Oceán - Poslední divočina světa

Oceán - Poslední divočina světa https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98927/bmid_ocean-rJs-98927.jpg 5 26 4

Oceány vládnou planetě Zemi. Jsou kolébkou života, hlavním činitelem ovlivňujícím podnebí a životně důležitým, avšak stále křehčím zdrojem pro člověka. Obrazová encyklopedie Oceán je jedinečnou výpravou za poznáním fascinujícího prostředí moří a oceánů. Seznamuje s geologií oceánského dna, s mechanismem vzniku přílivu, mořských proudů, vln, hurikánů a tajfunů, s celoplanetární vzdušnou a vodní cirkulací, s korálovými útesy a zejména s mimořádnou rozmanitostí jeho obyvatel -- hub, rostlin a živočichů. Hodnotou součástí knihy je atlas moří a oceánů, založený na nejnovějších údajích získaných z lodí a družic. "Moře - když jednou člověku učaruje, drží jej v síti své krásy již navždy." Jacques Cousteau... celý text

Přidat komentář

Johnny353
25.04.2019 5 z 5

Som veľmi spokojná s obrazovou aj textovou časťou knihy. Je to vyvážené s dostatokom informácií a s krasnymi fotografiami. Škoda, že zatial sa neplánuje 2. vydanie. Táto encyklopédia patrí do každej knižnice. ,:)

Felsenberg
28.10.2018 5 z 5

Krásná kniha. Obrovský pestrý barevný svět, který tvoří většinu planety, do kterého můžeme občas jen trochu nahlédnout a kdy jsme poznali jen střípek jeho úžanosti. Ty ryby se mají! Takové prapodivné tvory nepotkáte ani v Praze na hlavním nádraží.


Adelajda_4
22.06.2014 5 z 5

Skvěle zpracovaná encyklopedie. Musím se přiznat, že jsem ji nepřečetla celou, ale strašně ráda si v ní listuji. Pro laika, jako jsem já je to opravdu úžasný zážitek

Honey0105
20.09.2011 5 z 5

Úžasná kniha! Mám jí moc ráda! Musím se přiznat, že zatím ne vše jsem četla (spíš jen ty věci, které mě hodně zajímají), ale stejně musím říct, že je to jedna z mých oblíbených knih. Život v océánu mě opravdu fascinuje a tato kniha má vše. Velké pestrum informací (skvělé na zpracování referátů), skvělou grafiku (mě opravdu vždy povzbudí, když mohu knihou listovat a prohlížet si všechny ty obrázky) a samozřejmě nechybějí ani největší zajímavosti. Kdo se zajímá o Oceán a život v něm, tak doporučuji, protože zde si každý přijde v tomto oboru na své.