O srdnatém střelci Andrejovi

O srdnatém střelci Andrejovi https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40539/o-srdnatem-strelci-andrejovi-a-jine-pohadky-40539.jpg 4 15 2

Přidat komentář

DalJa
06.03.2015 5 z 5

Výborně a s vtipem převyprávěné ruské pohádky. Editoři Václav A. Černý, Michaela Tvrdíková a Ivo Vaculín si sestavování zjevně výborně užili. Některé pohádky jsou poměrně drsné a jako četbu pro úplně nejmenší je nelze doporučit, ale o to radši je budou číst dospělí, kteří v nich ocení vtip a "realitu života".
35 pohádek je rozděleno do devíti částí podle národností. Úvod ke každé části na téma, jak se všem skvěle žije v SSSR, byla zřejmě nutná úlitba době.

Zmiu
04.11.2012 4 z 5

Jedna ze třech knih pohádek území Sovětského svazu. Takhle pokrývá evropskou oblast. Další dvě knihy jsou "O moudrém Chadaunovi a třech sluncích" a "O kouzelném ptáku Zymyrykovi". Tuhle knihu jsem jako dítě nečetla, koupila jsem si ji až v dospělosti, abych si doplnila sbírku. Potěší zejména Bornovy ilustrace, pohádky samotné si už tolik nepamatuji, četla jsem je na rozdíl od dalších dvou knih jen jednou. Jen vím, že spoustu z nich jsem už znala z jiných sbírek.


Kniha O srdnatém střelci Andrejovi je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce32x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x