O smrti smrťoucí

O smrti smrťoucí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492980/bmid_o-smrti-smrtouci-PpJ-492980.jpg 4 30 6

Může si člověk vzít do hrobu koně nebo mobil? Umí zmrzlina připomenout člověka, který zemřel? Co to znamená, když je vlajka na půl žerdi? Má strašidlo někdy ponožky? Je duše neviditelná? Každému někdy začne vrtat hlavou, co je to smrt… Švédská spisovatelka píše pro děti o tom, že život je konečný a lidé časem umírají. Těžké téma je zobrazeno překvapivě svižně a s milým humorem, zároveň i s něhou a důstojností. Knížka je plná kouzelných obrázků a nebude děti lekat ani strašit. Je určena čtenářům přibližně od 7 do 12 let a také jejich rodičům, prarodičům a vychovatelům jako branka, která dětem otevře nelehké téma smrti.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Cesta domů
Originální název:

Dödenboken , 1999


více info...

Přidat komentář

Princezna22
24.06.2023 5 z 5

"ber smrt s humorem".. Knižní Topka

TaLu
31.08.2022 5 z 5

Napsat vtipné pojednání o smrti a to tak, aby nebylo nic zneváženo, ale také aby děti neupadly do celoživotní fobie, je určitě hrozně těžké.
Musím říci, že mě se zpracování líbilo.
Nejvíce mě zasáhla náhlost smrti - dědeček na křesle a vzápětí křeslo prázdné.
Jen bych mrtvolky oblékla, protože nahý umírá málokdo. Možná je to metafora k narození.
Rozhodně na knihu nezapomenu do smrti smrťoucí :o)


essterkaa
03.04.2020 2 z 5

Velmi zvláštní zpracování. Ilustrace jsou celkem fajn, popis smrti však absolutně ne. Dětem bych knihu nikdy nečetla.

janak89
27.03.2020 4 z 5

Kniha, která o smrti hovoří napůl vážně, napůl s humorem, místy cynickým či groteskním. Daří se jí tak sdělovat věci, které řadu dospělých možná zděsí, ale děti (minimálně ty moje) ji čtou s nadšením. Jestli vaše potomky zajímá, co je to smrt, proč je nevyhnutelná, jak se s ní vyrovnáváme a co je na ní možná vlastně i tak trochu fajn, určitě si tuhle knihu přečtěte.

SpiritErised
05.12.2019 3 z 5

Jako dospělákovi se smyslem pro humor se mi to líbilo. Jestli bych ovšem tuhle knížku měla potřebu koupit svým budoucím dětem.... Nevím nevím.

dagmar7365
09.05.2018 4 z 5

Pokud nevíte, jak si s dětmi povídat o smrti, jak jim odpovědět na jejich všetečné otázky, jak je připravit na to, že někdo z blízkých brzy zemře, a co to pro ně znamená, pak doporučuji tuto knihu. Je poměrně útlá, plná obrázků a základních informací o smrti a umírání. Informace jsou dětem předloženy věcně, bez zbytečných básnických metafor, emocionálních projevů, prostě tak, jak to děti mají rádi - jasně a stručně. Současně kniha dává prostor pro další povídání a vlastní rodinné pojetí smrti a všeho kolem.

Štítky knihy

smrt umírání vyrovnání se se smrtí

Autorovy knížky

Pernilla Stalfelt
švédská, 1962
2016  77%O smrti smrťoucí

Kniha O smrti smrťoucí je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce6x
Chystám se číst27x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x