Oběť sekty

Oběť sekty https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84215/bmid_obet-sekty-1EH-84215.jpg 4 21 6

Román založený na skutečné události hromadné rituální vraždy členů sekty Slunečních templářů. Román napsaný podle televizního scénáře je založený na osudu otce, který hledá svou ztracenou dceru, milenku vůdce sekty. Dcera Laurie po smrti matky odešla z Kanady do švýcarského internátu. Zde vlivem svého strýce vstoupila do sekty, mezi lidi, kteří jí rozuměli, nabízeli zdánlivé přátelství a vřelost, která jí zoufale scházela. Po hromadné smrti členů sekty hledá policie i otec zbylé členy a odhaluje postupně jejich praktiky a vzájemné vazby. Otec do poslední chvíle doufá, že jeho dcera z hrůzné mašinérie unikla.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Brána
Originální název:

Die verlorene Tochter , 1997


více info...

Přidat komentář

Pavlina50
26.07.2021 2 z 5

Další z knih na téma podlehnutí sektám, které je pro mě vždycky přitažlivé, i přesto, že takové chování a jednání lidí moje hlava prostě nebere. Je to velice útlá kniha a podle anotace se jedná o román napsaný podle televizního scénáře. A bohužel na knize je toto dost patrné. Navzdory tíživému a mrazivému námětu na mě osudy postav nijak zvlášť nezapůsobily, nedokázala jsem se do nich vžít a sdílet s nimi jejich prožitky a pohnutky – suchý popis děje, rozpracovanost postav téměř nulová. Knihu jsem přečetla zhruba s takovými emocemi, jako čtu třeba recept na bábovku. Tím vůbec nechci snižovat a zesměšňovat bezesporu otřesné zážitky lidí, kteří se do podobně děsivých situací dostali. Rozhodně je nutné tyto příběhy ukazovat už kvůli tomu, aby takovým nebezpečným sektám podléhalo co nejmíň lidí, ale problém, který jsem s touto knihou měla, je opravdu jen v jejím stylu. Mnohem víc než román mě to bohužel připomínalo opravdu jen béčkový televizní film. Dvě hvězdičky dávám proto jen za naléhavost tématu, které je o to silnější, že se jedná o příběh vzniklý na základě skutečných událostí. Pro srovnání zkusím mrknout na ten film.

Lka
06.07.2020 5 z 5

Příběh, který byl napsán podle skutečných událostí. Kniha se četla dobře. Byla napínavá od začátku až do konce. Ani chvíli jsem se nenudila a chvílemi mi běhal i mráz po zádech.


Bebe2004
23.05.2020 3 z 5

Kniha byla zajímavá. Líbilo se mi jak pozadí, tak hlavní příběh

Janadvorackova
29.08.2019 4 z 5

Proč se inteligentní a zajištění lidé rozhodnou vstoupit do sekty, odevzdat jí peníze a pak spáchat sebevraždu, nebo zabíjet, jsem se nedozvěděla. Kniha vysvětlení nabízí, jenom mně přijde neuvěřitelné, (nikoli nemožné, já mu nevěřím).
Spíš by mě zajímalo, jak je možné, že takoví lidé věří, stejně jako sekta v knize, že skrze smrt odcestují k Siriu (hvězda Sirius, tam se touží dostat). Ano, vychází to z nějakých dávnověkých mytologických předpokladů o tom, že zrovna Sirius znamená blahobyt a super život. Nepobírám.

O to působivěji příběh vyzněl, protože vycházel ze skutečných událostí. Detektivní zápletka zaobírající se pátráním po identitě padouchů je zajímavá a dobře odsýpá.
Konec mi přišel přeslazený. Věřím, že u podobných příběhů šťastné konce neexistují. Ale proti gustu... nebylo to špatné a rozhodně nikomu neublíží, když si o tom přečte.

jarmila6295
19.09.2018 5 z 5

Bohužel se jednalo o příběh na základě skutečné události... :-(, ale velmi dobře napsaný.

mazlak
28.02.2015 4 z 5

Zdrcující příběh otce, který pátrá po své dceři, kterou media a policie označí za vražedkyni členů sekty. Napínavé vyprávění později odhaluje, že tato dcera byla pouze členkou sekty, a jednou z obětí. Při svém soukromém pátrání spolupracuje otec s kamarádkou své dcery a teprve v tomto spojení začíná odhalovat hrozné spojitosti. Napínavý příběh plný zvratů. Jedinou vadou celého příběhu je snad jen to, že tento příběh je motivován skutečnou událostí. Ta vsak byla podle epilogu daleko hroznější než popisovaný příběh.

Štítky knihy

zfilmováno sekty

Autorovy další knížky

2001  85%Komisař Rex
1999  72%Oběť sekty
2000  78%Maskovaná smrt
1995  79%Komisař Rex v akci
2000  85%Psí detektiv v akci

Kniha Oběť sekty je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x