Odhalené vzpomínky

Odhalené vzpomínky https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47923/bmid_odhalene-vzpominky-VWs-47923.jpg 4 9 3

Sága čtyř generací rodiny amerických Židů vyprávěný prostřednictvím osudů čtyř žen. Na počátku 20. století odchází Sára jako jediná z rodiny z pogromy stíhané židovské komunity v Rusku do Ameriky. Zde začíná v obtížných podmínkách, ale vypracuje se na módní portrétistku pohybující se v nejbohatších kruzích New Yorku a Hollywoodu. Stala se tak zakladatelkou rodiny, jejíž kořeny studuje její pravnučka Sára v roce 2005, přičemž ji vzrušují zejména bohaté, divoké a „dobově charakteristické“ osudy její matky, typické zástupkyně šedesátých let včetně zkušenosti s drogami, babičky, spisovatelky žijící před 2. světovou válkou v Paříži a zejména prababičky malířky. Jak se s hlubokým vcítěním seznamuje s jejich osudy, rozhoduje se nakonec zpracovat je knižně a začíná prababičkou...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , PanEdit
Originální název:

Inventing Memory , 1997


více info...

Přidat komentář
Magrata15
Magrata15
08.01.2021 2 z 5

V knihovně jsem dost spěchala, takže jsem si přečetla jen část anotace.
Sága čtyř generací židovské rodiny v Americe, to souhlasí - začátek dvacátého století a život uprchlíků je zde popsán dost poutavě.
Čtyři mimořádné a především nekonvenčí ženy by tu také byly a dost nekonvenční.
Ano, kniha se čte jedním dechem... a přesto nesplnila zcela to, co jsem od ní očekávala.
A pokud autorka na záložce píše "láska se silnými erotickými scénami" tak tady bych slovo silné spíš nepoužila. Erotické scény by mi nevadily, ale vulgární výrazy a popisy, které byly použity, bych v knize klidně oželela. Alespoň by bylo více místa na popis života zmíněné rodiny.
Co mě hodně zaujalo, bylo použití hebrejských a jidiš výrazů v textu (samozřejmě se slovníčkem na konci knihy) to bylo zajímavé.

maličkán
maličkán
24.01.2020 1 z 5

Tak tohle teda ne. Sice jsem dočetla do konce, protože nejsem zvyklá knihu odložit, ale měla jsem velké problémy. Pro mne velice nesrozumitelné, takový guláš ze 4 generací žen. Pár pasáží se dalo číst, proto ta 1 hvězdička, ale zbytek děs.


RADOST
RADOST
18.05.2012 5 z 5

Úchvatná sága - čtyři generace židovských žen.Všechny mají umělecké sklony a převyšují své mužské protějšky. Každá hledá svou cestu, jak být sama sebou a zároveň obstát v konvenčním světě.