Objev sebe sama

Objev sebe sama https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58836/bmid_objev-sebe-sama-vyj-58836.jpg 3 13 3

Dobrodružný vědeckofantastický román nás přivádí do atraktivního prostředí velkého výzkumného ústavu ve chvíli nečekané katastrofy,která sice díky schopnostem kybernetického systému neskončí tragicky, zato přinese mnoho neuvěřitelných zvratů do dalšího vývoje událostí. -- zdroj: legie.info --

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Otkrytije sebja , 1967


více info...

Přidat komentář

Belanna
25.02.2023 2 z 5

Ano, námět měla knížka zajímavý.
Ale prostředí, postavy, smýšlení a jednání je moc cítit lety, kdy kniha vznikala a to mi v dnešní době už nesedí.

Malarkey
14.06.2019 2 z 5

Ze začátku se to tváří jako víceméně zajímavá fantastická detektivka, aby se z ní postupem času valila jenom nuda, šeď a sem tam nějaký ten socialistický výdech se stranickými názory, kde je to samej Arťom, strýko Váňa a kopa dalších ryzích sovětských postaviček, na který ve výsledku ani zvědavej nejsem.


Jelitovna
10.08.2018 4 z 5

Sci-fi nečtu léta. I když jsem to občas zkoušela, nedokázala jsem se začíst. Až tohle padesát let staré filozoficko-psychologické zamyšlení mě zaujalo svým názvem natolik, že jsem se jím prokousala až na konec. Trochu mě mrzí, že jsem si hned na poněkud chaotickém začátku nedala dost práce se zapamatováním si, kdo je Valka, kdo duplikát, kdo vědec Krivošejin, který postavil Strojomatku - stroj na kopírování a výrobu čehokoliv, neživého i živého, včetně lidí.
"Ale většinou jsou lidi ve své podstatě dobří, jinak by se svět už dávno změnil v klubko ničemů, kteří si jdou navzájem po krku, a zašel by i bez jaderné války. Jenže... Pokud nepočítáme drobné přírodní nepříjemnosti jako povodně, zemětřesení a virové chřipky, tak za všechna svá neštěstí včetně těch nejpříšernějších si opravdu můžou sami. Můžou za to, že se podrobují těm, komu se podrobovat nelze, souhlasí s tím, čemu je třeba se postavit, a říkají si, že tohle stejně jako třeba támhleto se jich netýká. Můžou za to, že dělají práci, za kterou jsou líp placeni, a ne to, co by ostatní i oni sami potřebovali mnohem víc. Kdyby většina lidí na Zemi poměřovala vlastní záležitosti zájmem lidstva, nemuseli bychom se o osud našeho objevu bát. Tohle ovšem neplatí, což znamená, že kdyby se do jeho nebezpečné blízkosti dostal třeba jen jeden vlivný a dostatečně praktický pacholek, změní náš objev ve stvůru."

Autorovy další knížky

Vladimir Ivanovič Savčenko
ukrajinská, 1933 - 2005
1986  62%Objev sebe sama
1988  54%Za hranicemi času
1998  80%Svět tvých iluzí
1962  60%Černé hvězdy

Kniha Objev sebe sama je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst3x