Nesnesitelný vévoda

Nesnesitelný vévoda https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486507/bmid_nesnesitelny-vevoda-urq-486507.jpg 4 32 7

Obtížní vévodové série

< 2. díl

Cassandra Pomfretová má jasné názory, které se nebojí vyslovit nahlas. Jenomže její nevymáchaná ústa způsobí pozdvižení a její zoufalý otec, v naději, že ji manžel zkrotí, rozhodne, že se její milovaná sestra neprovdá, dokud nebude pod čepcem i Cassandra. Nyní, díky jistému nesnesitelnému aristokratovi, jsou poslední kousíčky Cassandřiny pověsti v troskách, spolu s budoucností její sestry a dobrým jménem její rodiny. Vévoda z Ashmontu vypadá tak, že při pohledu na něj ženy omdlévají. Jeho charakterové vady se však ani nedají spočítat. Přišel o dokonale vhodnou nevěstu svou vlastní nedbalostí. Téměř zabil jednoho ze svých dvou nejlepších přátel. Ačkoliv je to však nezdárný potížista, ví, že zničit dobré jméno dámy se prostě nedělá. Jediný způsob, jak napravit nespravedlnost, je oženit se s ní... a doufat, že ho neudusí ve spánku o jejich svatební noci.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Ten Things I Hate About the Duke , 2020


více info...

Přidat komentář

LilianaFalcon
14.08.2022 5 z 5

Zklamání z prvního dílu se naštěstí neopakovalo. Ashmont coby jeho nemilost už v předchozím dílu toužil po nějaké změně, tudíž ten jeho přerod nepůsobil tak neúměrně, navíc mě strašně moc bavilo, jak si byl sám sebou občas nejistý.
Cassandra se též povedla a oni dva dohromady? To nemělo chybu :-) Už se těším na další autorčiny knížky.

mikika
18.07.2022 5 z 5

tahle skvělá variace na Zkrocení zlé ženy mě hodně bavila, připomněla mi, proč jsem měla autorku v minulosti ráda - její romance mají švih a humor. tady dvojice Rázná a racionální versus Zmatený zhýralec, sranda k popukání. chci další!


havrmoni
17.07.2022 5 z 5

Nejprve opět vyjádřím svůj nesouhlas s tím jak málo a napřeskáčku se u nás tato autorka vydává i když je mi to prd platný :)) Vedlejší postavy v tomto díle, které dle poznámky autorky známe z jiných knih, proto vysvětluje použití jména či dobu jaká uplynula a pod. my tady bohužel neznáme. Jinak když se vrátím k příběhu tam není co vytknout. Líbil se mi a postavy mě bavily.

Zomy
20.06.2022 3 z 5

Já půjdu proti proudu - první díl se mi moc líbil, byl poměrně akční, Olympia a Ripley byli neustále spolu, zažívali různá dobrodružství, trapasy,... to zamilování se do sebe jsem jim věřila.

Nesnesitelný vévoda je ovšem nuda... Na Ashmonta jsem se těšila, začátek ještě hezky odsýpal, ale pak už se nedělo nic. On se rozhodl, že chce Cassandru a že je to ta pravá, ale proč vlastně? Nebyly tam momenty budování vztahu, zkrátka ji miluje a hotovo.
Bylo to překombinované, nestačilo, aby je spolu nachytali jednou nebo dvakrát, vévoda byl zhýralec jen v úvodu, pak už sekal latinu...

Pro mě tedy zklamání, snad se dočkáme příběhu o Blackwoodovi a o jeho skřípajícím manželství a snad si zase spravím chuť.

biki
07.06.2022 4 z 5

Po předchozím zklamání jsem dlouho váhala, zda se mám do knihy pustit. Ale byla jsem příjemně překvapena - tento příběh je o hodně lepší, vtipnější a zápletka je rozhodně nápaditější. Také oba hlavní hrdinové a jejich vzájemné, nejen slovní přestřelky se mi líbí podstatně víc, než jednání hlavních postav z minulého dílu. Zajímavá je i Cassandřina rodina, která by si také možná zasloužila i nějaký další příběh.
Co mi ale i zde vadí a za co strhávám jednu *, to je přehnaná mnohomluvnost - jako u některých jiných knih jiných autorek tohoto žánru bych i zde doporučila redukci textu.

nina3905
23.05.2022 4 z 5

Priznám sa, že historické romantikuš knihy už moc nečítam, ale pri tejto autorke som spravila výnimku. Najmä z dôvodu, že autorka píše veľmi pútavo, prináša sympatických hlavných hrdinov, nechýbajú vtipné dialógy a erotikuš scény. Jednoznačne pohodové čítanie.

rampapa
16.05.2022 5 z 5

Na druhý díl jsem se hodně těšila. Už z předešlého dílů jsem byla natěšená na vévodu z Ashmontu. Cassandra byla úžasná, hnedka jsem si ji zamilovala. Příběh mě doslova pohltil tak že jsem knížku přečetla ani ne za tři hodinky. A nutné potřebuju další a poslední díl o posledním vévodovi. Jen je škoda že autorka tu knížku pořád píše. Tak snad se dočkám příští rok. Budu se modlit. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku a erotiku.