Nová smlouva

Nová smlouva https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417907/bmid_nova-smlouva-Djb-417907.jpg 5 153 15

Obránce perimetru série

< 3. díl >

Ruslan se vrátil do reálného světa, ale nenachází zde uspokojení. Pak ho ale opět kontaktuje bývalý zaměstnavatel a nabídne mu návrat do hry. Všem Ruslanovým blízkým z Obránce perimetru hrozí smrtelné nebezpečí. Ruslan musí v těle korunního prince George odvrátit bezprostřední hrozbu, protože jeho systém Unatari obklíčili cizáci. Navíc je nucen se proplétat klikatými cestami vesmírné politiky. Na „znovuzrozeného“ prince George čekají těžká diplomatická jednání s lidmi i s královnou Roje, kterou se snaží přesvědčit, že zvládne velet sjednocené flotile lidí a Isejeků. Nevyhne se ani tvrdým bojům až v hloubi nepřátelského území proti přesile cizáků. A velké rody nemají zájem o tak silného konkurenta v rámci lidské Říše...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Второй контракт (Vtoroj kontrakt) , 2016


více info...

Přidat komentář

NextOne
12.04.2021 4 z 5

Jak už název napovídá, Georg hlavní hrdina, uzavře novou smlouvu, aby mohl pokračovat v tom v čem začal. Nicméně jak se zdá, tak všechno co vybudoval bylo téměř ztraceno. Jeho lidské tělo bylo v dezolátním stavu a postava, kterou ve hře znala téměř celá říše, teď byla Nikdo. Naplněn zlostí se musel pokusit získat zpět co ztratil a zároveň si musel opět zvýšit prestiž a získat autoritu. V tomto díle se tu opět setkáváme s "Cizáky" a vznikne tu velice zajímavá zápletka s císařem. Větší prostor tu dostává pravdohledačka Mia, velké překvapení tu nastane s Isejeky a Ruslan je daleko obávanější než kdy dřív.

Kniha byla opět velice dobrá, jen první čtvrtina knihy se mi nelíbila. Ten rozhovor s Miou byl děsný a Ruslan se až moc držel na uzdě. Opětovné budování postavy, téměř od znova mi přišlo zbytečné, neboť to vypadalo jako bych četl opět první díl série. Dalo se to vymyslet líp.

IG: next_fantasy_one

Hwest
05.01.2021 5 z 5

Začátek mě trošku štval, že jsem na malou chvilku uvažoval, že to zahodím. Nakonec jsem ale neklid způsobený nepochopením toho, co se děje, odložil a pokračoval ve čtení. Stejně jako předchozí díly mě to bavilo. Těším se na poslední díl!


roso.mak
02.01.2021 4 z 5

Tak jo, jede se dál. Tentokrát jsou Ruslanovy schopnosti na mě trochu moc zázračné, proto hvězdička dolů...

Roscata
14.08.2020 5 z 5

Další díl Obránce perimetru, další napínavé pokračování Ruslanových dobrodružství. Docela se obávám poslední knihy, většina LitRPG které u nás vyšlo totiž díl od dílu klesalo na kvalitě. Snad se tomu obránce vyhne.
Ruslan se v tomto díle po několik měsících vrací zpět do hry a je nepříjemně překvapen co všechno pan G.I. dokázal pokazit. Nepřekvapivě se mu to nejdůležitější daří napravit a to i přes hrozbu cizáků a spousty dalších problémů které se na něj valí ze všech stran.
Ruslana však nezaměstnává jen politika a invaze nepřátel, ale i otázka co vlastně Obránce perimetru je. Hra, vitruální realita nebo něco úplně jiného? Doufejme že odpověď nalezne v posledním díle.

IG: zrzi_cte

pavel.2
31.05.2020 3 z 5

Oddechové počtení, od kterého se jen obtížně odtrhnete. Drží si úroveň, když máte v hlavě nějakou nesrovnalost, tak se postupně osvětlí, o zvraty není nouze, ale celkově není příběh zbytečně složitý (jako u některých fantasy ság), kniha není psána proto, aby měla co nejvíc stran (a autor co největší honorář), ale pro zábavu.

Prince_of_book
23.02.2020 4 z 5

Ruslan se po pár měsících čekání vrací do Obránce perimetru s jediným úkolem: zachránit Unatari před obklíčením cizáků.

Kniha byla opět úžasně čtivá, pan Atamanov je v umění čtivosti opravdu skvělý a stránky ubývali sami od sebe. Na knize se mi nejvíce líbilo napětí, jestli je obránce perimetru hra nebo ne, problémy s robotickou asistentkou a hlavně politické machinace, které jsou sice trošku zjednodušeny, ale naprosto jsem je "žral". Úplný top byl závěr s Císařem po kterém jsem okamžitě drapnul po posledním dílu.

Snad jediným záporem knihy vidím opět v jednoduchosti, jakou Georgeovi prochází některé problémy.

Hodnocení 9/10

P_D
21.01.2020 5 z 5

jen jedno slovo "paráda"

knizninadsenec
12.12.2019 5 z 5

skvělý nepředvídatelný a naprosto fascinující příběh, knihu i příběh jsem si užila, skvělá

Lethania
09.10.2019 5 z 5

Výborně! Po dlouhé době někdo, kdo dokáže skvěle popsat vesmírné bitvy jako by to nic nebylo. Pan Atamanov vás dokáže vtáhnout do děje a najednout zjistíte, že se nacházíte uprostřed bitevní vřavy, diplomatických porad nebo jen tak brouzdáte vesmírem a prostě si jen užíváte parádní výjev. Doporučuji.

makynka911
07.10.2019 5 z 5

U málo knih odolávám nějakému tomu přeskakování dlouhých odstavců s nijakým zajímavým textem. U této knihy jsem doslova hltala každý řádek. Hlavně vesmírné bitvy a taktiky pro boje a pasti, které Ruslan chrlí jako na běžícím páse. Taky se mi čím dál víc líbí různorodost ras, které se zde objevují, zajímala by mě filmová či seriálová verze. Každopádně za mě jasných pět hvězd :)

Tazz1
09.09.2019 5 z 5

Už dlouho se mi nestalo, že by mě nějaká série či knihy tak pohltily jako "Obránce perimetru". Prostě se čte a čte a nelze přestat a najednou je konec knihy. Nebo souboru e-knihy v mém případě :-) . Military scifi, politika, osobní vztahy (byť naštěstí toho ne moc), toho je tady namixováno přehršel. Docela bych chtěl vidět nějakou kresbu Isejeka či Chameleona. Abych věděl, zda si je představuji dobře :-) . Nevím, zda mi při čtení něco neuniklo, ale čím dál tím víc mě zajímá...co vlastně je Obránce perimetru. Zda to je realita (o které ví jen někteří z lidstva), stále jen hra, virtuální realita...nebo co vlastně? Když se na to chtěl Russlan Myie zeptat, byla to jedna z podmínek na co se nesmí zeptat. Třeba nám to rozlouskne poslední díl. Jsem na něj moc zvědav i kvůli famóznímu konci tohoto dílu. Tak snad čekání nebude příliš dlouhé...

vlad77sk
08.09.2019 5 z 5

4 hod a tato skvela kniha bola precitana s usmevom a nadsenim,prosim ak by niekto vedel o niecom podobnom bol by som rad ak sa o to podeli...Samana nepocitam braky nemam rad,prve 2 diely v pohode a na dalsich lutujem kupu.Posledny diel si bud stiahnem alebo knihovna.

Teredo
31.08.2019 5 z 5

Tuhle sérii prostě miluju a líbí se mi na ní úplně všechno. Postavy nejsou ploché, a přestože je jich dost, pořád si pamatujete, kdo je kdo. Nechybí akce a zvraty a příběh má pořád čím překvapit.

gwcz10
17.08.2019 5 z 5

Prostě super čtení a spousta oblíbených hrdinů. Chameleoni a Aritové a Isejekové a nová rasa. Co víc si přát.
Těším se na poslední díl. :-)))

kruppe
15.08.2019 5 z 5

Přečteno. Co napsat. Stále je to zábavné. Ubylo akčních scén, což je logické, neboť autor si přichystal půdu na grandiózní finále. Ale pořád dostáváme zábavný(to je to slovo, které nejlépe vystihuje tuto knihu) příběh. Snad space operu, snad isekai, protože litrpg je to už jen kvůli tučnému písmu. Potvrzení dokonce dodá i samotný autor.
Autor se snaží o proměnu podmínek v bitvách, které musí Ruslan postoupit, ale sám cítí, že to chce změnu, proto jednu linii snad natrvalo uzavírá a novou, ke které se od začátku schylovalo, si na nás přichystal do posledního dílu.
Knihu jsem přečetl během dne. Stále mě zajímalo, jak to bude pokračovat, a proto dávám 5hvězdičkovému admirálovi za 5.
PS: Korektorovi uteklo pár chybek v e-booku (jak gramatických, tak morfologických), ale vše je odpuštěno díky frekvenci, s jakou tuto sérii vydává Fprint. Jen bych se vyhnul vkládání slov jako je DLEL do úst Ruslana. Je to jako pěst na oko (pokud se Ruslan celé tři díly vyjadřuje tak, že občas musí Bionica vypínat jazykové filtry, aby jeho slova mohla přeložit).