Obchodní korporace - Přeměny a obchodní rejstřík. Základy soukromého práva VI

Obchodní korporace - Přeměny a obchodní rejstřík. Základy soukromého práva VI https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380755/obchodni-korporace-premeny-a-obchod-QxV-380755.jpg 5 2 2

"Publikace představuje učebnici práva přeměn obchodních korporací a obchodního rejstříku a navazuje na učebnice práva cenných papírů (díl IV) a obecné části práva obchodních korporací (díl V). Stalo se již dobrým zvykem, že i tato publikace je přehledná, atraktivně graficky zpracovaná a plná praktických příkladů osvětlujících probíranou matérii. Kniha navíc i zaceluje určitou mezeru na trhu, neboť právní úpravě přeměn obchodních korporací a obchodního rejstříku nebývá v učebnicové literatuře věnována pozornost v takovém stupni podrobnosti jako v této knize, a to navzdory jejímu rozsáhlému praktickému využití. Kniha je určena především studentům právnických fakult. Jistě ji však přivítají všichni ti, kdo se s úpravou přeměn obchodních korporací a obchodního rejstříku ve svém každodenním životě setkávají." (zdroj:http://www.beck.cz/obchodni-korporace-premeny-a-obchodni-rejstrik-zaklady-soukromeho-prava-vi)... celý text

Přidat komentář

Miliarda
29.06.2019 5 z 5

Další z řady velmi přehledných učebnic od autorského kolektivu Chalupa Reiterman. Tentokráte dělená na část zabývající se přeměnami obchodních společností a část zabývající se zápisy do obchodního rejstříku. Stejně jako předchozí díly ze "série" je i tato učebnice velmi dobře struktorovaná a doplněná o řadu vzorových případů a o nejdůležitější judikaturu týkající se stěžejních právních institutů, které učebnice rozebírá. Jako vždy musím hodnotit plným počtem a vřele tuto učebnici doporučit.

Lily101
26.05.2018 4 z 5

Stručně, jasně, přehledně a navíc problematika často ujasněna prostřednictvím vskutku povedených grafických schémat. Autorům této knihy náleží mé díky za základní pochopení a prostou orientaci v přeměnách obchodních korporací.

P.S.(pro zájemce o četbu):Všem budoucím čtenářům preventivně doporučuji, před samotnou četbou, raději zkontrolovat aktuální stav příslušných zákonů, neb novelizace jsou někdy nevyzpytatelné :-) !


Autoři knihy

Luboš Chalupa
česká, 1962
Petr Holý
česká, 1933 - 2010

Kniha Obchodní korporace - Přeměny a obchodní rejstřík. Základy soukromého práva VI je v

Přečtených4x
Knihotéce1x