Od A do Z - Souhrnné vydání nejlepších povídek. Svazek 1

Od A do Z - Souhrnné vydání nejlepších povídek. Svazek 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57190/bmid_od-a-do-z-souhrnne-vydani-nejlepsic-vbC-57190.jpeg 5 84 8

Souborným vydáním padesáti nejlepších Dahlových povídek se završí Dahlovy spisy, které soustavně vydává nakladatelství Volvox Globator od svého založení. Nezbytnost pro všechny Dahlovy příznivce, kteří chtějí mít v knihovně jeho tvorbu pro dospělé konečně kompletní.

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

The Collected Short Stories , 2010


více info...

Přidat komentář

martinstefko
24.07.2022 4 z 5

Povídky jsou výborné, různorodě, jen pro mě - člověka, který se s Dahlem teprve seznamuje - je škoda, že kniha neobsahuje nic navíc. Něco o Dahlovi, něco o povídkách, kdy vznikaly... A přece není tak těžké hodit začátek každé povídky na novou stránku.

Wendysek
28.11.2019 5 z 5

Výborný soubor. Povídky jsou čtivé a mnohdy mají nepředvídatelný či překvapivý závěr. Těším se na 2. díl.


meinita
27.05.2018

parádní povídky, plné humoru, velmi dobře čtivé, akorát tak na cesty MHD :)

ecila13
29.09.2017 5 z 5

Boží. Jedna lepší povídka než druhá.

Taťka Hraboš
06.02.2015 4 z 5

Konce některých příběhů jsem předpokládal, jiné byly opravdu nečekané. V každém případě ale velmi zábavné čtení.

jehlicka25
03.07.2014 5 z 5

Az na povidku adamku nas,copak delas?(tu jsem snad ani nepochopila... )... to bylo pekne poctenicko.Uzasny relax.Doporucuji.

jullien
01.08.2012 5 z 5

Pan Spisovatel, Pan Povídkář...co dodat. Každá z povídek je úžasná lahůdka, kterou bych si mohla dávat každý den.

Azizi
21.12.2010 5 z 5

Od A až do Z - Souhrné vydání nejlepších povídek I a II obsahujú všetky poviedky nachádzajúce sa v nasledujúcich knihách: Příběhy nečekaných konců, Velký samočinný větostroj a další povídky, Přepínám - deset povídek o letcích a létání, To sladké tajemství života a jiné povídky, Milostné rošády.

Spravila som taký menší prehľad, aby sa každý mohol rozhodnúť, či si tie knihy kúpi jednotlivo, alebo prakticky v jednom spolu ešte s jednou poviedkou naviac.

EDIT: Prezerala som všetky moje komentáre, či náhodou niektorý nepatrí do diskusie a tento by isto patril. Ale tak čo sa dá vytknúť poviedkovej knihe Majstra poviedok? Nič. Perfektné, dokonalé, strhujúce a na záver každej poviedky doslova šokujúce. Že sa chvíľu nezmôžete ani na slovo a necháte ten fantastický zážitok vstrebať, aby ste sa mohli s úžasom vrhnúť na ďalší snáď ešte fantastickejší. Ale tak to už asi každý, kto si takúto rozsiahlu a ucelenú zbierku diel pána Roalda Dahla hodlá kúpiť, veľmi dobre vie.