O Slovanech úplně jinak

O Slovanech úplně jinak https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185207/bmid_o-slovanech-uplne-jinak-iKK-185207.png 3 25 6

Nejstarší písemnosti z doby předhistorické, jejichž pisatelé i jazyk, jímž promlouvají, byly věci dosud zcela neznámé. Hledání neznámých pisatelů se táhne dějinami již dva tisíce let. Je to příběh napínavý, ba přímo detektivní, je to celohistorické drama, skrývající četná tajemství a neproniknutelné záhady. Avšak jen zdánlivě neproniknutelné, jak bychom chtěli prokázat v následujících kapitolách. Pravdu skrytou pod nánosem polopravd a dogmat se v minulých stoletích pokusila odhalit už řada badatelů. Mozaika ztvárňující dávnou společnost se rodila obtížně, kousek po kousku, za cenu četných omylů. Také tato publikace se rodila obtížně za použití původních nápisů a dílčích poznatků jiných luštitelů, jakož i mnoha dostupných pramenů. Nyní předkládaný obraz dávné společnosti je výsledkem dvacetileté práce autorovy. Pro mnohé čtenáře bude možná nezvyklý a překvapující, neboť je odlišný od obrazu dávných časů, jak jej ztvárňuje oficiální věda.... celý text

Přidat komentář

Andi
30.08.2022 3 z 5

Ééé ... Nevím, jak reagovat, protože jsem knížku četla s přestávkami. Mé osobní hodnocení skákalo nahoru-dolů, nakonec jsem se rozhodla pro zlatý střed. 30 let stará věc, od té doby už jsme ve "výzkumu na téma Slované" udělali veliký pokrok dopředu, totiž ... tohle není populárně naučná kniha, spíše jde o autorovi úvahy a dějepisné události si vycucal z prstu - sám si složil závěry toho, co a jak bylo. To tedy zaprvé a některé jeho překlady textů jsou taky dost mimo, ALE dávám hvězdičky za odvahu a také dokáži ocenit všechnu tu spoustu práce, kterou si s tím autor dal. Výsledek je sice mnoho povyku pro nic, ale i přesto to stojí za přečtení, pokud vás téma zajímá.

Pedro72
03.01.2022 odpad!

Já bych tento ezo blábol vůbec nekomentoval, pokud by si nenacházel další čtenáře. Takže o čem to je? O Horákových supersofistikovaných halucinacích. Pokud vám není divné, že jediné "důkazy" prezentovaných "pravd" jsou jednoduché "interpretace" složitých problémů, pak lze říct jen jedno: komu není rady, tomu není pomoci!


Jan123M
02.06.2020 5 z 5

Perfektní kniha, poukazující na překroucenou historii. Bohužel, od ,,odborníků,, kteří leckdy hájí historické lži a historii tendenčně interpretují tak, jak se jim to zalíbí je tato kniha zneuznaná.

Peťusek
10.10.2018 odpad!

Tato kniha rozechvívá bránice a čistí slzné kanálky všech relevantních odborníků, zejména historiků a jazykovědců. Inspiruje-li někoho k serióznímu studiu lingvistiky či dějin, dobrá, pak jí to snad lze přičíst k dobru, nicméně bylo by to, obávám se, pozitivum žalostně osamocené.

Autorovi nejspíše nemůžeme upřít upřímný zápal pro "věc", ovšem jeho tvrdošíjné odmítání prověřených fakt ho zas a znovu přivádí na scestí, pročež onu "věc" želbohu v žádném případě nelze nazvat bádáním, natožpak bádáním vědeckým. Už v dobách předvědeckých měli totiž někteří myslitelé v leckterém ohledu lepší vhled do problematiky jazyka než Antonín Horák, ale chápu, že některým patrně imponuje jeho pseudovlastenecký zápal.

Kdysi jsem měl ambici napsat podrobný rozbor všech autorových nesmyslů a publikovat jej v podobě didaktické příručky pro (zejména) laickou veřejnost. Jenomže vzhledem k tomu, kolik je v knize nesmyslů, by takováto kritická publikace nabobtnala do desetinásobné délky, přičemž by se její čtivost stala přinejmenším spornou, nemluvě o ztrátě času, jenž by mohl být věnován přinášení nových fakt, tedy výrazně produktivněji.

MorriconeTheGod
05.07.2017 odpad!

Naprosto ze řetězů utržený blábol, který patří do sekce "Daniken a spol." - v žádném případě do literatury historické a naučné, jak je zde uváděno.

7Clary7
18.02.2016 5 z 5

Pro neodborníka, jako jsem já, je to skvělá knížka.