Odložený Vesmír

Odložený Vesmír https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461107/bmid_odlozeny-vesmir-ny7-461107.png 4 25 16

NA SVĚTĚ MUSÍ BÝT VÍC NEŽ JEN VŠECHNO. Román o cestě z hlavy do srdce, o prostém lidském štěstí a o ničem, které přesahuje vše... Přijde chvíle, kdy si člověk uvědomí, že je ve skutečnosti všechno jinak, než si myslel. Vlivný podnikatel Aleš Hlavinka, hrdina nového transformačního románu Odložený Vesmír, tento okamžik zažije na oslavě svých 42. narozenin. Místo bujarého oslavování, na které se těšil, málem umře na svém luxusním WC v důsledku předávkování… Kniha volně navazuje na předchozí autorovy knihy Plyšový Buddha a Malá.... celý text

Přidat komentář

bosorka78
02.12.2023 4 z 5

Kniha je moc pěkná, krásně popsáno jaké to je padnout na dno a že tenhle pád je nesmírně důležitý. Jediné co mi fakt vadilo,bylo podbízení k přečtení dalších knih, takový reklamní trik , který do knihy nepatří.

popeluška
16.11.2022 5 z 5

Kniha se četla moc krásně. Líbil se mi styl psaní :-) Nejednou jsem se od srdce zasmála. Autor prostě umí :-)


speiderwoman
26.08.2022 5 z 5

Tak to byla cesta vesmírem mé, a nejen mé, duše... Žasnu, přemítám, poslouchám autorovo ticho za slovy (řečeno autorovými slovy :-). Vážně zážitek!

danka289
04.08.2021 5 z 5

Velmi těžce hledám slova, která vystihnou atmosféru této knihy. Životní příběh hlavní postavy Aleše Hlavinky a jeho návrat ke každodenním maličkostem přes pád na dno, vzpomínky na kamarády z dětství a cesty do neznáma je skutečným čtenářským zážitkem. V knize jsem našla hodně pokladů, které nejsou o zlatě a penězích, ale o životní moudrosti, která protkává jako hedvábná nitka každou stránku knihy. Všem hledačům "pokladů " ji doporučuji a přeji krásný čtenářský zážitek, který jsem měla také já.

Loretta
17.07.2021 5 z 5

Knížka příjemná do ruky, grafická úprava i ilustrace velmi pěkné a povedené. Ocenila jsem také plánky ulice. Zprvu jsem měla lehký šok, co se týče děje - bylo to na mě dost drsné. Ale vytrvala jsem a vyplatilo se. Děj se vyvíjí velmi pozoruhodně. Více nemohu prozradit. Snad jen, že díky této knize jsem se v představách mohla navrátit na místa, jež jsem před pár lety navštívila a také, že mě text přiměl k lehké osobní sebereflexi. Za to všechno autorovi moc děkuji :) Zdraví Péťa Čajová

Gweny
27.05.2021 5 z 5

Po opravdu dlouhé době kniha, která ve mě v průběhu čtení odkrývala velmi protichůdné emoce. Chvíli mě Aleš nesmírně rozčiloval, pak ve mně vzbuzoval soucit, chvíli se dostavily pocity lhostejnosti a nakonec vše tak nějak zmizelo, a zbylo jen TADY a TEĎ. Nemůžu říci, že bych si nějak extra užila samotný příběh. Napravení takového člověka, jakým Aleš byl, nemohlo trvat tak krátkou dobu. Ale musím říci, že mě upoutalo to, co je mezi řádky. Jakési hlubší myšlenky, které nelze popsat a vyjádřit. Jen vím, že mě poselství knihy na nějakou dobu zakořenilo.

Tyto
22.05.2021 odpad!

"Sluníčkářská ... proměna" ... prošpikovaná sebechválou ... reklamou na vlastní tvorbu ... fuj, fuj ... ááááááááá FUJTAJBL !!!

RenataP
30.04.2021 5 z 5

Perfektní kniha, když chcete vzít svůj mozek někam jinam. K sobě, hlouběji, nebo do úplně jiných sfér, to záleží na tom, v jaké životní a emocionální situaci vás kniha zastihne.
A je jedna z těch, které za půl roku, za rok, za pět - chutnají zase úplně jinak.
Ale to všechny knihy Michal Čagánka.

fromywindows
17.03.2021 5 z 5

Super kniha ! K téhle knize se ještě určitě vrátím:‐) kniha byla plná emocí a krásných myšlenek..
U pasáže v Maroku jsem si představovala že jsem tam, všechno bylo dobře barvitě vyličené. Takže určitě tuhle knihu doporučuji všem :‐)
Pan Čagánek opět nezklamal.

Milka1991
17.03.2021 5 z 5

Odložený vesmír je krásný příběh, který má hloubku, plný moudrostí i humoru. Líbí se mi takové knihy, které člověku něco dají, předají poselství, donutí člověka zamyslet se, zpomalit a uvědomit si o čem život vlastně je...Taky se mi líbilo, že skoro každá strana končila tečkou :D
Lidi jsou plní obav a strachu, předsudků... Měli by více naslouchat svému srdci než egu , a myslím, že Vaše knihy by jim v tom dost pomohly. Už se těším na další knihu :)

misa6152
29.01.2021 5 z 5

Moc krásná kniha...Dle mého názoru si u ní člověk uvědomí hodně věcí...A zamysli se o životě...doporučují si přečíst..????

david9422
17.01.2021 3 z 5

Když jsem přečetl prvních padesát stránek, měl jsem chuť se na tu knihu vykašlat, protože je plná depresivních pasáží, které bych od Michala rozhodně nečekal. Syrové scény ze záchodků, kde se pupkatý podnikatel Aleš Hlavinka zmítá mezi životem a smrtí, jsou na začátku přibíjející do křesla, posléze však při jeho sebestředném nadávání a kritice tak silně negativní, že nechci věřit, že tohle by mohl, kdy Michal psát. Ale to jen asi srovnávám s jeho předchozí tvorbou, s krásně poetickými díly Zastaveno a Malá. Nicméně jsem Michalovi dal šanci, protože obdivuji jeho vůli psát a tvořit, tím spíš, že ve druhé části jako by zcela změnil náladu a atmosféru. Hlavní hrdina, Michalovo alter ego, se dostává do Maroka a prožívá nádherné okamžiky při poznání tamní kultury. Vím, že se tam Michal několikrát vydal a jeho poezie tady tryská v každém verši, v každé větě, v každém zamyšlení. Je to spirituální léčba po prvním šokujícím „odložení“. Na chvíli se člověk jak v marocké poušti, tak v horách Atlasu tak krásně může ztratit, zasnít, splynout s Přírodou, že se mu pak vůbec nechce zpět do reality. Aleš Hlavinka se přesto vrací do Prahy a jeho příběh se opět proplétá s předchozím životem, postavami nejen z hlavního města a jeho avantýrami z minulosti, ale silně do něj vstoupí vzpomínky na dětství, na prostředí Bílých Karpat, kde ožívá tolik postaviček, že se v nich nezasvěcený čtenář – který Michala sám nezná! – docela ztrácí. I já, i když jsem Michala dlouho neviděl, jsem se přestal orientovat, kdo je kdo. Lepší je se nechat unášet myšlenkami a nehledat v množství postav smyslovost. Tím spíše, že se Aleš Hlavinka setkává se samotným Michalem, jako by autor vyzpovídal sám sebe, udělal sobě překvapivou, ale příjemně veselou reklamu, a dýchl na všechny tou přírodní, hřejivou atmosférou raného domova. Michalovy vzpomínky na Tomáše Kluse, dr. Hnízdila, Jardu Duška mě moc potěšily a určitě potěší všechny fandy moderní české spirituality, Michal, myslím autor, k nim přidal i v speciálním oddíle na konci podnětné rozhovory. K tomu jsou v knize autorovy stěžejní myšlenky, které potěší a mohou fungovat jako motivační citáty. Navíc seznam inspirativních knih. Proč ne? Kniha je velmi dobře napsaná, pro neznalé předchozí tvorby možná bude hodně nepřístupná, ale pro zasvěcené může být pokračováním rozjímání nad současným světem, na který Michal osobitým způsobem nahlíží.

LeaHlav
10.01.2021 4 z 5

Knizka mne hned vtahla . Pises hezky a poutave, uveritelne a uprimne; citim ze je v pribezich mnoho z Tveho zivota a tez s nasim jazykem zachazis poctive a ucesane. Jakoby nebylo nic navic a nic zbytecneho... Dekujiii a tesim se na dalsi cteni od Tebe!

adri9682
07.01.2021

Knihu jsem přečetla jedním dechem a mohu ji jen doporučit!

werush7058
05.01.2021 5 z 5

Tak jsem dočetla Odložený vesmír a mám v sobě tolik dojmů a pocitů, že nevím, kde začít!..
Bylo to tak napínavé a zajímavé, že se moje oči nestíhaly hýbat tak rychle, jak jsem já chtěla číst.. a hned po tom mi přišlo líto, že si v té rychlosti naplno neužívám hloubku těch slov a tak jsem se zas vrátila a přečetla si to v klidu, abych to opravdu do sebe nasála se vším všudy.
Na pár stranách jsem si i ohla rohy, abych se k té části lehce vrátila. To jsem ještě u žádné knihy neudělala.
Knihu vřele doporučuji.

michal2601
18.12.2020 5 z 5

Poutavý příběh o tom, že změnit se může skutečně každý, největšího pitomce na světě nevyjímaje. :-) Silný příběh dokresluje množství inspirujících myšlenek a krásných ilustrací.

Autorovy další knížky

Michal Čagánek
česká, 1978
2016  83%Plyšový Buddha
2005  86%Nevěry II
2013  95%Malá
2006  81%Piktogramy
2010  90%Zastaveno

Kniha Odložený Vesmír je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst14x
Chci si koupit6x