Obrázky z Champagne

Obrázky z Champagne https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64824/obrazky-z-champagne-64824.jpg 5 13 3

Nové pokračování populární série knih "obrázků z Francie". Známý rozhlasový reportér, zpravodaj ČT a ČRo, vypráví o pozoruhodné historii několika výjimečných značek a také o tom, co šampaňské znamená pro obyvatele tohoto regionu. Na pozadí konkrétních příběhů lidí poznáváme onu malou část Francie, která trpěla následkem dvou válek asi nejvíce, podíváme se do dvou hlavních center, Remeše a Epernay, objevíme místa, kde velkou část svého života strávil prezident de Gaulle, kde maloval Renoir nebo kde Miloš Forman natáčel Valmonta. Projdeme se malebnými kouty jako stvořenými k projížďkám na kole, zastavíme se v idylických vesničkách a pochopíme, že Champagne není jen vynikající víno, ale také nádherný kraj plný pozoruhodných osudů. Kniha obsahuje přes sto barevných fotografií autora a akvarely malíře Miroslava Konráda. ... celý text

Přidat komentář

Chesterton
03.03.2018 5 z 5

Champagne jsme cestou k moři procestovali s lehce pubertálními synky a všichni z ní máme dost podobný zážitek jako tento skvělý zahraniční zpravodaj. Jeho knihy jsou úžasné na dokreslení cestovatelských zážitků!!

Selinute
15.01.2014 5 z 5

Poznáme kouzlo tohoto historického vinařského kraje s románskými a renesančními kamennými či hrázděnými kostelíky, významnou katedrálou v Remeši a sklepy plnými proslulého perlivého vína.


WEIL
20.08.2011

Daslší mapování Francie pohledem Jana Šmída.