Od jarmulky ke kříži - Příběh konverze francouzského rabína

Od jarmulky ke kříži - Příběh konverze francouzského rabína https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389229/bmid_od-jarmulky-ke-krizi-pribeh-konverz-a0r-389229.jpg 5 10 4

Jean-Marie Élie Setbon vyrostl v židovské rodině, stal se dokonce rabínem, ale v dospělosti objevil Ježíše Krista a moc jeho kříže. V roce 2008 byl pokřtěn, po smrti své manželky se znovu oženil a má osm dětí. Ukřižovaný jej zvláštně přitahoval už od chlapeckých let, ale cesta za Kristem byla dlouhá a spletitá. Jeho typicky židovský způsob vnímání se nepřestal srážet s tím křesťanským ani během přípravy na křest. Později autor napsal: „Po dlouhém putování Bůh konečně sňal závoj z mých očí. Najednou se všechno vyjasnilo, Bůh mi dal nové smýšlení a já jsem vše uviděl v novém světle. Tato kniha vypráví o obrácení. Je to ale hlavně příběh člověka, který velmi dlouho bojoval s Bohem Ježíše Krista, jenž ho očekával a dával mu znamení.“ Neobyčejný příběh, jenž dokazuje, jak nevyzpytatelné jsou cesty Boží.... celý text

Žánr:
Náboženství , Literatura naučná

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

De la kippa à la croix : Conversion d'un Juif au catholicisme , 2013


více info...

Přidat komentář

Chesterton
08.11.2019 3 z 5

Příběh není vůbec snadný. Vztah židovského dítěte ke Kristu v rodině, kde se náboženství příliš neřeší a následující obtíže hledání . . . .
Nesmiřitelnost judaismu je bolestná.
Taky jsem se potkala s určitými rozpaky, ale životní cesta rabína stojí za přečtení už kvůli nahlédnutí do současného světa Židů zevnitř.

* Vztah křesťanství k judaismu je podle mě jako vztah syna k matce. Vždy bude synem své matky a bude ji ctít, ale aby mohl žít, musí se od ní oddělit. Teprve potom může syn přinést něco nového.

Vojslava
30.09.2019 5 z 5

Co k tomu říct, než jen konstatovat, že Boží cesty jsou podivuhodné? Autor líčí všechno s "otevřeným hledím", nezapírá problémy, nic nelakuje narůžovo. Příjemným bonusem jsou jeho vlastní závěrečné vysvětlivky pojetí některých aspektů z křesťanského i židovského hlediska; to bylo velmi přínosné a k zamyšlení. Zkrátka, přečtěte si sami...


68mario
27.02.2019 3 z 5

Příběh je velmi zajímavý svým tématem – konverze rabína ke křesťanství v celé šíři průvodních osobních i společenských obtíží… dojemný těžkým údělem - úmrtím milované manželky, laskavou starostí o tolik dětí i vřelým vyznáním lásky ke Kristu…. Způsob vyprávění je však pro mne jaksi příliš překotný a nejsem si jistý, zda autorovi vždy správně rozumím… v některých pasážích jsem dokonce trošku na rozpacích… Je zde však také několik hezkých závěrů a vyznání, které myslím stojí za to si někam poznamenat.

Jana512
03.02.2019 5 z 5

I když jsem Svatou zemi nenavštívila, přitahují mě tato místa, která hrála důležitou roli i v životě francouzského rabína, autora knihy. Odjel do této země z rodné Francie, aby lépe poznal židovství. Tuto zemi miloval, ale musel ji opustit a vrátit se do rodné Francie. Tam poznal svou ženu a měli sedm dětí. Žena mu umírá a on se sám o děti stará! Kříž, který jej od dětství přitahuje, mu pomáhá překonávat životní obtíže a stává se křesťanem.

Štítky knihy

osudy lidí náboženská konverze

Autorovy knížky

Jean Marie Ělie Setbon
francouzská, 1964
2018  90%Od jarmulky ke kříži - Příběh konverze francouzského rabína

Kniha Od jarmulky ke kříži - Příběh konverze francouzského rabína je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x