Od zítřka budu sexy třicítka

Od zítřka budu sexy třicítka https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242951/bmid_od-zitrka-budu-sexy-tricitka-lXy-242951.jpg 4 60 20

Předloha seriálu Younger od tvůrce kultovního Sexu ve městě. Čtyřiačtyřicetiletá Alice začne během silvestrovské noci se svojí zprvu nevinnou hrou na mladší. Co se ale stane, až se její nevinná lež o tom, kolik jí ve skutečnosti je, prozradí? A záleží na tom vůbec?

Přidat komentář

KateTheBlogger
24.11.2023 3 z 5

Zbožňuji seriál Younger. Viděla jsem ho již několikrát a stále mě nepřestal bavit. A právě proto mě čtení této knihy tolik nenadchlo. Inspirace pro seriál je sice patrná, ale seriálové zpracování se zkrátka povedlo mnohem víc.
Příjemná oddychovka se zajímavým námětem.

deedulka
31.01.2021 3 z 5

Na knihu jsem narazila úplnou náhodou. Viděla jsem nejdříve seriál Znovu 20 (Younger) a podle názvu knihy jsem vůbec netušila, že se jedná o jeho literární předlohu. To mne trklo až po přečtení anotace. Na knihu jsem se proto hodně těšila. Bohužel přišlo trochu zklamání. Nejednalo se o tak nápadité a vtipné čtení, jako tomu bylo u seriálu. Hlavní hrdinka mi byla celkem protivná se svojí ufňukanou povahou. Ani Maggie mne moc nenadchla, protože řešila pořád jen jednu jedinou věc. Joshe jsem si představovala jako většího chlapáka, ale byl to spíš takový cíťa. Nejvíc se mi líbila dějová linka z nakladatelství s nezapomenutelnou Teri. Celkově to byl spíš slabší průměr. Jako oddechovka, od které nic moc neočekáváte, je to ale fajn.


Coucouha
12.10.2020 2 z 5

Jako oddechovka to bylo celkem fajn, ale tohle je přesně ta kniha, kdy seriál je mnohem lepší. Younger mně bavil a proto když jsem viděla tuto knihu asi za cca 50,-, tak jsem si ji musela koupit. Za těch 50 korun - výborná volba, ale kdybych za ní zaplatila více, tak jsem zklamaná.

8912
10.07.2020 2 z 5

Jako takhle...
I když jsem milovník fantasy, tak to ráda proložím nějakou brakovou dívčí literaturou. Po této knize jsem sáhla především z toho důvodu, že mám seriál Younger moc ráda a doufala jsem, že mě to nijak nezklame a budu z toho stejně nadšená. No... nebyla jsem. Většina jmen byla pozměněna, hlavní dějová linka zůstala sice stejná, ale ten zbytek byl úplně úplně jinak. Mohl by mi někdo vysvětlit, proč se mění jména hlavních postav? Jen proto, že seriál je "na motivy"? Mohl by mi to , prosím, někdo vysvětlit?
Ráda bych se ještě pozastavila o Joshe a Lindsay (seriálové Kelsey).
Josh - v seriálu to byl takový ten hezounek, který si chvilkami nechal kálet na hlavu, příležitostně si užíval lehké drogy a tetoval. V knize to byl ňouma, který se do Alice, která ho v některých chvílích měla dost na párku a on za ní běhal jako poslušný pejsek.
Lindsay (Kelsey) byl přesně taková ta pipinka, která má všechno naplánované a při první příležitosti , kdy její přítel odjede z města, řádí jako utržená ze řetězu.

Nevím, jestli jsem divná já, nebo lidé v Americe, ale to doopravdy každý mladý experimentuje s drogami, a dívky okolo 25 let mají naplánovanou budoucnost do poslední tečky?

lenny_prague
20.10.2019 4 z 5

Pohodova oddychovka, co se cte sama. Serial jsem videla jako prvni a miluji ho :)) jiny vyvoj deje v knizce oproti nemu mi nevadil, brala jsem ho jako prijemne zpestreni. Pristihla jsem se taky, ze mi vubec nevadilo, ze v knize neni postava Charlese.

oluskace
21.03.2019 3 z 5

Rozjelo se to pěkně, ale konec mne zklamal

Simstr
14.01.2019 4 z 5

Kniha, podle které byl natočen americký seriál Younger. Kniha bohužel nedosahuje kvality seriálu. Ale čte se dobře a rychle.

sola_lupa
07.03.2018 4 z 5

Viděla jsem nejprve seriál, pak až četla knihu. Zhodnotila bych to tak, že knížka končí dříve než seriál, což je dobře, protože potom se to vše dost zbytečně zamotává. Kniha je super oddechovka, která dokáže pěkně pohltit. Neodložila jsem ji, dokud jsem ji nedočetla do konce.

Ivuska.09
22.01.2018

Oddechovka pro ženy, které už mají něco za sebou a potřebují vědět, že i tak si mohou svůj život užívat.

Lycantrop
14.08.2017 5 z 5

Výborná oddechovka.

petrzel
12.09.2016 4 z 5

Jako humorná kniha mi to moc nepřišlo, i když děj byl perfektní.

bookcase
21.07.2016 5 z 5

Od zítřka budu sexy třicítka je román, který přečtete, ani nebudete vědět jak. Připomene vám knihu Ďábel nosí Pradu, to když se seznámíte s Alicinou šéfkou, i ztřeštěný humor z Deníku Bridget Jonesové. Tedy už poněkud vyzrálejší. Tato vtipná romance o tom, jak postarší Popelka ke štěstí přišla, je jako stvořená pro chvíle, kdy potřebujete vypnout nebo bojujete s chřipkou a toužíte se začíst do něčeho pohodového. A možná po přečtení najdete odvahu udělat první krůček ke změně ve vašem životě, které jste se doposud báli.

Lenka.Vílka
15.05.2016 3 z 5

Je to pár týdnů, co jsem náhodou narazila na seriál Younger, který mě oslovil a bavil. Tak jsem se pustila do knihy, která mě až tak moc neoslovila a nebavila. Příběhově ok, ale problémem byl text. Suché a nezáživné. V podstatě jsem dočetla kvůli seriálu. Ale jo, četla jsem horší.

luciefeix
19.11.2015 3 z 5

Bavilo mě to , postupně odkrýváme jak je težké po mateřské nastoupit do práce a pravdu ze se mladí lidé na starší koukají z patra ... i matky mají právo na vlastní život ... netusila jsem ze seriál s mou oblíbenou Hilary Duff je zrovna ten který se nechal inspirovat touho knihou , další duvod proc ho už konečně shlídnout :)

Liduka
04.11.2015 4 z 5

Kniha o tom, jak make-up, změna účesu a šatníku dokáže udělat ze čtyřicátnice mladou ženu, které leží svět u nohou. Po rozvodu si tak konečně dokáže najít práci i upoutat mladého muže. Jak dlouho, ale může lhát o svém věku?

reznickova77
12.10.2015 4 z 5

Celkově moc nečtu... mám dva a půl roku starého chlapečka a času přečíst si knížku moc nemám. Tuhle knížku jsem si ale s chutí po večerech přečetla... Odlehčené čtení, kde se najde skoro každý.... teda, každá žena... Jsou tam obsaženy jak hořké životní pravdy, tak i vtipné momenty a komické situace. Fajn čtení.

lakme
29.08.2015 3 z 5

Seriál mám raději, ale jako oddechovka na odreagování je výborná...

alisie
26.07.2015 2 z 5

Knížka mě postupem času vtáhla trochu do děje, měla jsem nějaká očekávání, ale špatně. Nic z toho se nestalo. Všechny postavy kromě hlavní hrdinky získaly, co chtěly nebo co jim patřilo, hlavní hrdinka má dějovou linii otevřenou, jak to v životě bývá. Scénky, které se točily kolem experimentování s drogami, byly trochu nadbytečné, avšak možná pochopitelné, ale Joshův joint, proboha proč? Všichni mladí přeci neexperimentují, nebo se s tím vůbec nemusí potkat. (Nebo je to v Americe jinak?) Ale pár dobrých dialogů nebo hlášek se knize nedá upřít.
"Příroda asi nesledovala trendy moderní doby, když nechá snadněji otěhotnět čtrnáctiletou holku než čtyřiačtyřicetiletou ženu."
Na knihu vybranou namátkou z poličky v knihovně jsem spokojená.

gossipavlina
24.07.2015 3 z 5

Nenadchne, neurazí. Čte se dobře. Nenáročná četba na pláž.
S hlavní hrdinkou jsme toho moc společného neměly, oproti původnímu očekávání.

Andy6
10.07.2015 3 z 5

Podobnost se seriálem Sex ve městě jak inzerují jsem nenašla, ale číst u vody nebo na koupáku se to celkem dá. :-)

Štítky knihy

zfilmováno – TV seriál

Autorovy knížky

2015  72%Od zítřka budu sexy třicítka

Kniha Od zítřka budu sexy třicítka je v

Právě čtených1x
Přečtených89x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených4x
Knihotéce83x
Chystám se číst50x
Chci si koupit7x