Od Ježíše ke Kristu

Od Ježíše ke Kristu https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195727/od-jezise-ke-kristu-AXX-195727.png 4 6 1

Rudolf Steiner v této knize ukazuje, v čem spočívá podstata Kristovy oběti i podstata jeho nového příchodu v éterném světě, podstata jeho zmrtvýchvstání i vykoupení lidstva. Z obsahu: Mystický Kristus a historický Ježíš, Křesťanství jako pokračování starověkých mystérií, Popis zasvěcení v evangeliích, Protiklad jezuitismu a rosikruciánství, Poznímí reinkarnace a karmy, Exoterní a esoterní cesty ke Kristu, Křesťanské zasvěcení, Druhý příchod Krista, Lidská svoboda a vykoupení Kristovým činem.... celý text

Žánr:
Náboženství

Vydáno: , Fabula
více info...

Přidat komentář

džanaka
15.05.2016 5 z 5

Kniha unikátním způsobem na základě duchovní vědy vysvětluje význam příchodu Krista na Zemi. Proč musel příjít, v jakém stavu se nacházelo lidstvo před Kristem a po Kristu, jak muselo být připraveno tělo Ježíše na přijetí Krista, co znamená vzkříšení, proč je vzkříšení zásadním bodem křesťanství a zároveň obratem ve vývoji lidstva. A co máme dělat, abychom Kristovy oběti využili ve vlastním vývoji.
Kdo chce pochopit vývoj lidstva, neobejde se bez pochopení významu Krista. Tato kniha podává nejhlubší vysvětlení, s jakým jsem se setkal. Navazuje se na vývoj Země a listva popsaný v Tajné vědě.

Kniha Od Ježíše ke Kristu je v

Přečtených8x
Doporučených2x
Knihotéce7x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x