Komentáře knihy Oddelenie D

kneslova
30.03.2026

(SPOILER) Tohle je jedna z nejvíc psycho knih od autorky , napínavý , úplně se bojíte další stránky , tušila jsem od začátku , že tam bude záměna osob … napětí stoupá a odejít se nedá …

MiskaMa
21.03.2026

Uzavřené psychiatrické oddělení, kde má studentka medicíny Amy noční službu jako praktikantka. No co čert nechtěl, službu má se svým bývalým přítelem. A aby toho nebylo málo, potká zde i jednoho pacienta, se kterým jí pojí společná minulost.

Napětí by se dalo krájet, ale pozorný čtenář thrillerů najde i nějaké ty mouchy :) Některé situace byly těžko uvěřitelné a lehce předvídatelné. Tady jsem si ale správně tipla, kdo to má všechno na svědomí. Už se těším na autorčinu další knížku Kolegyně. 4*

Princezna22
19.03.2026

Dej se trošku vlekl, ale to je u této autorky docela časté... Tahle kniha mi ale sedla od první stránky. Čtivé to rozhodně bylo, ale není to pro každého..

nai.ivka
01.03.2026

Co napsat. Dvě třetiny jsem se nudila, mohlo se to zhustit a nemuselo tam být mezi dějem tolik roztroušených odskoků do minulosti, to šlo také zhustit, kapitolka by nestačila? Dveře na samotky, aniž by tam bylo okýnko, kterým by se dali pacienti kontrolovat? Doslov byl jako nastavená kaše. Jestli píše stejným stylem, tak jsem vyhodila peníze za další dvě audioknihy. Ale mám aspoň splněnou čtenářskou výzvu.

Starmoon
15.02.2026

Pre mňa zatiaľ asi najmenej uveriteľná a najmenej realistická mcfaddenovka, ale napätie by sa opäť dalo krájať. Autorka vie veľmi dobre pracovať s atmosférou, náznakmi, prekvapeniami v texte.

Čo je pravda, čo lož, komu sa dá veriť, dá sa dôverovať aspoň rozprávačke? To sa človek pýta pri čítaní trilerov často, ale Freida dokáže dať ešte aj tomu nový rozmer.

A ako to už má vo zvyku, posledné eso si nechala na úplne poslednú stranu. Fajn, opäť ma dostala. A už teraz sa teším na ďalšie jej knihy.

Marcii
30.01.2026

Perfektní,tak tahle kniha se mi zatím od Freidy líbila nejvíc.Zatím.Napínavá od začátku až po poslední tečku.

Majuš333
05.01.2026

'Vyzerá to tak temne. Ešte nikdy som sa ničoho takto nebála.'

Freida píše naozaj dobre, ale opäť ma znechutila hlavná postava Amy. Plus by som v tomto prípade prijala dusnejšiu atmosféru od úplného začiatku, ale doporučujem :)

'Žiadny zamestnanec by tu nemal byť sám. Nie je to bezpečné.'

ZuzKul3
08.10.2025

Nebudem nadšená z tejto knihy iba preto, lebo Freida….
Dej knihy bol priemerný a iba v poslednej štvrtine deja sa udeje niečo, na čo čakáte možno od začiatku…. a vtedy už každý dobrý čitateľ má jednotlivé postavy deja dávno prečítané.

Renike
23.09.2025

Další skvělý díl od Freidy. její knihy jsem začala číst v češtině, ale nevadí mi číst ani slovensky, ani maďarsky. Mít takovou službu jako medička, tak by ze mě ani náhodou lékařka nebyla :)))
Freida je jediná autorka thrilleru, kterou čtu, ale tohle bylo už dost hororové dílo, přečteno za dva odpoledne. V noci jsem to číst z pochopitelných důvodů nechtěla :)

MojeDrahéKnihy
14.09.2025

Kniha bola pútavá, dobre sa čítala, avšak dej bol predvídateľný, na konci ma ničím neprekvapila. Príbeh mal potenciál, ale autorka nevytvorila dostatočnú atmosféru, akú by si psychologický triler zaslúžil. Všetky udalosti boli akurát príhodné v danej situácii, napr. chýbajúci signál na oddelení, zrovna prebiehajúca údržba operačného systému, výpadok elektriny... Nebol tam reálny plán, ani budovanie napätia. Postavy boli plytké, k žiadnej som nepociťovala sympatie, ani jedna smrť ma nezamrzela. Čo autorke kvitujem: Amy bola naivná a zbabelá od začiatku do konca, aj v minulosti. Nespravila z nej na konci žiadnu nebojácnu Xenu. Iritovala ma opakovaná zmienka o broskyňovom ľadovom čaji. Pri štvrtom raze som už prevracala očami a dúfala, že jej ho aspoň niekto otrávi alebo ju v ňom utopia. (SPOILER: Kto čítal vie, že som nebola až tak ďaleko od pravdy KONIEC SPOILERA).

Oddelenie D radím medzi oddychovú literatúru aj v žánri psychologického thrilleru. Nebránim sa však prečítať si v budúcnosti ďalšiu Freidu, ak sa mi dostane do rúk.

FejKýý
31.07.2025

Tak to byl mazec! Autorka mě šíleně dostala! Myslela jsem si, že úplně vím jak to vše je a ono ne! Jako za mě skvělé. Sice půl knihy i možná víc, se tam skoro nic nedělo, ale ten závěr, ten mě tak dostal, že z knihy mám fakt dobrý pocit. Jen škoda, že to nedopadlo ještě víc veseleji. A v doslovu mě autorka trochu namíchla, ale tak musím se s tím smířit, je to její konec knihy, né můj.

Paja1709
30.07.2025

Kdo zna autorciny knihy ,tak vi ,ze Freida umi sokovat a nikdy to neni tak jak to vypada.I kdyz se cely pribeh odehraval behem nocni smeny plus kapitoly z minulosti,tak tady mi proste neco chybelo.Nekonalo se zadne velke wouuu.A pro me ten konec byl takovy neuveritelny.Ale i tak muzu doporucit.

Laduš94
19.07.2025

Od autorky jsem četla 10+ knih a tahle je rozhodně v top 3. Doporučuju, přečetla jsem za jeden den

Stefanija
01.07.2025

Za poskytnutí knihy v rámci spolupráce bych moc chtěla poděkovat Vydavatelství Motýl.

Freida mě zas a znova položila na lopatky! Ve 20:00 jsem knihu začala číst a skončila asi ve 2:00 ráno. Proč? Protože jsem nutně potřebovala odpovědi a chtěla si ověřit svoji teorii – jestli mám pravdu. Neměla jsem…
Příběh si zase pohrál s mým myšlením. Snažila jsem se vcítit do hlavní hrdinky a přemýšlet, komu věřit – a jestli si se mnou náhodou nepohrává jen moje vlastní hlava. Díky takovým knihám tenhle žánr miluju čím dál víc a jsem šťastná, že jsem se k němu dostala!
Příběh z psychiatrické léčebny mě chytil a nepustil. A já pořád nemůžu pochopit, že moje teorie nebyla pravdivá – protože vážně, byla geniální! Možná by to bylo až moc jednoduché… ale i tak: geniální!
Co se týče konce – zas a znovu jsem seděla s otevřenou pusou. Nevím, jestli je to tím, že mám tenhle žánr málo načtený, ale pokaždé si připadám vyjukaná a nadšená stejně jako dítě, kterému postavíte na pískovišti bábovičku.

Za mě Freida píše naprosto dokonale a těším se na každou její další knihu!

TerkinKnižnySve
26.06.2025

Opäť výborná chuťovka s pera autorky.

Noc stravena na Oddelení D - oddelenie ore najhorších, ktoré býva uzamknuté - hoci mi tý ludia neprišli az taky zlý.

Horšie už však bolo keď sa oddelenie uzamklo, vypadol signal a Amy dostala strach - ani sa jej veľmi nečudujem.

Na oddelení je nebezpečný psychopatz no to ešte netuší aké odhalenie tej noci zisti.

Perfektne ako vždy napätie, hrôza, strach a odhaľovanie, ktoré na týchto knihach milujem, kedy neviete, kto je tým pravým psychopatom.

Miro67
08.06.2025

Oddělení pacientů se schizofrenii, paranou či bipolární poruchou, uzavřené deváté patro bez možnosti úniku, absence signálu, výpadek proudu, jahodový džem, co se tváří jako krev a krev měnící se v jahodový džem. A k tomuto koktejlu přidala autorka temné tajemství z minulosti praktikantky. No tohle nejde odložit, dokud neotočíte poslední stránku.

Evaho73
03.06.2025

Tento príbeh mi otvoril dvere do svojho temného a klaustrofobického sveta. Autorka tu opäť dokazuje, že vie celkom slušne budovať napätie a udržať ma v neistote až do poslednej stránky. Príbeh študentky medicíny Amy, ktorá musí stráviť noc na psychiatrickom oddelení plnom tajomstiev, ma nútil obracať stránky bez prestávky. Atmosféra bola znepokojivá, postavy nejednoznačné a zápletka dostatočne napínavá. Napriek tomu mi chýbal ten šokujúci zvrat, ktorý by všetko obrátil hore nohami. Finále bolo menej výrazné, než som očakávala, ale celkovo tu ide o pútavý psychotriler, ktorý stojí za prečítanie.

Iva095
21.05.2025

Tohle se povedlo.
Bylo to čtivé, celkem svižné a děj nebyl nějak moc komplikovaný.
Líbí se mi, že autorčiny knihy jsou celkem krátké a čtou se jednoduše.
Já jsem spokojená.

katasokolov
02.05.2025

3/5*

Já ti vám nevím, tohle je dneska jedna z nejprodávanějších autorek psychothrillerů?

Když řeknu dva názvy filmů, tak shrnu v kostce celý tenhle text - E.A. Poe: Podivný experiment a Prokletý ostrov.

Začátek opět vypadal slibně. Co může být těžkého na tom přežít jednu noc na psychiatrii? Dva medici zde absolvují povinnou praxi. Co když ale jednoho pacienta znáte až moc dobře?

Pohledy do minulosti mě příliš neoslovily. Konec mohl být dostačující, ale prostě proč tam zase autorka hodila ten poslední twist? Naprosto zbytečně!

Nuž, zkusila jsem už tři knihy od téhle pisatelky a asi si prostě nesedneme. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle jsou průměrné thrillery, které vlastně nemají příliš čím překvapit a je kolem nich obrovské haló pro nic.

Btw - Spider-Dan byl peckovej!

Tweety0207
11.04.2025

Moja druhá kniha od autorky . Po profesorke ( ktorá bola síce dobrá ale žiadny wau efekt sa nekonal) tak toto bola bomba. Bolo to úžasné. Veľmi dobre napísané, kniha sa čítala v podstate sama. Jeden vrah bol hneď jasný ale druhého ani komplica by som vôbec neuhadla. Nevedela som sa rozhodnúť či je blázon hlavná hrdinka alebo ostatný. A ten koniec v kaviarni ,to bola čerešnička na torte.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi