Odkaz - Po stopách bratra Heřmana

Odkaz - Po stopách bratra Heřmana https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110813/odkaz-110813.jpg 4 7 2

Po stopách Heřmana z Reichenau Děj této knihy zasadila autorka do počátku patnáctého století, mnoho let po smrti Heřmana z Reichenau. A přesto se právě tento světec stane přes hranici několika století jedním z hlavních hrdinů příběhu. Dva mladí šlechtici, kteří se rozhodují o svém budoucím životě, nacházejí právě v tomto světci přímluvce a pomocníka na svých strastiplných cestách životem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Der Geist Des Mönchs


více info...

Shardlake
Shardlake
04.07.2014 3 z 5

Hrabě Jindřich posílá svého syna Jiřího s jeho druhem Wolframem na studia do Heidelberku, kde se jim dostává do rukou spis Heřmana Chromého neboli Heřmana z Reichenau, o kterém se dozví, že byl těžce postižen, přesto se stal učeným a váženým mnichem. Jiří má dvojče, Jana, za kterého se jeho otec stydí a ukrývá ho ve věží svého panství. Jan má rád studia, přesto mu není dovoleno se dále vzdělávat. Putováním po stopách Heřmana z Reichenau a na jeho hrob, dosáhne Jiří toho, že jeho bratr Jan skončí v klášterním ostrově Reichenau na Bodamském jezeře, kde může studovat, další přítel Jiřího, kterého potkal na cestách, Kilián, se opět setká se svým bratrem, benediktinským opatem Friedrichem v Reichenau a jeho druh Wolfram se stane správcem panství Öhningen, a tak již není chudý a může si vzít za manželku Luitgardu sestru Jiřího a Jana,kterou mu původně hrabě Jindřich odmítá dát za ženu, protože nemá postavení. Jiří končí jako německý pán, řádový rytíř v Altshausenu. A tak každý z nich díky Heřmanu z Reichenau může nakonec dělat to, po čem jeho srdce toužilo.

honajz
honajz
06.07.2013 5 z 5

Příběh tělesně postiženého mnicha, který se přesto stal významnou kulturní a vědeckou osobností své doby, podaný z pohledu jeho víry. Autor modlitby Zdrávas Královno má neustálé pochybnosti o sobě a své síle, přesto se každý den snaží vzchopit a přes svou nemohoucnost další den věnovat Bohu i lidem. Velice sugestivní čtení, které i po letech mi vytane na mysli.


Kniha Odkaz - Po stopách bratra Heřmana je v

Přečtených7x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x