Komentáře knihy O Vydřičce, která se nevzdávala

knihomolka_68
15.09.2025

Ilustrace jsou opravdu nádherné, a poselství knihy také. Jen mi to přišlo celé takové moc na sílu, nucené, trochu jako sbírka motivačních hesel.

Knihomolk@Zuzka
25.06.2025

Kde bolo, tam bolo, bola jedna malá Vydrička, ktorá sa bála zlyhania. Bála sa skúšať nové veci a bála sa požiadať o pomoc. Našťastie mala priateľov, ktorí jej povedali, že je v poriadku sa báť a maminku, ktorá jej bola oporou. Postupne a naučila, že nemusí byť vo všetkom najlepšia ani najrýchlejšia, hlavné je, že sa zo všetkých síl snaží a nevzdáva sa.

Kniha o Vydričke sa nám veľmi páčila. Príbeh bol jednoduchý, zrozumiteľný detskému čitateľovi a primerane dlhý – my sme knihu prečítali za jeden večer pred spaním.

Hlavná dejová hovorí o malej nesmelej Vydričke, ktorá sa chce vyrovnať svojím starším súrodencom a chce s nimi plávať k veľkej rieke, čo sa jej nedarí. Našťastie ju emocionálne podporia zvieratká, ktoré sa s ňou podelia o svoje vlastné neúspechy a poradia, ako sa s nimi vyrovnali.

Príbehy jednotlivých zvieratiek sú oddelené ako samostatné kapitoly a záver knihy prináša mini encyklopédiu, ktorá o nich ponúka základné fakty. Kniha je plná krásnych ilustrácií a ako bonus má veľké písmenká, takže školáci si ju odkážu bez problémov prečítať aj sami.

Knihu odporúčam najmä deťom, ktoré potrebujú posilniť sebavedomie, a tiež rodičom ako skvelý spôsob na otvorenie dialógu o prvých neúspechoch.

5/5

aydam
10.05.2025

Krásně ilustrovaná kniha s velkými písmeny (první čtení) o způsobech, jak být trpělivý a nevzdávat se hned po prvních nezdarech.

Bejulik
23.04.2025

Malá Vydrička sa bojí naučiť plávať, ale rada by sa pripojila ku svojim súrodencom, ktorí sa vo vode šantia. Hneď prvý neúspech ju odradí, ale nakoniec sa prejaví sila priateľstva a pomocnú ruku jej postupne podajú Našuchorené Káčatko, Rybárik, Vážka, Ropucha, Losos i Škorec.
Táto detská kniha od približne 5 rokov v sebe spája krásny príbeh s veľmi milými ilustráciami. Autorka píše pútavo, citlivo a pekné myšlienky vyjadruje na správnych miestach. Práve tie a popisy situácií dokážu deťom ukázať, že na prvý krát sa nám nemusí nič podariť, ale tréningom a opakovaním sa budeme zlepšovať. Táto kniha je o pomoci medzi priateľmi, o nevzdávaní sa, prekonaní samého seba a o nájdení sebadôvery. I keď prvotné neúspechy so sebou častokrát prinášajú hnev a plač, tak len to, že sa nevzdáme a pôjdeme si krok za krokom za svojim cieľom, nás posunie vpred. Niekedy na tej ceste možno budeme potrebovať pomoc, ale netreba sa báť o ňu požiadať. Nám sa táto kniha veľmi páči a hneď sme ju prečítali na jedno posedenie. Dcérka pochopila, o čom sa píše a deti, ktoré už vedia čítať, si ju určite s radosťou prečítajú aj vďaka správne zvoleným veľkým písmenám. Bonusom sú základné informácie o spomínaných zvieratkách na konci knihy, z ktorých sa deti niečo nové naučia. My vám túto knihu veľmi odporúčame, pretože je nádherná.

ElisR1
16.03.2025

O Vydřičce, která se nevzdávala je milou dětskou knížkou se spoustou povedených obrázků, a která mladým čtenářům přináší spoustu poučení. Dokonce je téměř v každé kapitole nějaké. Mezi poselství, která tato knížka mladším čtenářům přináší, je například to, že se nemáme bát říci si o pomoc nebo že když nám něco nejde na první pokus, tak to nemáme vzdávat, protože opakováním to můžeme dokázat. Příběh také ukazuje, že není dobré mít předsudky. To, že máme zdání, že někomu jde něco úplně samo ještě neznamená, že toho nedocílil díky velkému úsilí.
Veškerá ponaučení jsou do děje zakomponovaná nenásilně a jde o tak milé čtení, že starším čtenářům vykouzlí úsměv na tváři.
Samotný příběh je napsaný velmi jednoduše a knížka má i velká písmenka, aby se dobře četla i mladším čtenářům. A jak už jsem řekla, vydařené ilustrace krásně doplňují dění.

Pokud tedy hledáte roztomilé čtení pro Vaši ratolest a chcete něco, co Vašim dětem i něco předá, tak Vydřička je rozhodně tou správnou volbou.

Recenze psaná v rámci spolupráce s knihkupectvím Megaknihy a nakladatelstvím Ocelot.

Áňa 998
04.03.2025

Od autorky Katie O‘Donoghue můžete znát knihu O veverčákovi, který se bál. Ta mi nějak utekla, takže ji doma nemám, ale co mi neuteklo, je další kniha této autorky, která u nás vyšla. Je věnována malé vydřičce, a myslím, že jen obálka stačí k tomu, abyste po knize sáhli!
Protože stejně jako ilustrace na obálce, je i kniha plná roztomilých kresbiček vydřičky, její rodiny a dalších tvorů, které vydřička v tomto příběhu potká. Navíc, pokud bude malý čtenář na ostatní zvířátka zvědavý, můžete nalistovat poslední stránky a přečíst si zajímavé informace právě o nich.
Ale zpátky k vydřičce. Ta naše, která je hlavní hrdinkou je nejmenší z celého vrhu. Její sourozenci už umí plavat, ale ona ne. Jednoho dne se vydají hrát si dál po proudu a vydřička zůstane doma. Ona se ale nevzdá a vydá se za nimi.
Celý příběh je jednoduše popsaný, navíc velkými písmeny. Pro dospěláka jednohubka, pro dítko už tolik ne, ale věřím, že ilustrace namotivují k pokračování.
O vydřičce, která se nevzdávala je roztomilá knížka, plná hlubokých myšlenek i pro dospělého čtenáře, který tak může najít znovu motivaci, nebo povzbuzení. Já sama jsem milovala večerníček o Vydrýskovi a tahle kniha mi dovolila na něj zavzpomínat.

Akléda_
02.03.2025

Ach, tohle bylo TAK krásné. Předchozí knížka z této edice, O Veverčákovi, který se bál, mi naprosto učarovala a já se moc těšila na další. Konečně jsem se dočkala a za mě to bylo snad ještě lepší než Veverčák. Ta kresba je naprosto nádherná, je to něžné, ale krásné. Několikrát mi knížka během čtení vehnala slzy do očí, byla jsem v průběhu několikrát dojatá a vyvolalo to ve mně spoustu emocí. Je to takové milé čtení, které v sobě ale ukrývá velmi důležité poselství, vlastně hned několik. Jsou tady skryté významy a odkazy na psychické zdraví, které ale nemusíte nijak hluboce hledat. Je vidět že autorka ví o čem píše a že má psychologii vystudovanou, tohle dílo je fakt geniální, ať už pro děti nebo i starší. Na konci se dočkáte i pár zajímavostí ze zvířecí říše, což bylo roztomilé. Taky tam teda bohužel byla jedna fakt velká technická/redakční chyba, ale jinak je to fakt nádherný počin. Já si knížku dala během jednoho dne ve zkouškovém a nemohla jsem si vybrat lépe. Moc moc doporučuji, i pokud máte rádi třeba knížky Panda a dráček, tohle by se vám mohlo líbit.

haniny.knihy
17.02.2025

Kniha O Vydřičce, která se nevzdávala od Katie O’Donoghue je nádherný a inspirativní příběh pro děti, který citlivě zpracovává téma překonávání strachu a vytrvalosti. Hlavní hrdinka, malá vydřička, se chce naučit plavat, aby si mohla hrát ve vodě se svými sourozenci, díky podpoře svých přátel u řeky, jako jsou načechrané káčátko, pan ledňáček a ropušák krátkonohý, se učí překonávat své obavy. Jejich rady a povzbuzení jí pomáhají získat odvahu a sebevědomí. Příběh je doplněn krásnými ilustracemi, které umocňují celkový dojem z knihy. Tato kniha je skvělou volbou pro rodiče, kteří chtějí svým dětem předat důležité poselství o odvaze a vytrvalosti.

_Brunetka_
12.02.2025

Další krásná dětská knížka z pera této autorky, která mě pohladila po duši. Příběh vydřičky je opět nabit motivací a důležitými myšlenkami, jež by se měly děti dozvědět. Zároveň ale neuškodí, když si je připomeneme i my dospělí, protože se jimi ne vždy úplně řídíme. Ilustrace zde jsou nádherné a kniha se stane mimo jiné i právě díky nim pokladem vaší knihovny. O Vydřičce, která se nevzdávala vám můžu tedy jedině doporučit.

Kikina182
03.02.2025

Tohle je perfektní čtení pro malé čtenáře. Nejen, že kniha nabízí jednoduchý a krásný příběh plný dobrodružství, ale především je plná ponaučení. Pevně věřím, že spoustě dětí dokáže nenásilně vštípit, jak důležitá je trpělivost a odhodlání, když se chtějí naučit něco nového. Velkým plusem knihy je také to, že je příběh napsán opravdu velkými písmeny, takže by s jejím přečtení neměl mít problém ani čtenář začátečník. Příběh pak doplňuje hromada nádherných ilustrací, ze kterých je opravdu těžké odtrhnout pohled.

Enthu
30.01.2025

Příběh se týká malé Vydřičky, která se začíná učit plavat. Ale je to pro ni těžké, a tak na své cestě potká nové přátele, kteří jí dají cenné rady.

Tušila jsem, že budu touto knihou okouzlena, už s autorkou mám zkušenost a věděla jsem do čeho jdu. Řekla bych, že mé očekávání předčila, jelikož se v knize vyskytuje spousta mouder a našla jsem si v ní i spoustu citátů.

Líbilo se mi, že to bylo vedeno směrem, že i když je něco těžké, tak se nemá vzdávat a zkoušet to dál. K tomu zaměřeno i na emoce, mluvení o nich.

Kniha je bohatě ilustrovaná, celý příběh tak doplňují moc krásné ilustrace, na které je radost pohledět. K tomu na konci knihy najdete informace ohledně zvířátek, které se v knize vyskytly.

Pokud hledáte pohádku, která v sobě skrývá poselství, je pozitivně laděna a plná krásných ilustrací, tak O Vydřičce, která se nevzdávala mohu jen doporučit.

Spolupráce s Megaknihy

Kikina182
30.01.2025

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s e-shopem Megaknihy a nakladatelstvím Ocelot za účelem recenze.

Malá vydra by si moc ráda hrála se svým sourozenci. Je tu však jeden malý problém, neumí plavat. Nezbývá jí nic jiného, než se to naučit, jenže její první pokus nedopadá úplně nejlépe. Ona se však nevzdává, zkouší to znovu a znovu a poslouchá příběhy od nových přátel, o tom, jak se naučili něco, co jim nejdřív nešlo.

Příběh je napsán opravdu velkými písmeny, aby se malým čtenářům snáz četlo. Vzhledem k tomu, že se jedná především o příběh pro nejmenší, kde je vlastně důležitější poselství příběhu než příběh samotný, je psán opravdu jednoduše, ale zároveň je v knize kladen důraz na ty opravdu důležité věci.

Zatímco se předchozí autorčina kniha O veverčákovi, který se bál soustředila na to, jak se mají děti vyrovnat se svým strachem, tak tahle se jim snaží vysvětlit, že když něco nejde hned, neznamená to, že to nepůjde nikdy. Je o tom, jak se nevzdat a vytrvat. Zároveň je to ale podáno jako milý příběh, ve kterém vystupuje plno zvířátek, takže si děti vštípí důležitá poselství zábavnou formou, aniž by si uvědomili, že se vlastně učí.

V knize nechybí spousta nádherných ilustrací, které celý příběh doplňují. Je tady i pár menších kreseb, ale většina z nich je celostránková. Styl malby mi připomíná obrázky, které zdobily knihy pro děti dříve a neskutečně se mi líbí.

Stejně jako předchozí autorčina kniha můžu i tuhle vřele doporučit, obzvlášť pokud máte doma nějaké předškoláky či malé školáky, kterým by toho mohla opravdu hodně dát. Ale věřím, že se kniha zalíbí i mnohým dospělým.

Ennie
27.01.2025

Krásná knížka o učení se nových věcí, překonávání strachu, o podpoře od svých nejbližších... příběh dokreslují nádherné ilustrace :).

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi