Oddané srdce

Oddané srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179531/oddane-srdce-179531.jpg 3 5 3

Severní hranicí zazněl pralesní roh, jenž dlouhé věky mlčel. Mírumilovný joscholský lid čelí invazi Askalů – cizáků zpoza oceánu. Útočníci snadno pronikají hluboko do vnitrozemí a situace začíná být vážná. Joscholové nemají čas vycvičit a postavit vojsko. Jedinou nadějí je záškodnický výpad do centra nepřátelské moci. Je třeba odstranit askalského krále Karkešana! Najde se další odvážlivec pro výpravu, ze které se zatím nikdo nevrátil? Kniha obsahuje dobrodružství o čtyř stech herních odkazech, s napínavým soubojovým systémem a několika možnými konci. Jen ty rozhodneš, jak se příběh vyvine! V každém bodě můžeš ovlivnit jeho pokračování! Přijmi výzvu krále Joscholů a vyraž na nebezpečnou cestu!... celý text

Přidat komentář

Morbidus
19.03.2024 3 z 5

Gamebook z uplynulé dekády, který mě opakovaně míjel. Už sám fakt, že mě svou existencí ani anotací nedokázal navnadit k dřívějšímu hraní o čemsi vypovídá. Nenabízí totiž nic extra nového a nadto je ještě poměrně přímočarý. Hrajete za opičího člověka z lesního království Joscholů, které začali plundrovat vetřelci ze severu jménem Askalové. Cílem vaší postavy je tedy zlikvidovat samotného krále Askalů (ano, váš opočlověk je v podstatě novopečený asasín) a invazi tak zastavit.
Relativní přímočarost hry i příběhu bych knize ještě odpustil, byť mám raději komplikovanější věci. Horší je to s příliš častým prvkem náhody, který vás provází takřka všude. Přitom hráč má občas možnost něco překonat rozumovou úvahou (např. koupě předmětu, pokud vám na rozdíl ode mě neschází jeden měďák), ale dost často tomu tak není (proklínám noční plížení kolem tábora Askalů, díky kterému jsem čtyřikrát v kuse zemřel v otroctví). A ačkoli máte možnost náhodu mírně usměrnit body štěstí, je jich většinou málo a nemusí to stačit. Tím spíš, že některým soubojům se zřejmě vyhnout nemůžete a zažijete u nich pěkně krušné chvilky. Na druhou stranu jsem v knize nenarazil žádné vyložené lapsy a vaše volby mají a dávají smysl. Vlastně uvažuji, jestli jsem v nějaké knize zlikvidoval záporáka takhle odporným způsobem - nejspíš ne!
Tento gamebook je ve všech ohledech průměr, ovšem je to průměr velmi zasloužený. Zpátky ke knize mě to netáhne, ale pokud už s herními knihami máte menší zkušenost a chcete zkusit něco „těžšího“, tohle je fajn mezistupeň. Kostkám zdar!

cziss
10.09.2021 3 z 5

Je to celkem dost přímočarý GB, ale mě se to líbilo. Fantasy prostředí bylo fajn a celkově to byla oddychovka. Jak napsal Dave_Jame, pro začátečníky ideál.


Dave_Jame
09.05.2021 3 z 5

Říct o téhle knize něco jiného než že je jednoduchá ve všech ohledech bude těžké. Jednoduchý příběh, jednoduchý systém, jednoduchá struktura. Nic zde není tak zajímavé aby to vyniklo.
Přesto bych tu jedno doporučení měl. Často se setkávám s lidmi, kteří hledají Gamebook pro mladší čtenáře. Přesto že, Oddané srdce nedělá nic nad rámec průměru, krom dvou překlepů jsem se ani nesetkal s velkým množstvím chyb. Jeho jednoduchost, srozumitelnost a relativně krátká délka by mohly být schůdnou vstupní branou pro další generaci mladých čtenářů. (3z5 jen z důvodu že jsem byl druhý hodnotící a myslím že oněch 50% je tak ideálních)

Štítky knihy

gamebooky fantasy

Autorovy další knížky

2013  56%Oddané srdce
2019  80%Osudová hranice

Kniha Oddané srdce je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce13x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x