Odbojová skupina bratří Mašínů

Odbojová skupina bratří Mašínů https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372301/mid_odbojova-skupina-bratri-masinu-zvc-372301.jpeg 4 33 8

V knize navštívíme místa spojená s životem, odbojovou činností a především útěkem členů odbojové skupiny bratří Mašínů do Západního Berlína. Ať už si myslíme o třetím odboji cokoli, je nesporné, že tento útěk je jedním z největších příběhů studené války. Díky této publikaci má čtenář možnost následovat členy skupiny až na předměstí dnešního Berlína.... celý text

Přidat komentář

Ivana.Ka
08.01.2024 4 z 5

Doporučuji jako doplněk ke knize Zatím dobrý

Ristridin
10.11.2023 4 z 5

Hezká publikace, která toho ovšem i přes velikou snahu nemá tolik co nabídnout jako jiní průvodci od Padevěta. Logicky se nedalo sehnat příliš snímků z útěku bratrů Mašínů, neměli s sebou foťák, šlo jim o holý život.
Obsahově si pak člověk musí přečíst jiné knihy, které o této události pojednávají. Průvodce slouží pouze jako ilustrační doplněk.
Mapa pro ČSR je od nějakého bodu 10 nebo 11 nedoplněná, zřejmě chyba grafika.
Úvodní slovo bylo téměř mrazivé, hezky napsáno.


luczi
06.12.2022 2 z 5

Průvodce je hezky graficky zpracovaný, ale obsahově nepřináší nic, co by již nebylo zveřejněno jinde (tím myslím dokumenty a fotografie z archivů), přidanou hodnotou je tedy jen pár fotografií od Zdeny Mašínové či míst, která si najdu v panorama na mapy.cz. Počet stran 188, ale psaného textu tak na jednu stranu tištěného deníku. Trochu zklamání.

PastorMal13
13.08.2022 4 z 5

Graficky krásně zpracovaná kniha, ale z počátku jsem se trochu ztrácel. Nejvíce oceňuji dobové fotografie.

Cortegos
05.03.2022 4 z 5

Hezky zpracovaný průvodce s bohatou fotografickou přílohou, ale řekl bych, že na první seznámení s příběhem bratří Mašínů nestačí. Já jsem ji četl společně s Jenom ne Strach od Rambouska a tento postup mohu jen doporučit.

konicekbily
06.07.2019 5 z 5

Pěkná knížka o bratrech Mašínů a jejich činnosti. Informace jsou setříděny "prostorově" za pomocí mapek a číselnými odkazy je zajištěno, kde se něco dělo. Doplnil jsem si potřebné informace a mám je po přečtení lépe uspořádané.

MildeZ
29.09.2018 5 z 5

O bratrech Mašínech jsem toho zase tolik nevěděl, takže tato kniha mi výrazně pomohla se v tom všem lépe konečně zorientovat ;-)

Inozuka
21.04.2018 4 z 5

Další z řady Padevětových průvodců po dramatických událostech našich dějin, tentokrát se věnující protikomunistickému odboji. Skupina bratří Mašínů patřila k nejradikálnějším a kniha se snaží mapovat místa jejích akcí. Ať již to byly přepady stanic SNB, zapalování stohů nebo získávání financí. Zvlášť zajímavé je pak mapování útěku přes NDR do západního Berlína. Kniha opět klasicky dobře a výpravně zpracovaná, ale tentokrát mi přijde, že malinko uměle nastavovaná celostránkovými fotografiemi. Takže ve finále spíš taková foto příloha k jiným publikacím ...