Obraz mé lásky

Obraz mé lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144603/obraz-me-lasky-144603.jpg 4 45 9

Malířka Ella Sharpové bydlí v módní londýnské čtvrti a zakázky na portréty se jen hrnou –Ella je zkrátka úspěšná, emancipované žena a daří se jí. Jenže nic není tak růžové, jak se zdá. Její sestra je zasnoubená s pokrytcem, kterého má navíc Ella na sestřino přání portrétovat, po dvaceti letech se navíc náhle ozve Ellin skutečný otec, matka se však všem pokusům o rozhovor s dcerou vyhýbá. A čím je svatba blíž, tím víc vyplouvají na povrch dávno zasuté vzpomínky, bolesti i touhy všech zúčastněných. Ačkoliv na sobě nikdo nechce dát znát nervozitu, je zdánlivý poklid jen tichem před bouří…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Very Picture of You , 2011


více info...

Přidat komentář

Danago
17.07.2017 5 z 5

Opět jsem měla štěstí na dobrou knížku. Je to velice příjemné letní čtení. Knížka je velice čtivá, odpočinková, romantická, ale rozhodně není přeslazená. Příběh je prosycen atmosférou tajemství a umění a vše se krásně doplňuje.
Vedlejší příběhy odhalující osudy portrétovaných osob, dávají knížce ještě něco navíc ......

princesse
14.12.2016 5 z 5

U této knihy jsem se nenechala zmást "zvláštním" obalem. Nevyplatilo se mi to již dříve a poučena jsem se začetla a nelitovala jsem. Příjemná a milá oddechovka. Rychle jsem přečetla a litovala jsem, že už je konec. Někdy je třeba dopřát si i trochu romantiky a odpočinku ... a to tato kniha naprosto splňuje. Žádné náročné čtení, ale mě nezbývá než doporučit.


luminaria
16.08.2016 4 z 5

Nečekala jsem vůbec nic, ale zůstala jsem velice příjemně překvapená. Pro mě dostala knížka punc jedinečnosti díky úžasné atmosféře umění, která se poctivě nese příběhem od začátku až do konce. Občasná předvídatelnost děje mi pak celkový zážitek nijak nekazila.

amysa
14.06.2016 5 z 5

Opět jedno z mých příjemných výprodejových překvapení... Ač je příběh místy předvídatelný, vůbec mi to nevadilo... Nechala jsem ho volně plynout a strávila s ním moc hezké chvilky... Doporučuji jako ideální a svěží čtení na léto, které sfouknete jedním dechem a vůbec se nemusíte bát, že se jedná o nějaký tuctový a sladkobolný románek... Autorka se nechala inspirovat skutečnými osudy a myslím, že se jí to povedlo. Však zkuste a uvidíte:-)

Nelička
15.05.2016 5 z 5

Nádherná knížka. Krásný příběh se zajímavým rozuzlením... Vše skvěle doplněno životními příběhy malířčiných "modelů". Opravdu skvělé čtení!

Karolína18
13.07.2015 4 z 5

Kniha se četla skoro sama. Byla velmi zajímavá a moc se mi líbily příběhy všech portétovaných. Sympatická hlavní hrdinka a okouzlující muž se do sebe zamilují, ale nemohou spolu být. Autorka toto téma zpracovala vážně zdařile. Kniha mě bavila, ale chyběly mi v ní častější scény mezi Natem a Ellou. Zřejmě to byl účel, podtrhnout možnost zamilovat se do svého modelu jen při několika krátkých sezeních, ale podle mě to ztrácelo na reálnosti.

MichaelaMalinka
21.06.2014 5 z 5

Tato kniha se mi dostala do rukou náhodou a jsem za to moc ráda. Skvěle propracovaný příběh, který mě dostal. Odtajnění tajemství z minulosti bylo pro všechny velkým šokem a zase mě dostalo, kolik toho matky dokáží skrývat. Něco bylo možná předvídatelné, ale celkově na mě kniha působila velmi pozitivním dojmem a líbilo se mi jak při malování všichni prozrazují Elle své životní příběhy. Můžu jenom doporučit! :)

bookcase
24.06.2013 5 z 5

Romantický příběh, který se točí nejen kolem lásky, ale hlavně kolem rodinných vazeb a vztahů. A taky ukazuje na to, co lze vyčíst z lidské tváře. Čtivé.

m_myska
22.03.2013 4 z 5

Kniha se mi celkově líbila. Zaujalo mě, že přimalování portrétu se odhalovali osudy lidí a rozvíjeli se tak i vedlejší menší příběhy. Hlavní děj byl celkem propracovaný, i když závěr jsem tak nějak čekala. Líbilo se mi odhalení dávno skrývaného tajemství matky- i když to pro hrdiny bylo zničující či překvapující, svým způsobem to bylo i osvobozující, že znali konečně pravdu.

Autorovy další knížky

Isabel Wolff
anglická, 1960
2013  82%Obraz mé lásky
2007  81%Maléry s mazlíčky
1998  74%Tiffany
2000  67%Šance na lásku
2002  73%Z modrého nebe

Kniha Obraz mé lásky je v

Přečtených63x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce22x
Chystám se číst32x
Chci si koupit3x