Odkud vane kouř

Odkud vane kouř https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19807/bmid_odkud-vane-kour-7XI-19807.jpg 4 216 33

Román o mladé lékařce, která přichází do texaského městečka zcela ovládaného rodinou naftových magnátů, se kterými má lékařka nežádoucí vazby. Lékařka Lara Malloryová měla kdysi milostný románek se senátorem Clarkem Tackettem, který zničil jeho kariéru i jeho život. Právě ve městě, které zcela ovládá jeho despotická matka, bohatá naftová podnikatelka si zakládá Lara lékařskou praxi.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Where there's smoke , 1993


více info...

Přidat komentář

Jája92
16.02.2024 4 z 5

Těšila jsem se na knihu od autorky, která mě vždy dokáže vtáhnout do děje a není tomu jinak ani u tohoto díla.
Překvapilo mě, že děj nakonec vypráví vícero postav, chvíli mi trvalo, než jsem si na tento styl zvykla.
Každá z postav má své jedinečné vlastnosti, ty dobré i špatné.
Postupně autorka odhaluje příběh okolo doktorky Lary a její nedávné minulosti, která ji ovlivňuje i v současnosti.
Najde se tu vše, od nebezpečných, dramatických situací, romantiku až po zákeřnou pomstu.
Čtení ubíhalo rychle, u některých dějových linek se dalo očekávat, co se v nich může odehrát, jiné mě naprosto překvapily.

LuckaK.088
07.10.2023 4 z 5

Opět velmi zdařilý román od mé oblíbené autorky, který obsahuje vše potřebné - tajemství, napětí, lásku, překvapivé rozuzlení. Sledujeme zde propletené osudy hned několika postav. A jak už to u autorky bývá zvykem, nakonec je vše jinak, než jsme si na počátku mysleli.


Kudík
11.03.2021 4 z 5

Teda.... tuhle knihu jsem musela trošku strávit, protože asi není moc podobné bolesti, jako když matka přežije své dítě a v této knize jsem narazila na min. 5 takových. A musím přiznat, že tady těch obětí celkově nebylo málo, ale některé mohla autorka přece jen ušetřit. Zápletka ohledně senátora Clarka s doktorkou Larou, vč. jejího manžela velvyslance Randalla mi byla hned zřejmá, protože indicií nebylo málo, i když Lara mlžila jak se dalo. Keye jsem si díky tomu jeho pokrytectví a jednání moc neoblíbila, ale tak nějak zapadal do děje. Na můj vkus byl děj trošku překombinovaný, ale samotný závěr nebyl vůbec špatný.

alekis
29.10.2020 5 z 5

Snažila jsem se charakterizovat tento román veršíkem, ale nezdařilo se. Vznikla z toho jakási neumělá pochvala autorce, víc to tentokrát nešlo:

Že Sandra Brown píše skvěle ví každý, kdo ji zná.
Sic občas musíš překročit oslí můstek, či dva,
však jistota je, že vždy čtivý příběh vytvoří,
a hrdinové dojdou štěstí přes pár drobných příkoří...

Řekla bych, že je tu těch oslích můstků dokonce víc než jeden nebo dva, ale s jejich pomocí kniha získala na dramatičnosti a to se cení. Výsledné rozuzlení je překvapivé... nebo možná ani ne? Bylo tu trochu moc tajuplnosti a skrytých věcí, dalo se očekávat, že v závěru se všechno zvrtne úplně naopak...
Musím zdůraznit, že je tu hodně postav, všechny jsou lehce rozpoznatelné, nepletou se při čtení, velmi slušně jsou popsané jejich charaktery.
Kniha splnila svůj účel - pobavila mě, a to jistě autorka při jejím psaní zamýšlela. Jsem ráda, že jsem Sandru Brown objevila a hodlám se k její tvorbě vracet častěji. Přesto, že jde ve své podstatě o dokonalejší odrůdu červené knihovny, tak tyto její směsky romance a dramatu, občas s kriminálním nádechem, literárně dobře zpracované, musí mít u čtenářské obce úspěch.
Díky, Sandro, a piš dál! :-).

smardice
08.09.2020 4 z 5

S.B, se řadí k mým oblíbeným spisovatelkám a opět nezklamala. První 2 třetiny trochu zdlouhavé, ale ta poslední to úplně vynahradila (a nejen tím nečekaným rozuzlením).

Luciska13
11.05.2020 5 z 5

Během první poloviny jsem si říkala, jestli vůbec čtu knihu od Sandry Brown. Žádný vážný zločin na obzoru, prostě intrikánská povaha malého texaského města ovládaného bohatou rodinou. Tím ale nechci říct, že by kniha byla nudná, to rozhodně ne, v tomto městě se člověk zaručeně nenudí. V druhé polovině se už objevila Sandra Brown v plné své kráse a všechny dílky začaly zapadat na své místo, aby vám je autorka na samotném konci úplně rozhodila. Jako vždy překvapivý zvrat, nemůžu jinak než doporučit.

petraj30
08.05.2020 3 z 5

Přišlo mi, že tahle kniha se od ostatních, které jsem již od Sandry přečetla, strašně lišila. Nebylo to sice špatné, ale podle mě to bylo strašně překombinované a tím víc nevěrohodné.
První dvě třetiny knihy se nesly v jednom duchu, ale potom..... Nebyla jsem si jistá, jestli náhodou nečtu jinou knihu. Chvílemi jsem tomu ani nerozuměla a nebylo to jen špatným překladem. Plavala jsem mezi přítomností a vzpomínkami na minulost. Nebo to byla jen přítomnost?
Možná bych více rozvedla vedlejší dějovou linku Bowieho a Janellen. Taky jsem očekávala jistý trest pro Darcy, ale ten už byl trochu moc a bylo mi to strašně líto. I přesto se mi ten konec za celým uzavřením všeho možného i nemožného celkem líbil.
Nebylo to tak špatné, ale od Sandry znám mnohem lepší.

jinbr
29.12.2019 5 z 5

Jo tak tohle se zase Sandře povedlo. Velmi pěkně provázané osudy lidí, nebylo to tak dalece předvídatelné, jak někdy u Sandry je, konečné odkrytí tajemství, že není všechno tak, jak se zdá, bylo dobré. Mě se to osobně moc líbilo a příjemně vyplnilo dovolenou.

georginaa
24.10.2019 5 z 5

Mám ráda knihy kdy je od každého něco. Napětí, detektivní zápletka, láska....Sandra Brown umí příběhy krásně popsat, není tam zbytečné popisování, jde prostě přímo na věc. Čtení je zábava a vždy se těším na další její knihy.

ctenarkaEva
02.05.2019 4 z 5

Opět skvělé odpočinkové čtení, spojení detektivního příběhu a červené knihovny tak, jak to Sandra Brown umí. Četla jsem starší vydání, které bylo bohužel plné gramatických chyb, často chyběly uvozovky, což kazilo výsledný dojem. Snad už je v novějším vydání vše opraveno. Příběh byl napínavý až do samotného konce, nechyběly ani překvapivé (místy až překombinované) momenty, ale to k odpočinkovým knihám patří.

Květinka008
07.09.2018 5 z 5

Pro mě jedna z top knížek autorky (nečetla jsem všechny, abych ji mohla vysadit nejvýš), kterou uložím do vyhrazené police v knihovně a ráda si ji přečtu opakovaně. Opět propracovaný příběh plný zvratů, překvapení, bohatých charakterů, klaďasů, zdánlivých klaďasů i záporáků, síly vůle i lásky. A pro ženskou samozřejmě happyend 0:-) Je štěstí, že takových knih není většina, protože bych nebyla schopna celé dny dělat nic jiného než číst - jako tady, dva dny nepřetržitě vyjma pobytu v zaměstnání :-) Rozčilovaly mě jen gramatické chyby (skloňování, mě/mně apod.) ve vydání od Knižního klubu 1996, které jsem měla! Nic to ale nemění na faktu, že Sandra Brown je PANÍ SPISOVATELKA.

konicekbily
16.04.2018 5 z 5

Promyšlená zápletka s ohromně rychlým rozjezdem a strhujícím závěrem, střední část je trochu natahovaná, ale to patří ke stylu autorky. Opět je to skládánka červené knihovny s thrillerovským nádechem i jemně naznačovaná erotika.Velice dobrá odpočinková četba na dovolenou.

Ivetaa
31.03.2018 5 z 5

Kniha je napsaná velmi dobře. Přečetla jsem ji během dvou večerů a líbí se mi prolínání několika příběhů.

shay
27.02.2018 5 z 5

Opět nádherná kniha od autorky. Nejdřív se zdá, že je nám záporná osoba od začátku jasná, ale potom přijde nečekaný zvrat v ději a závěr je naprosto nečekaný.

p.pavlina
01.11.2017 4 z 5

Moje první kniha od této autorky. Je to čtivé a oddechové. Určitě to není moje poslední kniha od této autorky.

niknikita
04.10.2017 2 z 5

slabé, slabé, slabé...

zoew
25.07.2017 2 z 5

Za mě dost příšerný překlad a děsné slovní obraty, které z románu dělají místy spíš frašku. Tohle je pro mě zatím nejslabší román SB, jaký jsem četla.

Welinie
11.04.2017 2 z 5

Romantika me moc nebere, ale docela jsem se bavila nad některými pasážemi.

Jessie26
27.03.2017 3 z 5

Zajímavá zápletka, pohlcující děj.
Ke knížkám tohoto typu si chodím odpočinout.

akdar72
01.02.2017 5 z 5

Další krásný příběh. Na autorce obdivuji nápad a smysl vyvážit napětí, romantiku a charakter jednotlivých postav. Každá její kniha je jiná, klobouk dolů...