Odemykání dětského potenciálu

Odemykání dětského potenciálu https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386203/bmid_odemykani-detskeho-potencialu-0Cj-386203.jpg 4 77 15

Knižní zpracování kurzů a seminářů pro rodiče, děti a studenty, které vedou světově uznávaný kouč Jan Mühlfeit spolu s lektorkou Katkou Novotnou, vám pomůže pochopit, v čem vaše děti vynikají. Odhalíte, proč je důležité pomoct dětem objevit skryté talenty a jak je můžete z pozice rodičů podpořit v rozvíjení jejich silných stránek, aby je začali efektivně využívat. V životě, ve studiu a později i v práci.... celý text

Přidat komentář

jadunka
18.02.2024 4 z 5

Přínosná kniha, která je psána příjemně a pochopitelně. Nejpřínosnější myšlenka, kterou se snažím propagovat dlouhodobě, je ta, že se máme zaměřit více na to, co dětem jde, a méně na to, co jim nejde. Lepší je být výborný v jedné oblasti než průměrný ve všech. :)

Hoblinka
19.12.2023 5 z 5

Přinesla mi spoustu nového.


veronika9761
12.09.2023 4 z 5

Pro me dost aha momentu. Prima kus.

tuommo
19.04.2021 4 z 5

Kniha poslouží jako základ poznání vás, vašich dětí i těch opiček, které nám občas řádí v hlavách:-), je velmi dobře strukturovaná a dají se v ní najít pěkné myšlenky a cviky s dětmi...Přišlo mi, že ke konci se tam mnohé dost opakuje, ale zase se vám to lépe vštípí.

darinakovacova
03.03.2021 5 z 5

Tahle kniha mi zpříjemnila můj 34.týden těhotenství. Možná to vypadá jako předčasná četba, ale opak je pravdou. Čtivou populární formou vás navede i k poznání sebe sama.
Navíc po 8 letech zkušeností ve školství si můžu říct, že spoustu věcí jsem dělala s dětmi i tak nějak intuitivně. Kniha takovým základním kamenem, který byste si měli přečíst, pokud vás téma zajímá.

Ukázka, která mě oslovila: “Hodně lidí si myslí, že v procesu učení jsou nejdůležitější vědomosti, data, informace... Data si umíme během pár minut dohledat na Google nebo Wikipedii, to dnes zvládne i poměrně malé dítě... Děti se potřebují naučit informace ověřovat. Informací je přehršle a ony si potřebují ověřit, že ty, které dostávají nebo si je samy našly jsou relevantní a ověřené, potřebují dohledávat, z jakého zdroje pocházejí.”

“Praxe je často taková, že když manažeři nabírají lidi do týmu, nezajímají se o školy, které zájemci o pozice vystudovali, ani jaké měli známky. Zajímá je zkušenost a způsob myšlení.”

BookMoth472
29.06.2020 4 z 5

Kniha, která je nejen o rozumném přístupu k rozvoji dětí, ale i čtenáře samotného. Obsahuje nemalé množství inspirativních myšlenek a krátkých příběhů ilustrujících výhody mentoringu dětí oproti tradičním metodám "výchovy".

swon
10.04.2020 4 z 5

Už někdo dříve tady napsal, že rodiče, které zajímá Montessori přístup ke vzdělávání, si v této knize přijdou na své. K tomuto názoru se přikláním také. Pro rodiče, který k výchově svých dětí přistupuje autoritativně ve stylu "musíš/nesmíš", bude tahle knížka snůškou řečí. Čili rozhodně to není univerzální materiál pro každého rodiče.

Pravdou je, že některé pasáže mě nudily, často se opakovaly. Některé byly naopak velice čtivé a dostavoval se "aha efekt" - jo, tohle je dobrá poznámka, pojďme to se synem taky takto zkusit.

A hurááá - konečně vidím černé na bílém, že škola a známky nejsou jediným měřítkem, jak moc jsou dítě/student top. I když, já byla ten typ, co chtěl mít pořád samé jedničky a pachtil se za červeným diplomem...No, ten sice mám, ale ruku na srdce - výjimečnosti a talentu v tom teda moc není :-)

Doporučuju! I těm trošku zabedněným rodičům, co na fotbale vulgárně nadávají svým dětem. I když...tihle jsou spíš na pořádné proplesknutí. Tady asi ani kniha, ani kurz nepomůžou :-(

anezka5057
17.03.2020 4 z 5

Čtivá, spíše pro rodiče, ale i nerodič si odnese své..

zelena_zabicka
26.01.2020 4 z 5

Kniha je čtivá, zábavná a především zajímavá. Jak již někdo napsal níže, je v ní i řada věcí, které jsem už i já někde četla či slyšela, ale jsou tu hezky v ucelené a v na sebe navazující formě. Moc se mi líbily osobní připomínky, postřehy, zážitky autorů a dalších osobností z jejich vlastních životů. Jen ke konci už se mi zdála možná už kapku dlouhá a některá cvičení už ne moc zajímavá. Také mi trošku vadilo to, že hodně je toho vztaženo ke sportu - uvítala bych širší záběr témat a příkladů. Já vím, že si to člověk může aplikovat, na co potřebuje, ale i tak....

E_Lan
17.01.2020 4 z 5

Velmi zajímavá kniha, která obsahuje řadu zajímavých poznatků, které mi už nyní pomáhají při mém vztahu s mými dětmi. Mohu říct, že i částečné uklidnění mi tato kniha přinesla a tak nezbývá jen poděkovat za velmi přínosný počin nejen pro rodiče...

Verrrunka
17.12.2019 5 z 5

Velice přínostná kniha. Považuji ji ještě o level lepší než oba díly Aha! Rodičovství. Odemykání dětského potenciálu je i pro rodiče starších dětí, nabízí nové pohledy na výchovu a přístup k úspěchu a neúspěchu dětí, na jejich prospěch ve škole. Pro nás je tohle ještě daleko, ale neuškodí si knihu přečíst a až to bude aktuální tak si ji zopakovat. Takže velké doporučení pro všechny rodiče!

iveta3689
31.10.2019 4 z 5

Neobjevila jsem nic nového, přesto mě kniha bavila. Má zajímavé myšlenky, přehledně uspořádané na jednom místě.

SuperSojka
12.01.2019 5 z 5

Syntéza koučinku, montessori a respektujícího přístupu. Nic závratně objevného, ale vše podstatné je zajímavě poskládáno dohromady. Zároveň se člověk při čtení může zamyslet i nad svým prokoučovaným životem. ;-) Pěkná knížka pro rodiče.

EvaEmma
26.12.2018 4 z 5

Knihu jsem přelouskala za dopoledne. Spíše bych ji doporučila rodičům malých dětí.

Bustedka
21.12.2018 5 z 5

Čekala jsem, že to zas budou nějaké plané kecy, ale opak pravdou. Knihu mám v elektronické verzi a jsem rozhodlá dokoupit i tu knižní. Protože je to dílo, ke kterému se člověk může vracet.
Moc oceňuji vědecký přístup lidky podaný, plno příkladů, které lze s dětmi dělat a hlavně moudra, která by se měla tesat do kamene. V mnohém mi přístup k dětem připomínal Aha rodičovství. Takže pro ty, kdo souzní s touto formou výchovy je tahle kniha ideální

Autoři knihy

Jan Mühlfeit
česká, 1962

Kniha Odemykání dětského potenciálu je v

Právě čtených14x
Přečtených115x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených8x
Knihotéce51x
Chystám se číst100x
Chci si koupit34x
dalších seznamech3x