O prasátku Lojzíkovi – Jak vycvičit vrabce

O prasátku Lojzíkovi – Jak vycvičit vrabce https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286796/bmid_o-prasatku-lojzikovi-jak-vycvicit-v-Gx3-286796.jpeg 4 19 4

Prasátko Lojzík série

< 3. díl

Třetí velké dobrodružství prasátka Lojzíka a jeho kamaráda Čepeřáka. Půvabná knížka výtvarníka Pavla Ondrašíka (jenž je podepsán mimo jiné pod úspěšným animovaným filmem Kozí příběh) s textem Táni Rybenské- Ondrašíkové nabízí čtivý příběh s poselstvím a obrázky, které se jistě budou líbit nejen dětem.

Žánr:
Pro děti a mládež

Vydáno: , Petrkov
více info...

Přidat komentář

deedulka
25.10.2023 4 z 5

Kniha má pěkné nápadité ilustrace na každé straně, takže se během čtení můžete kochat. Příběh je pěkný, ale místy trochu nedával smysl. Někdy stránky úplně nenavazovaly na sebe a musela jsem se vracet zpět, jestli jsem něco nepřeskočila. Ale jinak se dětem příběh líbil a to bylo hlavní. :-)

Cajda
28.12.2022 4 z 5

Milučké, krásné obrázky.
Mi se moc líbila. Od začátku do konce jsem se culila jak malá :o)


Atlantis
03.11.2021 2 z 5

Divná kniha. Nevím, jestli u toho neměla být třeba ještě nějaká interaktivní část nebo nahrávka, ale text mezi jednotlivými stranami na sebe často nenavazuje. Možná zhruba dějově, ale stylisticky nebo sekvenčně je to úplně mimo mísu. I ten příběh je takový kostrbatý.

HanKasp
27.05.2017 4 z 5

Další z příběhů o prasátku Lojzíkovi. Ilustrace jsou příjemné a milé. Co mi ale na pohádce nesedělo, bylo nesladění alespoň částečné autentičnosti přírody. Jestřáb by vrabce prostě snědl a nikdy by se nestalo, že by všichni seděli spolu.

Souhlasím, pohádky mají obsahovat nadsázku. Ale v současné době, kdy mám pocit, že se lidé trochu víc odchylují od přírody a ne vždy jsou k úctě k ní vedeny, bych toto očekávala aspoň v dětských knihách. Zejména, když příběhy pochází z této oblasti.

Autoři knihy

Pavel Ondrašík
česká, 1977

Kniha O prasátku Lojzíkovi – Jak vycvičit vrabce je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x