Obrazy z Ermitáže - Malířství XIII. až XVI. století

Obrazy z Ermitáže - Malířství XIII. až XVI. století https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444275/mid_obrazy-z-ermitaze-malirstvi-xiii-az-am1-444275.jpg 5 2 2

Přidat komentář

666Jitka
09.09.2021 5 z 5

Nádherně zpracovaná knižní procházka jednou z nejvýznamnějších galerií světa Ermitáž v ruském Petrohradu, tentokrát oddělením Malířství XIII. až XVI. století. Často knihou ráda listuji a zpříjemňuji si hlavně studené zimní večery s nadějí, že se do Ermitáže jednou sama podívám a všechna tato úchvatná díla uvidím na vlastní oči.

knihyKeMne
16.01.2021 5 z 5

Velkoroformátová kniha, kterou jsem kdysi ulovila v antikvariátu, a v období dospívání mi byla velkou inspirací při vlastní tvorbě. Netušila jsem, že zachycuje pouze část sbírky a že existuje celá řada v této edici. Ani to, jak je kniha vzácná, takže jsem ji během velkého třídění knihovničky po 20 letech poslala dál. Kniha obsahovala díla ve zvláštním formátu, jakoby na jiném listu papíru, který je k podkladu přichycen jen na jedné hraně. Snad aby si nějaký nadšenec mohl obrazy vypreparovat a pověsit na zeď. S láskou vzpomínám :-)