Obraz

Obraz https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261667/bmid_obraz-261667.jpg 3 19 8

Klasický erotický román moderní literatury. Obraz je podmanivým pokusem o použití některých postupů francouzské literární avantgardy v milostném, či spíše (silně) erotickém příběhu. Nejde tu však o techniku vyprávění, ale o příběh, o tajemnou hru, kterou mezi sebou hraje trojice hlavních postav: vypravěč, muž velkého světa Jean de Berg, zdánlivě chladná elegantní krasavice Klára a její mladá přítelkyně, nebo možná otrokyně Anna. Tu Klára Jeanovi nejprve předvádí v nejrůznějších ponižujících situacích a pak mu ji nabídne jako erotickou hračku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Host
Originální název:

L'image , 1956


více info...

m2056
m2056
30.08.2023 1 z 5

Bohužel ne tohle každému nesedne.

Politre
Politre
08.03.2021 5 z 5

Tato formátem spíše kratší novela, která vznikla více jak před 60 léty, je společně s Příběhem O zatím ta nejlépe napsaná erotika, která se mi dostala pod ruce. Nejedná se vůbec o lascivní četbu, ale dílo je napsané až dalo by se říci s gracií, kdy je patrné, že je psané ženskou rukou. Proto uděluji plný počet, jelikož v rámci tohoto žánru se jedná o TOP počtení.


assenora
assenora
10.07.2020 4 z 5

Klasický erotický román nabitý dávkou vzrušenia, z ktorého je cítiť autorskú túžbu vnímať a objavovať tajnosti ženského tela bez zbytočných dialógov, či vulgárnosti, aj keď v niektorých častiach to patrí k danému prežívaniu a napredovaniu príbehu.
Román dokáže individuálne rozvíjať fantáziu čitateľa, ale iba v prípade, ak si osoba vie predstaviť a užívať nekonvenčný spôsob prežívania sexuálnych túžob a vášní, aj tvrdším spôsobom.

lachtan77
lachtan77
28.10.2018 3 z 5

Skoro bych to přiřadil do červené knihovny. Decentně napsaná povídka o ne příliš běžných sexuálních praktikách a touhách. Jen si myslím, že pro potěšení vyznavačů S/M, by musel autor jestě trochu přitvrdit :-)

nefernefer
nefernefer
10.09.2018 2 z 5

Vyznavači BDSM tuhle knihu určitě ocení a budou jí nadšeni. Moje hodnocení tentokrát neodráží kvalitu knihy, ale pouze můj subjektivní názor. Je dobře napsaná a ani v nejvypjatějších scénách nesklouzne k oplzlostem a nevkusu. Dalo by se říct, že je napsaná až s jakousi elegancí. Jen mě osobně to prostě nevzrušuje. Je to první z titulů podobně zaměřené erotické literatury, který jsem přečetla. Vlastně z pouhé zvědavosti, abych si vyzkoušela, jak to na mě bude působit. A utvrdila jsem se v tom, že tyhle praktiky mi nic neříkají. Nicméně tomu, kdo je naladěn na BDSM vlnu, určitě doporučuji.

Nicol13
Nicol13
22.04.2018 4 z 5

Příběh O se mi líbil trošku víc. Tohle je dosti podobný styl. Avšak na to, kolik to má stránek, jsem se občas nutila číst dál. Závěr se mi líbil asi nejvíc.
Má to v sobě určité kouzlo. Je to něco jiného než novodobé erotické romány.
Jen škoda, že u nás není tato kniha tolik známá.... no... a možná je to dobře.

Knišíl
Knišíl
28.09.2017 4 z 5

Nečtu laciné erotické romány. Tohle jsem ale přečetl, protože tohle není laciný erotický román. Jednoduché vyvození, avšak čím to podepřít. Zaprvé délka románu je tak akorát, aby nezačaly opakující se erotické scény být nudné. Zadruhé, nejde jen o délku románu, ale hlavně o to jakým způsobem je napsán a zde si dovolím prohlásit, že je napsán velmi dobrým způsobem. Zatřetí, když už budu mluvit o sexuálních scénách, ty jsou napsány s vkusem a elegancí velké literatury, autor se nesnaží být explicitně šokující, ale zhušťuje scénu za scénou ovzduší erotickou esencí. A jak zakončit hodnocení? Padesát odstínů šedi a podobné knihy nečtu, také bych to s tímto rozhodně nesrovnával, francouzská avantgarda z rané poloviny dvacátého století stojí za čtení a tahle kniha není ani příliš velkým intelektuálním zápřahem (ale kdo ví?), aby nestála za přečtení.

Afilada
Afilada
13.01.2014 4 z 5

Trochu rozvleklé, ale vkusné.

Štítky knihy

sex sexuální úchylky erotika francouzská literatura sadismus BDSM masochismus

Autorovy knížky

Jean De Berg (p)
francouzská, 1930
2001  69%Obraz

Kniha Obraz je v

Právě čtených1x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce40x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x