O vlčí nevěstě

O vlčí nevěstě https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77440/bmid_o-vlci-neveste-Nv6-77440.jpg 4 16 3

Výbor kazašských lidových pohádek. Poušť a step, nebetyčné hory, obrovská stáda dobytka, koní, ovcí a velbloudů. Opodál chudé jurty, ale i bohaté paláce vládců - chánů, sultánů, a bohatých bájů. Taková je minulost Kazachstánu, v níž vznikala stará lidová tvorba kočujícího a pasteveckého národa, dodnes okouzlující svou zvláštností. V této knize je pouhý zlomek pohádkového bohatství kazašského národa. Pohádky takové, jaké našim čtenářům poskytnou představu o příbězích, které se kdysi v Kazachstánu vyprávěly a dodnes vyprávějí.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Kazachskije narodnyje skazki, Kazachskije skazki , 1962


více info...

Přidat komentář

Hani77
22.06.2021

Tato kniha nepatřila mezi mé oblíbené. Tuším, že jsem ji četla jen jednou. Netroufám si hodnotit hvězdičkami, ale myslím, že bych dala tak 3.

Zmiu
07.11.2012 5 z 5

Jedny z mých oblíbených pohádek. Rozdělení pohádek bylo skvělé, smutné jsem většinou znovu nečetla, oproti tomu k oblíbeným patřily ty chytré a čtverácké.


eraserhead
12.06.2011 4 z 5

Hodně zajímavé a povedené pohádky, které sice občas oplývají klasickými pohádkovými stereotypy, na druhou stranu jejich "exotičnost" přináší spoustu nových nápadů, zápletek a situací. Pohádky jsou tématicky rozděleny do několika "kapitol" , dojde tedy na klasické magicko-kouzelné pohádky (těch je většina), opravdu strašidelné až horrorové pohádky a tzv. chytré a čtverácké pohádky plné chytrosti a humoru, jež by se (respektive jejich hrdinové) skvěle hodily do knihy "Moudří blázni". A ta exotická, krkolomná jména hlavních hrdinů a hrdinek...... Výborné seznámení se s trochu jinou kulturou, prostřednictvím pohádek to vždy mile potěší.