Vrazi z Krondoru

Vrazi z Krondoru https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223709/bmid_vrazi-z-krondoru-223709.jpg 4 137 5

Odkaz Trhlinové války série

< 2. díl >

Po odvrácení nebezpečí útoku Bratrstva temné stezky se princ Arutha se svou družinou vrací zpátky do podivně ztichlého a náhle nebezpečnějšího Krondoru. Městem se valí prudká vlna vražd a zdá se, že kromě Jízlivců jsou vyvražďováni především ti, kteří vládnou jakýmikoli magickými schopnostmi. Princ Arutha pověřuje vyšetřením těchto podivných vražd mladého panoše Jamese, který brzy začíná poznávat známého protivníka… Pugův syn William mezitím skládá důstojnickou přísahu a získává rytířské ostruhy. Záhy je pověřen velením nad jednotkou, ochraňující šlechtice, který do Krondoru zavítal ze spřáteleného východního království. Krátká lovecká výprava se ale mění v hrozivou noční můru, plnou úkladných vražd a záhadných nepřátel. Díky pomoci bývalého opata Gravese se oba přátelé vydávají směrem na jih, kde se nachází prastará keshanská pevnost, v níž hodlají nalézt odpovědi a zničit nebezpečí, které opět hrozí Ostrovnímu království.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , United Fans
Originální název:

Krondor: The Assassins , 1999


více info...

Přidat komentář

Hadati
24.02.2023 3 z 5

Je to nejslabší díl z nejslabší série ze světa Midkemie. Tato kniha je předělem mezi dvěma romány, které byly napsány podle počítačových her. Příběh nestojí skoro za nic a za postavy to táhne po celou dobu hlavně Jimmy Ručka a William, syn mága Puga, jako poručík armády prince z Krondoru.

Hobo
24.10.2019 3 z 5

Z počátku se příběh rozbíhal poněkud pomalu a protože předchozí svazky se ke mně bohužel nedostaly, bylo to trochu jako skočit doprostřed děje. Bylo zřejmé, že některé postavy už cosi v předchozích dílech zažili a chyběla mi trochu návaznost. Nicméně závažnější problém to nebyl a tak jsem se do příběhu pomalu pokládal. Napětí houstlo, takže vše v pořádku. Zejména v závěru při boji s démonem jsem si říkal, proč já blbec se většinu života vyhýbal fantazy. No, pokusím se to dohonit.


p3tris
08.03.2017 4 z 5

Stejně jako ostatní Faistovi knihy, je i tato velice čtivá. Přesto se mi zdá, že naplno nevytěžila svůj potenciál a mnoho dějových linek zůstalo otevřených. Nic se nedozvíme o osudech Lymma, Gravese a Kat ani o pravých záměrech Plazivce. Přesto, že se hrdinové utkají s Puštíky i temnou magií, jde jen o malá vítězství. Ten, kdo stojí v pozadí, zůstane nakonec neodhalen. Snad nám všechny otázky zodpoví Slza bohů.

Eldar80
25.08.2014 3 z 5

Děj předchozí knihy plynule pokračuje dál, ale hned na začátku se vracíme zpět na Midkemii jak ji známe. Znovu se objevuje i osobní svět hrdinů a hned se do knihy vžijeme. Zprvu to vypadá nadějně, ale po čase zjistíme, že kvalita se nijak nemění a pouze kontinuálně pokračuje vpřed. Dobře se to čte a občas projdeme skrze napínavé pasáže, ale na 4 hvězdy kniha nemá, protože neobsahuje nic co by potřebovalo fantasy žánr, jedná se pouze o dobrodružný příběh zasazený do Midkemie. Naštěstí díky bližšímu vztahu k hrdinům je kniha mnohem lepší než Zrada v Krondoru. 60%

MiaVa
16.10.2013 5 z 5

Předchozí díl mě upoutal tak už se teším až přečtu tento :D

Autorovy další knížky

Raymond E. Feist
americká, 1945
1996  87%Mág – Učedník
1997  93%Dcera Impéria
1996  91%Mág – Mistr
2003  85%Čestný nepřítel
1996  89%Stříbrný trn

Kniha Vrazi z Krondoru je v

Přečtených264x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených9x
Knihotéce130x
Chystám se číst14x
Chci si koupit9x