Očistec

Očistec https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499501/bmid_ocistec-DFh-499501.jpeg 4 46 7

Odložené případy série

< 3. díl

Třetí díl severské krimi, opět inspirovaný skutečnými nevyřešenými případy, kombinuje to nejlepší z populárních krimiseriálů Most a Zločin. Obyvatele Österlenu děsí žhář. Ve všech vypálených domech najde policie namalovanou číslici, a rozhovor s jedinou přeživší vyvolá v kriminální inspektorce Tess Hjalmarssonové vzpomínky na případ, při jehož vyšetřování v počátcích své kariéry selhala. Spolu s kolegyní Marií Erlingovou a profilovačem Carstenem Morrisem se Tess dostane na stopu vrahovi posedlém touhou po pomstě.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Jota
Originální název:

Skärseld , 2021


více info...

Přidat komentář

ctenarkaEva
03.07.2023 4 z 5

Hezky jsem si početla, i když se mi zdálo, že místy se děj docela dost vleče a pachatele jsem asi v polovině začala tušit.

Nuttelka
28.04.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Opět skvělé! Tato série je opravdu velmi povedená a i když jsem předchozí díly poslouchala v roce 2021, pamatuji si tuto "partičku" bez jediného zádrhelu a tápání, co kdy, kdo, kde... :-) Tento případ "žháře" a způsob pomsty je pro mě i docela originální a navíc, že je to inspirováno skutečným případem? No fíííha.. Jen tedy nevím, zda se dočkáme i nějakého dalšího dílu :-/


alzbeta4340
31.03.2023 5 z 5

Zajímavá detektivka, opravdu si dovedu představit, že se něco takového mohlo stát. Inspirace skutečnými případy je dobře zasazená do fiktivního děje. - Je vidět, že se vždy nemusí vymýšlet absurdně složité zločiny, i "běžné zlo" se obtížně odhaluje.
Tess se tentokrát účastní vyšetřování série požárů, při kterých zahynuli obyvatelé vyhořelých domů a nachází souvislost se starým případem ze začátku své policejní kariéry.

85098211
27.03.2023 5 z 5

Protentokrát budu ve svém komentáři o trochu stručnější, než u mě bývá obvyklé ;-). Tuto sérii, kterou autorka napsala podle skutečných případů, mám opravdu moc ráda. Nezklamal mne tedy ani tento v pořadí třetí případ, který vyšetřuje inspektorka Tess Hjalmarssonová se svojí kolegyní Marií Erlingovou. Navíc je i způsob provedení vražd poměrně originální, protože v Österlenu tentokrát řádí žhář. Obětí je již několik, ale jedna z nich naštěstí přežije. A Tess brzy přijde na to, že se bude muset vrátit ke svému pomníčku, tj. nevyřešenému zločinu, který se odehrál před dlouhými patnácti lety. V roce 2005 totiž uhořela mladá maminka, která po sobě zanechala malého, pětiletého chlapečka. Tess se opuštěného dítěte na dobu přechodnou ujala, ale nechat si ho samozřejmě nemohla... Jak tohle všechno bude spolu souviset, psát nebudu, to bych toho musela prozradit až moc - a to opravdu nechci ;-). Jen bych chtěla ještě nakonec dodat, že rozuzlení případu a odhalení pachatele mne vůbec nepotěšilo... Knihu hodnotím plným počtem, protože je neskutečně čtivá a dobře napsaná. No a na závěr budu pevně doufat, že autorka již (snad) píše další? ;-)

hlenicka
22.02.2023 5 z 5

Jejda, to byl zážitek. Jak se pomalu rozplétal tenhle příběh, moc dobře napsané, popsán detailně,jak došly na jakou stopu. Klobouk dolů před inspektorkou! Super krimi

VeruMalfoy
11.01.2023 4 z 5

Další detektivka z mé oblíbené série a opět vážně moc pěkná. Tess se zde potýká se svou minulostí. Dalo by se říct, že tady funguje heslo, že i za dobré skutky se platí. Dokonce i jedno další, že si vážíme člověka pořádně až ve chvíli, když ho ztratíme. Moc se mi líbí způsob provedení hlavní zápletky a styl myšlení vraha. Opět zajímavé a napínavé.

Hakate
29.12.2022 4 z 5

Ve třetím díle odložených případů se vracíme na začátek k pomníčku Tess. Tessin nevyřešený případ, který ji straší a který již byl zmíněn v minulých dílech. Tedy případ uhořelé maminy malého chlapce. A jak již název napovídá, zaměříme se trochu náboženství a na smrtelné hříchy, trochu na tu přítomnost a hodně na minulost. Velmi dobře propracovaný příběh, pěkná zápletka. Čitelné, má to spád. I když odhalení vraha pro mě nebylo žádné wau. Tento díl mi přinesl pěkný čtenářský zážitek. I když Tess s Marií jsou mi stále nesympatické a asi si k nim cestu nejdu, přesto tuto sérii považuji za zdařilou.

Štítky knihy

odložené případy

Autorovy další knížky

Tina Frennstedt
švédská, 1969
2020  77%Nezvěstná
2021  79%Silnice č. 9
2022  83%Očistec

Kniha Očistec je v

Právě čtených1x
Přečtených69x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce67x
Chystám se číst50x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x