Oddělej se, a zaplatím!

Oddělej se, a zaplatím! https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43680/oddelej-se-a-zaplatim-43680.jpg 5 3 2

Podtitul: Humorný příběh s tajemstvím Druhý román české autorky je situován do Británie a jeho dějová zápletka těží z rozdílného postavení několika jedinců, stojících na opačných pólech společnosti. Milionář Carson je mrzutým šedesátníkem, který při oslavě svých narozenin zjistí, že jeho životem čím dál více prostupuje nuda a stereotyp. Tento bezútěšný pocit se pokusí nahradit novou iniciativou, spočívající ve vyhledání lidí, kteří se rozhodnou dobrovolně opustit tento svět. "Jsou lidé, kteří se chtějí zabít," opakuje si Carson a na internetu si najde desítky zájemců, inklinujících k sebedestruktivním úmyslům. Z nich si vybere po delší úvaze tři osoby a každé z nich nabídne milón liber za videonahrávku jejich vykonané sebevraždy. Podmínkou ovšem je, aby tento akt spáchali zcela originálním způsobem a teprve poté je ochotný vyplatit slíbenou částku jejich dědicům a příbuzným. Proto se první z kandidátů chce nechat přejet buldozerem, druhý "rozporcovat" soustavou sekáčků na maso a třetí má v plánu vykopat hrob, zaházet se v něm hlínou a udusit se. Podtitul tohoto románu však naznačuje, že se jedná o humorný příběh. I z tohoto důvodu se představy "uchazečů smrti" dostanou do rozporu se skutečností, která jim určí podstatně jiný úděl... ... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Eroika
více info...

Přidat komentář

Aniga
26.06.2016 4 z 5

Velmi povedená knížka.
Některé situace opravdu komické, když si je představíte.
Konec byl pěkný, je tedy pravda, že mi během knihy došlo, že to asi tak nějak bude... ale stejně jsem se bavila četbou dál :)
Tentokrát jen za 4 hvězdičky, novela "Novináři" byla pro mne zábavnější.

Lejdus
18.02.2014 5 z 5

Při čtení knihy jsem se opravdu bavila! Nejenže je psaná s vtipem a některé situace jsou velmi komické (zvláště, když si to přestavíte, jak by to ve skutečnosti mohlo vypadat), ale jedná se také o napínavý příběh. Autorka překvapila závěrem, který se nemohl od začátku příběhu předvídat. Rozhodně doporučuji, budete se bavit při popisování nejhloupějších variant sebevraždy, ale i životních situací hlavních hrdinů.


Autorovy další knížky

Libuše Burger
česká, 1978
2010  93%Oddělej se, a zaplatím!
2008  86%Novináři

Kniha Oddělej se, a zaplatím! je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x