Obchod iluzemi

Obchod iluzemi https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195846/bmid_obchod-iluzemi-E5v-195846.jpg 5 7 3

Přidat komentář

Lenka4
29.11.2021 5 z 5

"Shromáždění v babském ráju předsedala maminka Gabry a Málinky, štítenská paní nadučitelová. Její dcery předávaly jedna druhé putovní klobouk a příběhy, které vyprávěly pod jeho rajčím pérem, už nebolely. Nebolely, hladily a slévaly se ve společný příběh o mamince."
Poetický návod na přežití nelehkých časů a smysluplné využití berní knihy.

Lotti
29.09.2020 5 z 5

Nádherná kniha, kde je od úsměvu k smutku vždy jen nepatrný skok. Gabra s Málinkou mě provázely celým mládím a dodnes vyhledávám vše, co souvisí s autorkou a příběhem dvou neposlušných "cérek". Kniha přináší zmínky o dalších sourozencích Gabry a Málinky a také o prvním ctiteli Málinky, který ji i její rodinu jako dobrý duch doprovázel takřka celým životem...


strana1-100
02.08.2018 5 z 5

Nenápadný skvost. Překrásně poetickým stylem, který prozrazuje spisovatelčinu pohádkářskou praxi, načrtává Marie Kubátová útržky svého dětství, které nebylo docela snadné, neboť její rodina byla vždycky "u chudejch". Milovníky Gabry a Málinky by mohlo potěšit, že se dozvědí, jak pokračoval život Málinky, autorčiny maminky Amálie Kutinové, v dospělosti a za jakých okolností její knížky vznikly. Celá kniha vyjadřuje obdiv k mamince, s jejíž krásou se autorka ve svůj neprospěch srovnává (krásná scéna s Mariiným spolužákem Batěm). Tak jsem si na internetu našla fotky paní Kubátové - a na té jediné, kde není zachycená jako hodně stará paní, je své mamince převelice podobná. :-)

Kniha Obchod iluzemi je v

Přečtených9x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x