Od chaosu ke smyslu

Petr Ludwig

Tempo změn je dnes rychlejší než kdy dřív. Technologie a umělá inteligence přinášejí obrovské příležitosti – ale zároveň chaos, tlak a nejistotu. Jak se v tom neztratit? Petr Ludwig, autor bestselleru Konec prokrastinace, v knize Od chaosu ke smyslu ukazuje, jak ovládnout čtyři klíčové superschopnosti, které rozhodují o vaší odolnosti, spokojenosti i úspěchu v bouřlivé době. Naučíte se: převzít plnou odpovědnost za svůj život a vystoupit z role oběti, zvládat selhávání díky optimistickému vysvětlovacímu stylu, najít a posilovat smysl v životě i práci, budovat smysluplné vztahy a komunity, které vás posouvají dál. V knize se mimo jiné dozvíte: Jak se připravit na svět plný změn a získat v něm konkurenční výhodu. Jak reagovat více vědomě a nezůstávat v roli oběti. Jak si osvojit optimistické nastavení mysli a zvládat selhání i nejistotu. Co říkají nejnovější studie o spokojenosti, dlouhověkosti a psychické odolnosti. Jak využít metodu IKIGAI 2.0 k nalezení vnitřní motivace a energie. Jak rozpoznat „posouvače“ a „posírače“ ve svém okolí a měnit vztahy k lepšímu. Jak dávat a přijímat zpětnou vazbu konstruktivně a stát se inspirací pro druhé. Možná zjistíte, že největší bariérou v oblasti umělé inteligence nejsou nové technologie, ale naše nastavení mysli a strach ze změny. Začněte rozvíjet dovednosti, které vám pomohou uspět v budoucím světě – a zároveň vést smysluplnější a naplněnější život.... celý text

Komentáře knihy Od chaosu ke smyslu

FrutyZ
06.12.2025

Jsem celkově spokojený s touto knihou. Sice jde trochu po povrchu, ale doplňuje první knihu autora.
Čte se velmi dobře, jelikož autor je znám svými zjednodušujícími kresbami.

katerina1598
16.11.2025

Konec prokrastinace jsem měla moc ráda, vracela se k němu a několikrát ho darovala.

Od chaosu ke smyslu ale s první knihou v tom přínosu nemá nic moc společného. Špatně se to čte, klouže po povrchu a jediný sdělení je snad že si má člověk najít smysl v práci. Eh? Přála bych autorovi veselejší a šťastnější život, a aby viděl smysl i v něčem jiném než v práci.
Hned po přečtení jsem ji prodala. Škoda, že to nevyšlo. Ale příště dám autorovi zase šanci :)

LidkaŠ
16.11.2025

Vaše kniha je pro mě velmi zajímavá a inspirativní. Pomáhá utřídit si věci v hlavě, zaměřit se na to důležité a ukazuje nástroje a cestu jak vytvářet vnitřní klid v dnešní aktivní, velmi rozmanité a měnící se době. U mě mi pěkně potvrdila cestu životem, o kterou se intuitivně snažím, díky laskavé výchově mých rodičů. To, že má člověk dobré základy, je velký bonus, ale samo o sobě to nestačí. Je třeba se snažit a dále posouvat a někdy zpochybňovat svá rozhodnutí, aby našel i lepší. Kniha je v tom výborný pomocník. Děkuji :). Ať se Vám daří.

Hynais
05.11.2025

Moc nerozumím těm odsuzujícím referencím. Za mě velmi dobře naspaná kniha, kde tématem není nutnost hledání smyslu (i když tomu je jedna kapitola věnovaná), ale spíše praktický a teoreticky výborně "odreferencovaný" návod k tomu, jak "se z toho nezbláznit". A kdo chce jít do hloubky, tak ať si myšlenky hledá u těch, kteří do hloubky jít chtěli (Freud, Adler, Jung, Frankl a další...). U Ludwiga hledám neokoukané myšlenky a propojení, tipy, návody, odkazy na aktuální dění ... a to všechno jsem tam našel.

kalz
04.11.2025

Opět skvělé shrnutí důležitých myšlenek podaných jednoduchou a pochopitelnou formou. Oproti Konci prokrastinace zaměřené na abstraktnější myšlenky, ale o to zajímavější a hlavně nadčasové. Kdo Petra Ludwiga dlouhodobě sleduje asi už část věci v knize v nějaké podobě slyšel, ale kniha má tu výhodu že je podává ve více uhlazené a promyšlené formě. Za mě určitě stojí za přečtení.

szumovka
02.11.2025

Velice čtivá kniha plná praktických tipů, osobních příběhů autora a myšlenek k zamyšlení. Oceňuji malý formát knihy, tykání a taktéž fakt-checking. Je skvělé, že se člověk může spolehnout na data uvedená v knize.

Cassabiae
28.10.2025

Pár silných, ale recyklovaných myšlenek z velmi povedené knihy "Konec prokrastinace". A to je vše. 95% textu je tak nějak navíc. Škoda, Petr Ludwig má kolem sebe spoustu skvělých a silných projektů.

NPP
25.10.2025

Vyhozene penize.. Je to nalestena bida a kazdy kdo ma spetku smyslu, tak za knihu urcite nebude vyhazovat sve penize. Navic je to napsane tak, ze za rok dva to bude uplne k nicemu, protoze to bude zastarale. Mam tu verzi s cervenou obalkou a ta obalka je pekna, takova netradicni, plna barvy, to je tak jedine co se na tehle "knize" da pochvalit. Bohuzel..

Letnínoc
21.10.2025

Kniha má lákavý název, obálku i obsah. Osobně bych ale o smyslu doporučila úplně jiné knihy od opravdu moudrých autorů. Tohle bylo zklamání.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Petr Ludwig také napsal(a)

Petr Ludwig
česká, 1986