoškolského přehledu slouží velmi dobře. Ale pokud ji máte použít pro vyšší účel jako například k přijímačkám, tak to tedy nestačí.