Oddanost

Oddanost https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326577/bmid_oddanost-y46-326577.jpg 4 15 5

Didier Drogba se v autobiografické knize ohlíží za bohatou kariérou a životem, který nebyl tak snadný, jak by se na první pohled mohlo zdát. Slavný fotbalový útočník prožil vzestupy i pády, během občanské války na rodném Pobřeží slonoviny ztratil několik příbuzných. Ve své knize vzpomíná na dětství a na život přistěhovalce ve Francii a přináší pohled pod pokličku jednoho z nejúspěšnějších fotbalových klubů posledních let — Chelsea FC, kde odehrál celkem devět sezon a pomohl týmu čtyřikrát vyhrát Premier League a získat historicky první vítězství v Lize mistrů.... celý text

Žánr:
Biografie a memoáry , Sport

Vydáno: , Host
Originální název:

Didier Drogba : Engagement - Mon autobiographie , 2016


více info...

Patrikcz
Patrikcz
25.12.2018 4 z 5

Drogbu jsem svého času skutečně zbožňoval (především, když byl trenérem Chelsea Mourek) a jejich zápasy LM jsem v televizi pravidelně sledoval. Jsem moc rád, že jsem se dozvěděl pár věcí z fotbalového i osobního života tohoto výjimečného člověka a fotbalového útočníka, který se tučným písmem zapsal do historie blues a udělal tolik (nejen pro svou zemi) dobrých věcí...8/10.

callahanh
callahanh
30.05.2018 4 z 5

Drogbu jsem jako útočníka nikdy nemusel, ale respektoval jsem ho, i díky němu Chelsea válela a sáhla si i na vytoužený pohár pro vítěze Champions League. Jeho biografie je upřímná a čtivá, její největší přínos je ale v pohledu na život v Africe a na to, že na tomto kontinentu znamená fotbal mnohem víc než jinde na světě - pro mnoho afrických chlapců je jízdenkou ven, za lepším životem, většími možnostmi a pak i zpětně za šancí pomoci chudému regionu alespoň v nějakém rozvoji. To vše Drogba dělá a sympaticky se snaží budovat nemocnice, pomáhat těm nejchudším a šířit myšlenku míru. Ony pasáže o tom, jak vyrůstal snad se sedmi sourozenci v malém bytě, jeho příbuzní nebyli nijak moc vzdělaní a on sám věděl, že fotbal je pro něj jediná cesta ven, protože jinak by se stal povalečem a možná i gangsterem, jsou tím nejsilnějším, co v knize najdeme. Paradoxně se nedočkáme žádného skandálu uvnitř tak velkého klubu, jakým Chelsea je, nedozvíme se toho moc o Drogbově útočné technice a vlastně ani moc nenahlédneme do jeho hlavy. I proto mohou knihu přečíst i ti nejvlažnější fotbaloví fanoušci, protože o fotbal tu vlastně tolik nejde. Oddanost je příběh jednoho afrického kluka, který měl talent, na němž pracoval od mládí, především ale byl natolik inteligentní, že mu došlo, že zůstat v Pobřeží Slonoviny je cesta do pekel a hra s ohněm. Oddanost je též slovo, které vystihuje celý Drogbův život - je plně oddaný své manželce a rodině, příbuzným, Chelsea a rodnému a milovanému Pobřeží Slonoviny, pro nějž dělá první poslední. Inspirativní kniha, která tzv. rozšíří obzory. 80 %


vlastimil577
vlastimil577
14.05.2018 5 z 5

Vznikají fotbalista- myslím si, že on byl tak dobrý a oddaný, že by se prosadil všude i když i štěstí je zapotřebí. Byl to jeden z hráčů kteří mě bavili a proto se rád dívám na anglickou ligu !!

mirkoczentovic
mirkoczentovic
12.12.2017 4 z 5

Chelsea som nikdy nefandil, ale na Drogbov herný prejav sa mi vždy pozeralo veľmi dobre. A rovnako dobre (takpovediac sama od seba) sa mi čítala aj jeho autobiografia, hoci nezanechala až taký hlboký dojem ako Agassiho Open či Nadalov Rafa (som zvedavý na porovnanie s Gerrardom).

Asi najviac ma oslovili posledné kapitoly s viacerými veľmi silnými a inšpiratívnymi myšlienkami, kde hovorí o vzťahu k svojej vlasti, rodine a charitatívnej činnosti.

Aktualizácia (3. 4. 2017): Tak porovnanie s Gerrardom vyšlo - merané hviezdičkami - na remízu. :-) Rozsahom a hĺbkou ťahá Didier za kratší koniec, podáva však komplexný obraz a osobne sa s jeho myšlienkami aj o čosi viac stotožňujem.

snílkařka
snílkařka
23.09.2017 4 z 5

Pěkné čtení. Název knihy naprosto odpovídá co najdete v knize. Oddanost ,tak Didier Drogba popisuje svůj životní příběh od dětství až po slávu fotbalového jména Drogba. Jeho oddanost a láska i respekt k rodině a ke své zemi. V klubech kde hrál ke spoluhráčům a trenérům, které za svojí karieru fotbalisty potkal.Charitativním organizacím, kterým pomáhá atd....

Štítky knihy

sportovci

Autoři knihy

Didier Drogba
ivorianská (Pobřeží slonoviny), 1978

Kniha Oddanost je v

Právě čtených1x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x