O věrnosti

O věrnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463297/bmid_o-vernosti-lBn-463297.jpg 3 8 2

Tato útlá knížečka nabízí pro někoho možná překvapivé, o to ale cennější vhledy k tématům lásky, intimity, porozumění, závazku, smyslové lásky. Knížka O věrnosti prozkoumává: - jak vypadá zdravá intimita - jak v dlouhodobém vztahu uchovat jiskru a vášeň - jaké techniky můžeme použít, abychom dokázali opustit partnerovi, který nás zranil - jak si vybudovat vztah na pevných a stabilních základech - jak postupovat, když nás vztah omrzí nebo nás začne přitahovat i někdo jiný. Vychází z otázek, které autorovi, zenovému mistrovi Thich Nhat Hanhovi, kladli účastníci meditačních sezení. V reakci na tyto často náročné a bolestné otázky se rozhodl napsat knihu věnovanou přímo partnerským vztahům a zdravé sexualitě. Kniha O věrnosti tak vychází z duchovního zázemí, ale poskytuje čistě praktické vhledy k tématu udržování zdravých vztahů. Nabízí konkrétní rady a techniky pro přijetí partnera takový jaký je, kultivaci vzájemné péče, udržování pozornosti. Čtenáři se vzdělají v otevřené komunikaci, práci se vztekem a jinými silnými emocemi, umění odpuštění a pěstování vděku a ocenění. Na konci knihy jsou připojena i různá praktická cvičení, jako meditace laskavosti mettá, meditace v objetí, nebo techniky učící přijetí, odpuštění, usmíření, novým začátkům, zalévaní pozitivních semínek.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Duchovní literatura , Literatura naučná

Vydáno: , Alferia
Originální název:

Fidelity


více info...

smrtonos4157
smrtonos4157
24.11.2022 4 z 5

Můj oblíbený autor, než jsem poznal knihy Anthony De Mella i zdroj duchovních cvičení . Přestože jsou velice dobré, Anthonyho cvičení jsou mi bližší . Důležitá je orientace na hodnoty jako láska, odpuštění , oproštění od závislostí všeho druhu a pěstování laskavosti ke všem bez rozdílu . Krásné ale těžké je snažit se potlačit dualistické myšlení , které je zkreslující a rozdělující.

Dobraadresa
Dobraadresa
23.04.2022 4 z 5

Knížka, která spíš než jako čtení slouží jako povzbuzení na cestě. Mírným a jemným způsobem nabíjí vůli a chuť pokračovat ve vztazích a prohlubovat je.