Odkaz Dračích jazdcov – komplet 4 knihy

Odkaz Dračích jazdcov – komplet 4 knihy https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422066/bmid_odkaz-dracich-jazdcov-komplet-4-kni-zc2-422066.jpg 5 97 13

Darčekové vydanie všetkých dielov tetralógie Odkaz Dračích jazdcov. Fantasy tetralógia z pera mladého Christophera Paoliniho, ktorý nadchol milióny čitateľov po celom svete. Christopher Paolini začal písať prvý diel ságy, nazvaný Eragon, ako päťnásťročný a vydal ho s prispením rodičov v roku 2002. Všetky štyri diely fantasy ságy Odkaz Dračích jazdcov – Eragon, Eldest, Brisingr a Inheritance sa stali NY Times bestsellermi a následne zaznamenali aj celosvetový úspech. Boli preložené do 49 jazykov sveta. Na začiatku bol Eragon... Na konci je Inheritance. Nie je to tak dávno, čo bol Dračí jazdec Eragon obyčajným chudobným farmárskym chlapcom a jeho dračica Zafira obyčajným modrým kameňom v lese. Teraz však práve od nich závisí osud celej civilizácie. Jazdec a jeho drak došli ďalej, než sa odvážil ktokoľvek iný...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

Inheritance Cycle


více info...

Přidat komentář

Sauron
04.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Jedničku hodnotím jako skvělé uvítání do světa Eragona. Safira, Murtagh, samotný Eragon, tajemný Brom i záhadná Angela, dokonce celá tajemná Alagaësie, to všechno vám,přesně jak říká ve svém komentáři michaela.22 ,nedovolí přestat číst dokud se nedozvíte jak to dopadne.

Pak přichází Eldest, který mě sice tolik nebavil, ale zpětně vzato ho musím mnohem víc vyzdvihnout než Eragona. Spisovatel to mohl odfláknout a stejně by to šlo na dračku, ale on z toho udělal dílo zásadní pro celou sérii. Rozvedl charaktery postav a mnohem víc vysvětlil zákony magie, což je pro takové blázny do Fantasy jako já docela baví.

Brisingr se mi četl ze všech dílů nejlíp. Nadchlo mě na tom dílu všechno: Jak dokázal spisovatel i Nasuadiny velitelské povinosti vykreslit tak zajímavě, tajemství Angely i nově nabité schopnosti Eragona. Zvláště Slounův příběh a konec Razaků je dojemný.

A pak přichází Inheritance, průtrž mračen války. Drsňák Roran se ukáže ještě lepší než předtím a Galbatorix zemře právě tím způsobem, který jako jediný dává logiku z vhledem k jeho schopnostem. Trošku mě zklamalo že ze všech milostných vztahů dopadl dobře jenom ten Roranův a Katrinin. Nasuada a Murtagh by byli skvělý pár ale opravdu by to asi nešlo. A Arya a Eragon, no nevím co tím chtěl Paolini dosáhnout, možná chtěl čtenáře dojat. U mně se mu to povedlo jenom do jisté míry. Ale dává to smysl, takže nemám co vytknout.

(Vím že jsem na spoustu postav a věcí zapomněl ale to bych mohl napsat rovnou celou knihu)

Beata.Knihařka
26.06.2021 5 z 5

Jako celek se tato série hodnotí mnohem lépe. První díl je docela slabý a nikdo mi to nevymluví. Nicméně následně autor dospívá a i jeho postavy. Je to série, kterou mám vlastně hodně ráda a často si ji pouštím v audio podobě. Pro fanoušky fantasy je to povinnost + je to první kniha, kterou jsem opravdu přečetla v němčině, což mě následně dost ovlivnilo.


Marie022
31.01.2021 5 z 5

Tuhle sérii jsem naprosto milovala a pamatuji si, jak jsem nedočkavě čekala na vydání třetího a čtvrtého dílu.

čtenář6363
14.01.2021

Moc hezky napsáno. Doporučuji si to přečíst.

befel
16.12.2020 5 z 5

Dokonalý příběh, skvěle vykreslené postavy.. Je to přesně to čtení, které neomrzí ani napodruhé ani napotřetí..

mina5465
10.07.2020 5 z 5

Krasne napisany pribeh o chlapcovi a jeho drakovi, ktory zmenil svet. Ziadna magicka bytost ma nikdy tak nezasiahla ako dracica Safira. Jedine co ma na knizke sklamalo je to, ze neviem kde najst vlastne dracie vajce :)

michaela.22
11.04.2020 5 z 5

Naprosto fantastický fantasy příběh ve 4 dílech. Autor dokonale vtáhne čtenáře do děje a nedovolí mu aby přestal číst než se dozví, jak děj dopadne. Doporučuji každému kdo má rád fantasy.

EduardVlach
22.02.2020 5 z 5

Knížky jsou čtivě napsané a hezky promyšlené i jině jazyky tomu dodávají šmrnc ale trošku mi to připomíná pána prstenů

Elka252
01.01.2020 2 z 5

Četla jsem první díl a ten mě moc nenatchnul a uprostřed druhého jsem knižku zavřela...Možná to bylo tím že jsem na stole měla plno dalších a to co mě nebavilo jsem prostě tehdy nedočetla. Ale k této sérii se určitě jednou vrátím a třeba si ji zamiluju jako všichni .

Ellis03
24.07.2019 5 z 5

Uzasny svět a neuvěřitelně promakany příběh. Pokaždé mě fascinuje jak to autor opravdu všechno do detailu dokázal promyslet a propracovat.

pavlamoravcova
20.07.2019 5 z 5

Překrásné vydání, velmi poutavý příběh.. nemohla jsem se odtrhnout! :)

Suou
10.01.2017 5 z 5

Ešte stále si pamätám ako som po prečítaní Eragona prosil maminu aby mi kúpila túto "kocku".
Úžasné ... nebudem sa tu rozpisovať, lebo som sa rozpísal pri jednotlivých knihách, ale odporúčam si kúpiť túto "kocku" :D lebo ak si prečítate prvú knihu nebudete vedieť prestať. :)

nika124
05.04.2016 5 z 5

Dlouho jsem četbu této tetralogie odkládala, moc se mi do tolika stránek fantasy literatury nechtělo.. Nakonec jsem celou sérii přečetla a rozhodně nelituji. Je pravda, že by dle mého názoru autor mohl některé pasáže (zvlášť ty, které popisují některé bitvy nebo výuku Eragona v říši elfů) malinko zkrátit, ale na druhou stranu byly tyto části pro zbytek příběhu důležité, takže jim autor chtěl zřejmě věnovat více pozornosti.
Oceňuji také, že v té době mladý, nezkušený autor vytvořil natolik poutavý příběh, který rozpracoval do sebemenšího detailu, že se snad žádnému čtenáři nechce opouštět svět Alagesie a knihu odkládat.. celá tetralogie právem zaujímá čestné místo (nejenom) v mé knihovničce.

Autorovy další knížky

Christopher Paolini
americká, 1983
2004  86%Eragon
2012  88%Inheritance
2006  86%Eldest
2020  76%Spát v moři hvězd. Kniha I.
2009  87%Brisingr

Kniha Odkaz Dračích jazdcov – komplet 4 knihy je v

Právě čtených2x
Přečtených119x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených20x
Knihotéce54x
Chystám se číst17x
Chci si koupit31x
dalších seznamech2x