O slůněti, které chtělo usnout

O slůněti, které chtělo usnout https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321792/mid_o-sluneti-ktere-chtelo-usnout-XHT-321792.jpg 4 14 7

Ukolébejte dítě slovy ke spánku! Inovativní metodu, která vychází z kombinace relaxačních a psychologických technik a jednoduchého pohádkového příběhu, představil švédský psycholog Carl-Johan Forssén Ehrlin poprvé v knize O králíčkovi, který chtěl usnout. Tato kniha již krátce po svém vydání vzbudila velký ohlas a v mnoha zemích se během krátké doby stala bestsellerem. O slůněti, které chtělo usnout je další, s napětím očekávaný příběh, založený na stejné metodě, která děti dokáže zklidnit a uvolnit tak, aby se jim lépe usínalo. Tentokrát se děti seznámí se slůnětem Elenkou, které nemůže usnout. Putuje i s maminkou do kouzelného lesa, kde potkává nové kamarády, krtka Dřímálka, vílu Chrupinku, myšku Popletu i králíčka Káju, od kterého dostane kouzelný uspávací prášek, aby mohla konečně usnout. Cestou se Elenka od přátel učí, jak usínání může být zábavné a příjemné současně. Část knihy je věnována také nejčastějším dotazům rodičů. V této části autor vysvětluje, jak s knihou pracovat, aby metoda byla co nejúčinnější. Tato metoda, jak se mnozí psychoterapeuti shodují, pomáhá dětem zejména v obdobích, kdy jsou vystaveny větší zátěži, vyrovnávají se přechodem do jeslí či školky, jsou nemocné nebo zpracovávají příliš mnoho vjemů. Dětem, které mají pravidelně potíže s usínáním, tato kniha pomáhá osvojit si zdravé spánkové návyky a ustálit spánkový rituál.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Elefanten som så gärna ville somna , 2016


více info...

Přidat komentář

broskev28
29.03.2021 4 z 5

Nemám na kom vyzkoušet, ale připadá mi to dobré.
Já sama jsem při čtení měla pocit, že nedojdu dál než k potůčku, jak se mi zavíraly oči. Líbí se mi i ta spavá jména a vysloveně mě nadchnul zívající měsíc!
Tak teď jsem zvědavá na reakci rodičů.

kamibe
17.09.2020 5 z 5

Vyzkoušela jsem ji na sobě a musím říci, že to fungovalo. Teď budu zvědavá, jak to zafunguje u vnoučat. Líbí se mi, že je text na protilehlé straně k obrázku a že samotné obrázky jsou také takové uspávací.
Oceňuji, že autor uvádí nejen rady pro předčítající, ale také připomínky různých rodičů a jeho reakce na ně.


Gabika9
08.04.2020 5 z 5

První díl o králíčkovi se okoukal a dlouhodobě se neosvědčil, ale tato knížka sklízí úspěch. Dcera si chce číst o slonečkovi, uklidí se při čtení a opakovaně spokojeně usíná aniž bych musela dočíst do konce. Snad nám to vydrží...

jarabr
08.12.2018 5 z 5

Vynikající pomocník při uspávání malých dětí. Jemnou sugescí říká dítěti, že je unavené, uvolněné, ospalé, klíží se mu oči. Na cestě ke spánku ho doprovází slůně, které už jde taky spát. Usínací metoda, která u nás zabrala na první pokus, takže nemůžu než doporučit.

pisutka
02.02.2017 4 z 5

Ač jsem neměla v úmyslu si knihoteku zasekat dětskými knížkami, uděluji výjimku. Čtení o sloníkovi zabírá, dvouletý klučina první den usnul u dvacátéprvní stránky, ovšem na startu byl solidně rozjuchaný, na další pokus zabral téměř okamžitě. Věřím, že efekt vydrží a postupně si na čtení před spaním zvykne a následně ho zklidní předčítání jakékoli knížky, což se nám, bohužel, s jinými tituly prozatím nepodařilo. Pro mě kniha roku.

bibi.r
08.01.2017 4 z 5

Příběh o slůněti se mi líbí ještě víc, než ten se zajíčkem :).

Princezna22
23.12.2016 5 z 5

Prostě krásné!! Moji dcerce se strašně líbí příběh a ty obrázky ve vnitr prostě zbožňuje. Pořád čteme králíčka,tak teď můžeme střídat se slunatkem.. Krásné.. Doufám,že vyjde další kniha,protože mi si ji rozhodně přečteme.. Dcerka u toho krásně usína.

Autorovy další knížky

2015  75%O králíčkovi, který chtěl usnout: nová cesta, jak uspávat děti
2016  86%O slůněti, které chtělo usnout

Kniha O slůněti, které chtělo usnout je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x