Od Aristotela k virtuální realitě

Od Aristotela k virtuální realitě https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197884/bmid_od-aristotela-k-virtualni-realite-Ks8-197884.jpg 4 10 1

Proč vyskočil Archimedes z vany, běhal nahý po ulicích a křičel "Heuréka!" ? Co je kvantum a kam skáče? Už na vás někdy sáhla neviditelná ruka? Znamená dekonstrukce skutečně konec západní civilizace? Tato kniha odpovídá na všechny uvedené otázky a na mnohé další. Zabývá se slavnými myšlenkami západního civilizačního okruhu a vysvětluje jejich podstatu. Snaží se co nejjednodušeji a nejzábavněji objasnit více než osmdesát převratných a komplikovaných vědeckých teorií či tezí - sahajících od řecké filozofie k současné ekonomii a od fyziky k architektuře...Francis Bacon kdysi prohlásil, že vědění je moc; základní myšlenka této publikace by se pak dala vyjádřit slovy, že vědění může být i zábava.... celý text

Literatura naučná Encyklopedie
Vydáno: , Brána
Originální název:

EUREKA! What Archimedes Really Meant and 80 Other Key Ideas Explained , 1999


více info...

Přidat komentář

peří
05.08.2015 5 z 5

Jakto že to tu nikdo nekomentuje? To všichni vědí proč nemůže existovat vědecký důkaz Boha, jako to věděl William z Ockhamu už ve 14. století? Nebo jak oddělit důležité problémy od nesmyslů (D.Hume 1776)? A skandál s indukcí? Vyvrácení pojmu tabula rasa? V době mravního relativismu a utilitarismu, víme co byl kategorický imperativ? Zrovna ten bychom tedy potřebovali znát, správně používat a učit to i naše děti.
Nemyslím si, že by každý musel studovat zrovna Gödelovu větu o neúplnosti, fraktály nebo fuzzy logiku. I když tady je to vysvětleno stručně a hezky. Ale dá se to i přeskočit.
Připadá mi to jako ideální kniha na přeskakované čtení - každému nabídne co ho zajímá. (Omlouvám se těm několika učencům, kteří už to všechno vědí, a lépe).

Autorovy knížky

1999  84%Od Aristotela k virtuální realitě

Kniha Od Aristotela k virtuální realitě je v

Přečtených11x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst3x