Adolf Hitler - Obrazy ze života vůdce

Adolf Hitler - Obrazy ze života vůdce https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214239/mid_obrazy-ze-zivota-vudce-214239.jpg 5 3 2

Obrazy do této publikace vybral a umělecky uspořádal Heinrich Hoffmann z Mnichova, oficiální říšský fotograf NSDAP. Celostránkový titulní snímek je reprodukcí obrazu B. Jacobse. Nacisté byli produkty svého prostředí a vysvětlit počiny jejich vůdců zjevným či skrytým šílenstvím by bylo velmi laciné.

Přidat komentář

jiri77
11.10.2020 5 z 5

Kniha čtenáři jasně ukazuje nacistickou propagandu bez obalu.
Kniha je podána z pohledu různých nacistů jako např: J.Goebbels, A.Speer, O.Dieteich a dalších, kteří popisují Adolfa Hitlera v těch nejlepších ryzích vlastnostech ,takže si čtenář může udělat jasnou představu o tehdejší době a propagandě. V knize je i hodně fotografií ,které též hodně pomohly tehdejší propagandě a formovat mysl tehdejších Němců.

KejmlP
22.05.2017 4 z 5

Těžké hodnotit. Jedná se samozřejmě o nacistické propagandistické dílo, na které je nutné touto optikou také pohlížet. Nicméně, když se odprostíme od obsahu a budeme hodnotit řemeslnou stránku, musíme říct, že dokument tehdy jistě splnil svoji funkci. Nacističtí pohlaváři líčí Adolfa Hitlera v těch nejpřitažlivějších barvách, a stejně jako další podobné dokumenty by měl čtenáře vést k poznání, že osobnostní archetypy které tak přitahují masy se za celé dějiny nezměnily, a lidé jim jsou schopni podlehnout stejně tak dnes jako tenkrát.