Odložím to na zítra: Jak si zorganizovat život bez zbytečného organizování

Odložím to na zítra: Jak si zorganizovat život bez zbytečného organizování https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87189/odlozim-to-na-zitra-jak-si-zorganizovat-zivot-bez-zbytecneho-organizovani-87189.jpg 3 12 6

Téměř každý má sklon odkládat věci a hrnout před sebou nevyřízené povinnosti. Pro tuto vlastnost existuje označení prokrastinace (z latinského cras – zítra), v anglicky mluvících zemích je známá pod označením LOBO (Lifestyle of Bad Organisation). Kniha je určena všem, kteří prokrastinací trpí. Autoři ukazují cestu, jak se vyhnout tlaku nekonečných seznamů úkolů, a jak se naučit zvládat nedostatek času a přetlak termínů bez špatného svědomí. Knihu ocení čtenáři se zájmem o zlepšení svého pracovního i životního stylu. Kathrin Passig pracuje jako vedoucí marketingu v Zentrale Intelligenz Agentur. Má za sebou literární činnost, za kterou obdržela několik německých ocenění. Sascha Lobo je ředitelem kreativního oddělení reklamní agentury, pracuje rovněž jako lektor v oblasti komunikačních strategií. ... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Portál
Originální název:

Dinge geregelt kriegen , 2008


více info...

Přidat komentář

nevermore3
16.11.2022 1 z 5

Kniha má pravdivou anotaci, snaží se vám ušetřit výčitky svědomí při prokrastinaci, ale v boji s ní vám pramálo pomůže. Ať se na mě nikdo nezlobí ale např. omlouvat prokrastinaci tím, že se při ní člověk může naučit x věcí, a dělá to, co ho skutečně baví (barvitě to doložit, příklady známých učenců nebo umělců) :) myslím, že je to trochu zavádějící název.

Příklad rady za všechny: Paní se nechce vyklízet sklep, který měla v pronájmu od souseda a odkládá to (prokastinuje). Soused chce svůj sklep zpět a jí nakáže vyklidit ho, ona přesto zbytečné krámy nevyklidí. Nakonec soused do sklepa vnikne a nepotřebné harampádí vyhází sám. Paní dokládá jak se problém může vyřešit sám, aniž by bylo potřeba ho nějak zvlášť řešit a zatěžovat se jím. Apod.

bee88maja
27.09.2022 3 z 5

U téhle knihy jsem měla pocit, že ji taky odložím na zítra. :) Ovšem, to bych ji asi nikdy nedočetla. Za mne je to trochu na hraně. Důvod proč člověk po podobných knihách sahá je, že by se tak nějak rád té prokrastinace zbavil. Pokud stejně jako já čekáte osvědčený návod jak na to, tak tady ho nenajdete. Na druhou stranu, po dočtení, tak trochu pochopíte, že prokrastinace je tak trochu potřeba - v rozumné míře, pochopitelně :)

Čím větší tlak má společnost na jedince, tím větší tendenci k prokrastinaci daný jedinec, bude mít... Nebo ne?


Kučí84
06.07.2022 2 z 5

Chvilemi me knizka tolik nezaujala.. ale nektere citaty a kapitoly stoji za to si knihu precist.

bigbabe
28.09.2020 2 z 5

Některé myšlenky byly k zamyšlení.
"Sebekázeň je jako motorová pila, je možné s ní pokácet celý les, ale taky si amputovat nohu." (:
"Možná velbloud skutečně neprojde uchem jehly. Možná by stačilo, kdyby jehlu obešel." (-:

Vojslava
02.04.2012 3 z 5

Pobavilo, to ano, získala jsem několik dobrých hlášek a odůvodnění a porozuměla některým kamarádům... ale propodruhé už je četba nejspíš zbytečná... :-)

Misoponia
23.12.2011 4 z 5

Knížka o prokrastinaci. Co to je a jak se s tím vyrovnat. Nepředstavujte si další knihu o time managementu. Například metodu GTD (Getting Things Done) tato kniha tvrdě odsuzuje. Text je obohacen docela vtipnými zážitky ze života autorů, Sascha Lobo se totiž považuje za velkého prokrastinátora :).

Štítky knihy

prokrastinace

Autoři knihy

Sascha Lobo
německá, 1975
Kathrin Passig
německá, 1970

Kniha Odložím to na zítra: Jak si zorganizovat život bez zbytečného organizování je v

Přečtených18x
Knihotéce5x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x