Obrazový atlas dinosaurů

Obrazový atlas dinosaurů https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43041/bmid_obrazovy-atlas-dinosauru-NGa-43041.png 4 15 6

Nové pohledy na dinosaury, detailní mapy, vynikající věrné ilustrace, informativní text. Naleznete zde informace, kteří dinosauři byli největší, kteří dinosauři měli nejmenší mozek, proč Spinosaurus měl na těle trny, kteří dinosauři nedosahovali ani velikosti vejce. Dozvíte se kteří dinosauři se pohybovali nejrychleji, kdo to byli "kachní" dinosauři a čím byli pozoruhodní, jak Apatosaurus získal novou hlavu, co jsou to fosilie a jak vznikají. Poznáte kde a jak dinosauři žili, čím se lišili kontinenty v minulosti od nynějších, která naleziště jsou na dinosaury nejbohatší, co je potřeba při paleontologických výkopech a preparaci.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

The Great Dinosaur Atlas , 1992


více info...

Přidat komentář

Chleba
08.02.2024 4 z 5

K téhle knize mám především nostalgický vztah. Stále doma si schovávám toto vydání z roku 1993. Ty Ilustrace jsou opravdu nádherné i dnes. Avšak pro ty, co se chtějí o dinosaury zajímat či chtějí sehnat něco svým dětem, které toto téma zajímá, tuto knihu bych již rozhodně nedoporučil. Zrovna jsme jí listoval a v dnešní době jsou veškeré nákresy a informace extrémně zastaralé. Vlastně jsem si ani v té době neuvědomoval, že i v roce 1993, ta kniha měla už zastaralé vyobrazení dinosaurů. Představte si, že z té doby je film Jurský Park, který byl k věrnosti mnohem blíže než tato kniha a i přesto se v té době ozývali odborníci, že ten film pracuje spíše se zastaralými daty a některé věci byli poupraveny pro filmové plátno. Kniha je tedy v dnešní době hlavně pro nostalgiky, rozhodně ne pro nové zájemce o toto téma. Z dnešního pohledu je skutečně nejlepší knihou o dinosaurech -> Dinosauři od ABC.

WolfIssen
27.07.2023 5 z 5

Tuto knihu mám asi od 7 let stále ve své knihovně. Za ta léta jí téměř neubylo na kráse a při dnešním prolistování na mě dýchla nostalgie dětství, kdy jsem nad dinosaury bádal jako malý paleontolog. V knize mám doteď založených spoustu nákresů, výstřižků a obrázků o dinosaurech. Knížka je velice kvalitně vyvedená, co se týče textového obsahu, fantastických kreseb a celkového grafického zpracování, tudíž nepotěší jen děti, ale i dospělé. Je zajímavé, že se v knize nachází i spousta druhů málo známých dinosaurů. Co vám budu více povídat, přečtenou ji mám několikrát.


DarthSoren
26.05.2021 4 z 5

Nájdené počas upratovania skrine. Otvoril som ju a vyvalila sa na mňa hromada spomienok. Hneď som si ju musel po dlhých rokoch prelistovať. Obrazový atlas dinosaurov je jedným slovom detstvo.

Oplak
07.03.2020 5 z 5

Krásna kniha, ktorá poteší každého milovníka dinosaurov. Malého i veľkého.

Miro.slav
29.10.2017 5 z 5

Na tomto som vyrastal ako dieťa. Nielen rôzne druhy dinosaurov, ale aj postupný geologický vývoj superkontinentu, samotný zánik dinosaurov, či ich následné vedecké štúdium - to všetko, a mnoho iného, nájdete v tomto atlase. Vďaka za detstvo bez internetu.

oldshatterhand
03.01.2012

Zajímavá a přijatelně odborná kniha pro milovníky dinosaurů. Obsahuje i milé ilustrace. Doporučuji

Autorovy další knížky

1993  88%Obrazový atlas dinosaurů
1994  94%Obři pravěku

Kniha Obrazový atlas dinosaurů je v

Přečtených21x
Doporučených2x
Knihotéce18x
Chystám se číst1x