Ocelová krysa prezidentem

Ocelová krysa prezidentem https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28294/bmid_ocelova-krysa-prezidentem-tSH-28294.jpg 4 28 3

Ocelová krysa série

< 5. díl >

Auto před zátarasem zpomalilo a pak vyrazilo kupředu. Bomby explodovaly a okolí zmizelo v oblacích hustého dýmu. Ozvalo se praskání, zvonění kovu o kov a pak se zátarasy rozlétly na všechny strany. My jsme byli bezpečně za nimi a nabírali rychlost. Jestli za námi někdo střílel, namáhal se zbytečně, nevěděli jsme o tom. Po dvou kolech a s jekotem týraných pneumatik jsme dorazili za roh a heliport byl přímo před námi. Náš vrtulník také. Hořel. Z jeho dveří právě vypadl mrtvý ohořelý pilot.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Mustang
Originální název:

The Stainless Steel Rat for President , 1982


více info...

Přidat komentář

ludek.n
21.03.2019 3 z 5

Paraiso-Aqui je planeta, kde bují obludná korupce, policejní teror a nelítostné vykořisťování chudých. A právě sem zavítá protřelý dobrodruh Jim diGriz, aby učinil nepravostem přítrž. Harry Harrison se tentokrát vydal na pole vysoké politiky, z níž si udělal hadrového panáka a trefuje se do něj svým ostrovtipem. Nepřekvapí proto skryté narážky na americké prezidenty a politiku Bílého domu, jakož i další perly házené sviním. Například předvolební mítinky dostávají v jeho podání auru skutečného karnevalu se všemi pouťovými atrakcemi. Jim, věren své pověsti, pak do tohoto kolotočářského veselí přináší akci, napětí a svůj nezdolný optimismus. Pokud máte rádi karikaturní příběhy, bude se vám kniha jistě líbit. Je plná bláznivých scén, situací postavených na hlavu, taškařic, které si střílejí opravdu z kde čeho, aniž by si autor bral servítky nebo se držel zpátky. Jednoduše mu nic není svaté a nenechá si ujít jedinou příležitost, aby nezatnul drápek. Pokud však neholdujete rozesmátým úletům, brzy zjistíte, že v knize nic dalšího není. Příběh je totiž bídně jednoduchý a rozuzlení až stupidně triviální. Na druhou stranu, ale pořád lepší než smrdutí rozteklí mimozemšťané.

Yarwen
02.02.2017 1 z 5

Ocelová krysa přilétá na planetu, na níž vládne totalitní režim zdejšího despotického prezidenta, jenž se neštítí ničeho. Řešení je jasné - vyhrát volby, prezidenta nahradit a planetě tak získat věčné blaho a sociální jistoty.
Opět nelze očekávat, že by děj příběhu byl jakkoli reálný a prostý logických kiksů, co bylo napsáno na jedné stránce, na další už neplatí, postavy vystupující v knize jsou často na jedno použití a vše je obětováno tomu, aby co chvíli přišel nějaký zvrat. V druhé polovině knihy musí jako vždy dojít k odevzdání se do rukou nepřítele, aby vzápětí krysa opět vyklouzla. V doslovu autor čtenáře ubezpečuje, že esperanto je opravdu existující jazyk. Boha jeho! Kdyby alespoň na několika místech nebyla napsána vydařená vtipná poznámka, nezasloužil by si tento škvár ani tu jednu hvězdu.


Aliii
31.08.2012 4 z 5

Další akce Jima diGrize s celou rodinkou a jak název napovídá tentokrát má opravdu nemalé ambice :-)

Autorovy další knížky

Harry Harrison
americká, 1925 - 2012
1995  87%Na západ od ráje
2001  88%Kladivo a kříž
1991  82%Druhá planeta smrti
1995  77%Ocelová krysa
1999  84%Zima v ráji

Kniha Ocelová krysa prezidentem je v

Přečtených54x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce37x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x