Odkaz mrtvého kostelníka

Odkaz mrtvého kostelníka https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273896/bmid_odkaz-mrtveho-kostelnika-ThZ-273896.jpg 3 28 16

Žádné tajemství nezůstane ukryto navěky, ani to, které střeží starý a umírající kostelník Havelka. Mladý knihkupec Mikuláš Kameník trpělivě vysedává u jeho lůžka a zapisuje zdánlivě nesrozumitelné útržky pohasínající paměti, ze kterých začíná být patrné, že souboj svedený na ochranu vzácné relikvie není u konce. Mikuláš navíc není jediný, kdo usiluje o odhalení důmyslné skrýše...... celý text

Přidat komentář

Iki1
26.10.2021 3 z 5

Tato kniha z edice Původní česká detektivka patří k těm lepším, i když i zde je znát to, co provází tento žánr – nepříliš dobré zpracování, troufám si tvrdit přímo rychlost vydání, na níž tu zřejmě záleží především. Děj je příliš překombinovaný a těžko uvěřitelný – spíš posunutý k sci-fi. Prolíná se tu naše doba se středověkem a osmašedesátým. Pozitivní je, že autor děj spřádá z různých linek – není to jen prvoplánový příběh.

Leňouza
18.07.2021 1 z 5

Knihu jsem dočetla, ale nepochopila. Při konečném rozuzlení jsem měla pocit, že mi někdo z knihy vytrhl kapitolu. Hezky se rozvíjí minulost kostelníka Havelky aby najednou skocnčila nedopovězená?


Jiho226
27.05.2021 2 z 5

Mnoho postav,mnoho vražd,spousta nelogičnosti,náhod a nepravděpodobností.Dočetla jsem s velkým sebezapřením.

Zzuzzka
14.02.2021 odpad!

Takmer som to nedočítala...brala by som možno túto knihu v dobe, keď som mala jedenásť rokov a hltala edíciu Traja pátrači. Spisovateľ sa nepochybne inšpiroval Danom Brownom, ale výsledok pripomína skôr paródiu. Je tam všetko mysliteľné klišé (naháňačky, symboly, lúštenie šifier, bezproblémový prístup na akékoľvek miesto, tajné východy, sem tam mŕtvola, žiadna polícia, dokonca nepodarená sexuálna scéna), postavy sa chovajú v jednej chvíli retardovane a v druhej len tak mimochodom vylúštia komplikovanú šifru....najviac ma však rozčuľoval štýl, akým je kniha písaná...neskutočné množstvo banálnych dialógov, nelogické zvraty v deji, nejasná motivácia postáv.....fakt nechápem to pomerne vysoké hodnotenie.

rafan65
14.02.2021 5 z 5

Pokračování příběhu Mikuláše a Lucie je opět velmi dobře napsané. Navazuje na předchozí knihu Jedna mrtvola navíc. Také kniha Odkaz mrtvého kostelníka se odehrává jak v současnosti tak v letech po roce 1968. Příběh je moc pěkný a docela napínavý. Těším se na další knihu tohoto autora.

viva71
10.12.2019 1 z 5

Všichni a všechno na jedné hromadě. Od začátku jsem ztrácela souvislosti. Přemrtvolováno a zápletky z "minula" mi do té přítomnosti nějak nezapadaly.

Kerberos
25.11.2019 3 z 5

Musím říct,že jsem čekala víc.Nápad asi dobrý ,ale něco tomu chybělo.

čef
19.11.2019 4 z 5

Šifra mistra Leonarda po česku, tak to jsem ještě nečetl. Aby si mohl čtenář tuto literaturu užít, musí být hodně laskavý, přehlédnout různé nelogičnosti a ponořit se zplna do děje. Děj musí být také dostatečně akční, musí zde být hodně honiček, zvratů, překvapení a ohrožení smrtí. To se zde docela dost dělo, takže snad můžeme být spokojeni, když už ne na vrcholu blaha. Čtenářovo nebe leží přeci jen o kousek dál.

daudurhundur
23.09.2019 2 z 5

Od všeho něco a dohromady nic...
Moje první a nejspíš i poslední kniha od tohoto autora. Tajemství, které se brzo vyjasní, podobně jako vrah, který rozhodně nezůstává skryt až do "překvapivého" rozuzlení, logické díry v příběhu a ještě větší v chování hlavních postav...

frabm78
01.05.2019

Navazuje časově, postavami a vztahy bezprostředně na „Jedna mrtvola navíc“ . Děj se odehrává v 90. letech dvacátého století a občas se vrací do roku 1968 a do středověku. Knihkupec Mikoláš Kameník ve spolupráci se svou přítelkyní Lucií pátrají v Praze po tajemství ukryté relikvie svaté Anežky České.

vincek1
04.10.2016 4 z 5

Podle mého svižně napsaný děj. Jen občas matou přeskoky v čase, ale to je dosti obvyklá záležitost v knihách napsaných v posledních letech. Pouze ten proslulý zahradník (vrah) se dá rozpoznat přibližně po dvou třetinách knihy.

fruitbueno
14.07.2016 2 z 5

Podle mého názoru je nejzásadnějším problémem knihy změť postav, z nichž je pozornost věnována právě těm méně zajímavým a ty doopravdy pozoruhodné zasahují do děje okrajově či skoro vůbec. Celkově poměrně zklamání.

TerkaM
21.06.2016 3 z 5

Po pravdě? Nejsem si tak docela jistá, co si o knize po přečtení myslet a bohužel musím konstatovat, že z ní nejsem nijak odvařená... upřímně řečeno mě děj, kterým se příběh ubíral, moc nepřekvapil. Určitě bych uvítala mnohem víc pasáží z Havelkovy minulosti, která mě naopak zajímala hodně a nějak mi nestačilo, že se mi jí dostalo jen takhle zprostředkovaně skrze Mikuláše a Lucii.

Ano, v rámci možností to byla dobrá kniha, ale už jen proto, že si za půl roku nebudu pamatovat o čem byla, hodnotím třemi hvězdičkami. Nicméně, třeba ta česká detektivka do třetice vyjde... :)

evasamankova
21.05.2016 4 z 5

Jedna z těch opravdu lepších českých detektivek, která místy přechází víceméně až do thrilleru. Do toho stačí vroubovat ještě historickou část. Zajímavý mix, který ovšem drží plně pohromadě.

Mili67
05.05.2016 5 z 5

Velmi pěkné čtení s dramatickou zápletkou, rychlým dějem, spoustou zajímavých informací. Kniha jak má být. Dávám plný počet.

DariDerek
23.03.2016 5 z 5

Bez jakéhokoliv předstírání dávám plný počet, tohle byla česká detektivka podle mého gusta! :) Více v recenzi v záložkách, pokud budete chtít :))

Štítky knihy

české krimi české detektivky

Autorovy další knížky

Milan Růžička
česká, 1966
2016  63%Odkaz mrtvého kostelníka
2014  74%Jedna mrtvola navíc
2018  71%Mrtvá na pranýři

Kniha Odkaz mrtvého kostelníka je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce31x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x