Odkaz lásky

Odkaz lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48146/odkaz-lasky-48146.jpg 4 8 3

Dedičstvo/Legacy série

1. díl >

Romanticko-historická kniha je určena hlavně ženám, které milují nekončící rodinné ságy. Zachycuje životní příběhy hrdinek tří generací v letech 1830 až 1945. Postupně nás zavádí do různých míst autorčiny rodné Velké Británie, ale i do daleké Indie a Afghánistánu. Bouřlivé osudy hrdinek, jejich společenský život i fatální lásky jsou podtrženy barvitým a živým líčením krajiny a přírody, které všem částem knihy dodává nádech romantické skutečnosti i exotiky... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Legacy of love , 1983


více info...

Přidat komentář

evask
19.08.2020 3 z 5

Zklamání. Nechala jsem se zmást vysokým hodnocením. Do Jane Austenové má daleko. Na stolku ještě čeká druhý díl, ale ten rovnou vrátím do knihovny.

ariel platto
20.07.2017 5 z 5

Tak dlouho, ani nevím proč, se mi do této knihy nechtělo...První příběh byl úžasný na 5*. Druhý 4*a třetí 3*. Ale celkově si kniha zaslouží plný počet, protože se dobře četla.


modranka
09.05.2013 5 z 5

Nádherne príbehy, skvelá atmosféra, mimoriadne dielko. Kniha obsahuje 3 príbehy, troch žien. Zakladateľkou dynastie je Charlotta, ktorej sa venuje prvá časť knihy, druhá patrí vnučke Alexandre a tretia Alexandrinej vnučke Kare (Charlotte) Príbeh prvej Charlotty sa odohráva v Afganistane, kde spolu so sestrou Emily spoznajú svojich osudových životných partnerov, vracajú sa do Anglicka, (Charlotta do Škótska, Emily do Corwell) kde založia dva samostatné rody, ktoré v druhom príbehu splynú do jedného. Každá z troch žien je najskôr odsúdená na nezáujem vlastnej matky ale vždy sú schopné pozviechať sa a byť mimoriadne aktívne. Samozrejme, každá z nich prežíva romantickú lásku. Aj keď autorka je známa tým, že veľmi v romantike nepoužíva emócie a neopisuje posteľové scény, bravúrne zvláda odlíšenie vášne od skutočnej lásky. V hre sú vždy dvaja muži a vždy vyhráva len ten lepší. Kto z tých dvoch je lepší autorka prezrádza až na posledných stránkach každého z príbehov.
Kto má rád kvalitnú literatúru a nielen nudné romantické príbehy, určite si nenechajte ujsť tento príbeh, ktorý má pokračovanie v ďalších generáciách
Pozn.: Prvý príbeh je písaný v 1. osobe.

Kniha Odkaz lásky je v

Přečtených10x
Knihotéce8x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x