Občan don Quijote a jiné prózy

Občan don Quijote a jiné prózy https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165215/bmid_obcan-don-quijote-a-jine-prozy-Pa7-165215.jpg 4 5 2

Závěrečný svazek spisů Vladislava Vančury, vydaný roku 1961, obsahuje povětšinou povídky, jež autor napsal ke konci života, zlomky nedokončených větších prací a filmových libret.

Přidat komentář

Kontryhelka
17.01.2022 2 z 5

Tady jsem měla s panem Vančurou problém. Nebylo to vyloženě špatné čtení, ale nemohla jsem se začíst. S bídou jsem knihu dočetla a to se u mně tak často opravdu nestává. Třeba to bylo tím, že to byla povinná četba na střední škole a v 17 letech to bylo pro čtenáře těžko stravitelné čtení.

lynxir
09.05.2019 3 z 5

Opominu-li závěrečného, zcela skvostného Kubulu s Kubou Kubikulou, obsahuje kniha díla z posledního životního období Vančury. První půle je poněkud slabší, jen takové zlomky a nedokončenosti. Poslední tři povídky (O opatu Martinovi, Jak jsem se učil spisovatelem a Krčín) jsou možná trochu nedotažené z hlediska finální pointy či celkového vyznění, ale jazykově je to opět ten známý, poeticko-hravě-vybroušený Vančura. Nedosahuje zde sice výšin Markéty Lazarové či Rozmarného léta, ale i tak je to vskutku příjemné počtení.


Kniha Občan don Quijote a jiné prózy je v

Přečtených4x
Knihotéce17x
Chystám se číst3x