Obrázky z dějin zeměpisných objevů (a výletů)

Obrázky z dějin zeměpisných objevů (a výletů) https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318224/bmid_obrazky-z-dejin-zemepisnych-objevu--fOk-318224.jpg 4 49 7

Máte rádi historii? Vydejte se se svými dětmi na dobrodružnou cestu společně s Marcem Polem, Kryštofem Kolumbem, ale i s dalšími objeviteli a dobrodruhy. Komiks vás pobaví hravým, humorným a zároveň výstižným zpracováním. Prožijete dobrodružství na strastiplných cestách, znovuobjevíte Ameriku nebo se zasmějete u zprvu neslavné kapitoly balonového létání u nás. Připomeňte si historii světových a českých zeměpisných objevů.... celý text

Přidat komentář

Adapa
26.12.2023 4 z 5

V dětství mě ta knížka minula, dostal jsem se k ní až v pozdní dospělosti. A je vidět, že nejsem ta správná cílová skupina. Ideální čtenář je tak kluk cca 10 let, který miluje zeměpis a dějepis a nemá přístup k internetu. V dnešní době si čtenáře už těžko najde. Kdo má rád komiks, čeká akčnější obrázky.

Jsou tam ale krásné obrázky, příjemně zjednodušené texty a krátké příběhy mnoha cestovatelů.

Příjemně mi zpříjemnilo sváteční odpoledne s dobrou kávou.

SSTknihy
18.09.2022 4 z 5

I mě v dětství provázely Obrázky z českých dějin a pověstí. Když jsem narazila na tohle pokračování, nemohla jsem odolat a znovu se ponořila do výtvarně originálního zeměpisně historického vyprávění pánů Kalouska, Černého a Zátky. Škoda jen, že nedošlo na pokračování, především příběhů z řad českých cestovatelů. I tak jsem si tenhle výlet perfektně užila.


Marekh
23.08.2020 5 z 5

Vzpomínám si na tuto knihu z dětství, ale doma už tuto knihu nemám. Obdobný koncept jako kniha OBRÁZKY Z ČESKÝCH DĚJIN A POVĚSTÍ. Určitě kniha vhodná pro děti i dospělé. Stručné a přehledné shrnutí zeměpisných objevů.

dedliipf
06.10.2019 4 z 5

Ujíždím si na té kresbě! Ta mě prostě baví, že jsem se fakt smála :-) V příbězích velkých objevitelů se nevyznám tolik, tak nevím, jestli se tu děti nebalamutí, ale zblajzla jsem to s chutí a objevila touhu číst víc o kolonizaci, mořeplavcích a hlavně o Moravákovi Janu Welzlovi (to by mohl být vzor všech kluků!)

M-arta
10.12.2017 5 z 5

Komiksově skvěle zpracovaná část dějin, která z větší části zachycuje kolonizační (a drancující) praktiky dávných evropanů.
Nutno dodat, že zjednodušení pro dětské čtenáře, které svým způsobem disponuje určitou čistotou pohledu a holými nejzákladnějšími fakty, může vyznít i neplánovaně kontroverzně. Historie výprav je zde podána natolik umírněně, že knihu lze nabídnou dětskému čtenáři, ale současně podává tak jasná holá fakta, že po přečtení se jen těžko ubráníme hlubšímu zamyšlení.
Naštěstí se tam lze setkat i s jinými přístupy, než bylo běžné ve středověku (např. Zikmund a Hanzelka).

parxel
27.08.2017 4 z 5

Tato kniha je taková mladší sestřička Obrázků z českých dějin a pověstí, které jsem si jako dítě velmi oblíbil. Přestože co do kvality je tato kniha na stejné úrovni, tak mne již tolik nezaujala. Přiznávám, že to je z velké části asi věkem, ale také tím, že většina příběhů končí docela špatně. V lepším případě tím, že se postavy pobijí navzájem v horším vyvražděním celé říše, ale tak to prostě je. V každém případě dávám 4 hvězdy.

p3tris
28.01.2017 4 z 5

Kniha, navazující na koncept Obrázků z českých dějin a pověstí. Bohužel, jak se dozvíme v ilustrátorově životopisu, který tvoří závěr knihy, ne úplně dokončená. Kalouskova smrt nás tak ochudila například o cesty jamese Cooka nebo dobývání pólů.