Krysa z nerez oceli

Krysa z nerez oceli https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28290/ocelova-krysa-krysa-z-nerez-oceli-28290.jpg 3 47 8

Ocelová krysa série

< 3. díl >

V této knize se vydáte jako čerstvý nováček ve zvláštní jednotce pod vedením samotného agenta Jima diGrize, známého též jako Krysa z nerez oceli či Ocelová krysa, do víru nebezpečných situací na planetu Skraldespand pro vynálezce strašné ničivé zbraně profesora Geisteskranka.

Romány Sci-fi Gamebooky
Vydáno: , AFSF - Asociace fanoušků science fiction
Originální název:

You Can Be The Stainless Steel Rat , 1988


více info...

Přidat komentář

cziss
28.04.2022 3 z 5

Hodně přímočarý GB s předem danou "trasou", které umožňuje pouze kosmetické odchylky. Zato je plný drsného "humoru". No, ale celkově to celkem funguje, tak proč ty dvě hodinky u něj nestrávit...

ParallyShawy
16.05.2021 2 z 5

U tohoto "Gamebooku" si odpočinete od zapisování poznámek a kreslení mapy. Občas si hodíte mincí, a to v podstatě taky nemusíte... ale pro tu interaktivitu, proč ne (já si házel). Ze začátku to má takový humorný nádech a čtení je svižné. Poté začnete bloudit v prastarém městě no a následně si přejete, aby už byl konec. S klasickými Gamebooky to nemá co dočinění.


Samohyb
16.01.2021 odpad!

Za mě je to asi nejhorší gamebook, co jsem četl. A jedna z nejhorších knih vůbec. Příběh je extrémně přímočarý. Ať se rozhodnete jakkoliv, vrátíte se vždycky na tu jedinou správnou cestu. Dokonce i to jedno bludiště, které tu je, má asi jen 10 odboček. Jak kdyby autor netušil, co to je gamebook. A i nejen jako gamebook to neobstojí. Literárně je to odpad. Neustálé vstupování Jima dementním způsobem do děje je otravné. Různé divné hrátky s jazykem a textem. Ostatním dílům o kryse to nesahá ani po kotníky, a to i těm slabým. Zápletka je moc jednoduchá, zpracování šílené, prostředí vězeňské planety naprosto nevyužité, humor... No, možná tu je někde snaha, ale já ji nenašel.
Je zajímavé, že do češtiny bylo o Kryse přeloženo a vydáno jen 8 knih z 12, respektive 13. A toto se dostalo mezi vyvolené?
Malá zajímavost je, že Geisteskrank znamená německy Choromyslný a Skraldespand dánsky Popelnice
Chronologické pořadí Krysy - Mimo pořadí, pravděpodobně někde kolem 7

Harry_
27.05.2019 3 z 5

Jde o lehký gamebook, kde je v podstatě jedno co uděláte, umřít se (myslím) nedá. Dostal jsem se jen k tomuto dílu, ty ostatní jsem zatím nečetl, takže nemohu porovnávat. Četl jsem však asi 10 jiných gamebooků. Záleží, co od gamebooku čekáte. Tady to rozhodně nejsou nervydrásající průchody jako ve Fighting Fantasy, ani sběratelství a příběh jako v Lone Wolfovi, ani epičnost nového Černého rytíře. Je to jednoduchý SF příběh rozdělený do číslovaných odstavců, který trochu ovlivňujete vy. Ideální do MHD, když se nechcete otravovat s tužkou a kostkami.

Corpy
31.07.2016 2 z 5

Tímto gamebookem jsem byl velice zklamán. Není to nic komplexního, jako například Lone Wolf. Byť je to gamebook, kde čtete po odkazech, přesto ať si zvolíte jakýkoliv směr, nebo jakoukoliv možnost, vždy vás to nakonec navede tam, kam autor zamýšlel. Vůbec to nemusel psát jako gamebook, mohl to napsat obyčejně jako příběh.
Za mne pouze dvě hvězdičky - to jenom díky tomu, že se lze v knize občas trochu zasmát.

Yarwen
29.05.2014 1 z 5

Sci-fi gamebook, kde má čtenář za úkol polapit šíleného vědce, jenž chce zničit svět. Je to neskutečně lineární - ať jsem se rozhodl, jak chtěl, nemělo to žádný vliv na budoucí děj, během kterého nelze ani zemřít, autor dokonce nutí čtenáře k tomu, aby vyzkoušel všechny nabízené možnosti, aby se pak stejně vrátil na původní místo. Jedná se tak patrně o nejhorší gamebook, jaký jsem kdy četl - jedna hvězda za mnohdy vtipný text, který ovšem knihu nezachránil.

piratmartin
25.04.2014 odpad!

Hrůza, pro mě nic jiného než hrůza. Vůbec mě to nebavilo. Styl jakým je psán tento gamebook v kterém prakticky nemůžete zemřít se mi vůbec nelíbil. Ani se nedivím, že další gamebooky v edici, v které byl tento gamebook vydán, už nevyšel ani jediný. Navíc vás tam stále doprovází hlas Jima diGrize.

bukiet
17.03.2013 4 z 5

Zábavná kniha - hra (gamebook) ze světa Jima diGrize, plná vtipných hlášek a mnoha neskutečných setkání.

Štítky knihy

gamebooky

Autorovy další knížky

Harry Harrison
americká, 1925 - 2012
1995  87%Na západ od ráje
2001  88%Kladivo a kříž
1991  82%Druhá planeta smrti
1995  77%Ocelová krysa
1999  84%Zima v ráji

Kniha Krysa z nerez oceli je v

Přečtených84x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce47x
Chystám se číst9x
Chci si koupit3x