O prasátku Lojzíkovi – Cesta za nosem

O prasátku Lojzíkovi – Cesta za nosem https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275294/bmid_o-prasatku-lojzikovi-cesta-za-nosem-tjt-275294.jpeg 4 37 12

Prasátko Lojzík série

1. díl >

Lojzík by byl veselé a docela obyčejné prasátko, kdyby… jeho nos nepřipomínal spíše sloní chobot. Jeho krátkonosí sourozenci si ho kvůli tomu často dobírají a jemu samému je divné, proč se liší od ostatních a kdo je vlastně jeho opravdová rodina. Nakonec se v doprovodu kamaráda, vrabce Čeperáka, odváží na dobrodružnou výpravu až do ZOO, kde se seznámí se spoustou zvířátek, získá spoustu zkušeností a také cenné poučení o tom, že nezáleží na tom, jak vypadáte, ale na tom, jaký jste uvnitř a co umíte. Může se tak vrátit na statek a začít spokojený život se svou rodinou a svými přáteli. Půvabná knížka výtvarníka Pavla Ondrašíka (jenž je podepsán mimo jiné pod úspěšným animovaným filmem Kozí příběh) s textem Táni Rybenské však nenabízí jen čtivý příběh s poselstvím a obrázky, které se jistě budou líbit nejen dětem.... celý text

Akvabela
Akvabela
25.06.2023 5 z 5

Roztomila knizka. Stravili jsme s ni rozesmate chvile. Nektere pasaze jsme museli vzit nekolikrat! :-)

Safrika
Safrika
28.05.2023 5 z 5

Krasna a mila knizka, pekne ilustrovana, super,se tam je pribeh i v anglictine :).


Aknel26
Aknel26
27.10.2020 4 z 5

Moc hezká knížka, krásně ilustrovaná, určená nejmenším dětem. My jsme četli se čtyřletým a příběh byl pro něj už dost jednoduchý. Měli jsme ovšem verzi bez angličtiny.

broskev28
broskev28
16.07.2020 5 z 5

V naší knihovně jsme to vzali "na přeskáčku" - nejprve jsme si pořídili Jak vycvičit vrabce, teprve potom O prasátku (a jelikož jsme už věděli, že Lojzíka děti doslova milují, hned jsme přiobjednali i indické dobrodružství). Tak se stalo, že nás - repektive mě - Lojzíkův první příběh tolik nenadchnul. Vlastně ne, to píšu špatně - příběh ano a velice, kresby jakbysmet, ale ten anglický doprovod určitě ne.
Takže jsem na tom podobně jako Osice: malým čtenářům (v naší knihovně) doporučuju všemi deseti, ale pro maminky/tatínky dodávám "bez té angličtiny".
P.S. A aby toho opičení nebylo málo, i můj dědeček byl Lojzík!

Natique
Natique
08.07.2020 5 z 5

Moc pěkně udělaná knížka. Hezký příběh, pěkné ilustrace. Děti se zároveň přiučí hravou formou pár nových anglických slovíček. Doporučuji.

Osice
Osice
20.01.2020 5 z 5

Prasátko Lojzíka zbožňuju. A důvodem není pouze to, že má stejné jméno jako můj děda:-D Četli jsme mnohokrát a kreslili jsme Lojzíka v kartónové krabici, v níž se narodil. Pak obrázek zdobil dlouho dceři zeď v pokoji. Kromě seznámení se zvířátky s dlouhým nosem, je to kniha o jinakosti, hledání sama sebe, toho kam patříme, ale také o kamarádství, sourozeneckých vztazích, pomoci a mateřské lásce.

Knížka je dvojjazyčně. Na každé stránce je v závěsu za českým textem i anglický překlad. Ten mě moc neoslovil, je to na mě moc doslovné a pro děti jsou věty hodně dlouhé. Anglické originály čtu hodně a ráda, ale tohle není to pravé ořechové. Nicméně dávám plný počet hvězdiček. Příběh je skvělý, obrázky (od P. Ondrašíka) taktéž a kvůli angličtině si tuto malou knížečku nepůjčujeme:-D

jenetka
jenetka
05.02.2019 5 z 5

Strašně hezká milá knížečka, kdo má rád angličtinu, tak si přijde na svoje, protože u každého odstavce na každé straně je i anglický překlad. Ale jinak je to rozhodně výborná knížka.

Vivienca
Vivienca
19.12.2018 5 z 5

Nádherné ilustrace, poučný příběh. Textu tak akorát aby se dal číst i nejmenším. Milá knížečka.

HanKasp
HanKasp
27.05.2017 5 z 5

Příběh o prasátku, které se tak trochu lišilo. Prasátko je šikanováno svými sourozenci až jednou se mu rozhodne pomoct vrabec Čepeřák a vydávají se propátrat ZOO.

Další z vydařených knih vydaných nakladatelstvím Petrkov.

zuzi1162
zuzi1162
18.11.2015 5 z 5

Výborné ilustrace a celkem hezký příběh.

anetka.repova
anetka.repova
18.09.2015 4 z 5

Krásná knížečka a moc pěkné ilustrace :D

bibi.r
bibi.r
04.02.2015 5 z 5

Narosto skvělý, vtipný, zajímavý a poučný (až doteď jsem netušila, že existuje zvíře "bércoun" nebo dlouhonosá želva :D) příběh. Úplně se mi to odehrávalo před očima a ilustrace nádherné :).

Štítky knihy

prasátka, vepři

Autoři knihy

Pavel Ondrašík
česká, 1977

Kniha O prasátku Lojzíkovi – Cesta za nosem je v

Přečtených48x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce6x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x