O nejbohatším vrabci na světě

O nejbohatším vrabci na světě https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34647/bmid_o-nejbohatsim-vrabci-na-svete-T9X-34647.jpg 5 39 5

Kniha vypráví o vrabci Rozcuchánkovi, který poznal, že mít kamarády je nad všechno bohatství. V zimě se vrabčák Rozcuchánek spolu se svými kamarády tísní za komínem. Pokud najdou potravu, on jako jediný se nikdy s ostatními nepodělí. Jednoho dne se mu jeho lakota vymstí. Když se nakládá zrní, Rozcuchánek odmítne zobat s ostatními ze země a namíří si to přímo k zlatým hromadám v transportéru. Dveře se však zavřou a náš vrabčák zůstane uvězněn. Zpočátku mu to nevadí, opájí se svým bohatstvím, ale když zaslechne své kamarády, jak si venku hrají a dovádějí, začne se mu stýskat. Naštěstí se ale dostane ven a úplně změní své chování, což také brzy ostatním vrabčákům dokáže.... celý text

Přidat komentář

Rozari
30.12.2022 5 z 5

Krásná kniha pro nejmenší - ponaučení se zdá být pro dvouleté dítě možná ještě příliš abstraktní, ale už i ten náš nejmladší moc dobře ví, co znamená o něco se podělit (nebo nepodělit) - nepodceňujme je :-)

Ten animovaný film, o němž píše trudoš a o jehož existenci jsem doteď neměla ponětí, jsem si dnes po čtení pustila, mohu potvrdit, že je beze slov, tedy kniha jej asi kopíruje a psaný příběh byl dodán. Většina příběhu se mi líbí víc v knížce, uznávám však, že některé věci líp vynikly ve filmu. Oboje má za mě palec nahoru.

šárofka
19.06.2020 5 z 5

Krásná kniha s hezkým ponaučením.


trudoš
12.10.2015 3 z 5

Ilustrační doprovod úžasný, v tomhle ohledu nelze knize nic vytknout, stejně jako morálnímu ponaučení, které si mají čtenáři z vyprávění odnést. Větší problém jsem měl s textovým doprovodem. Ač je tak na jedno desetiminutové čtení, není příliš obratný. Opakující se slova a fráze v průběhu jedné dvou vět dost vynikají, zvlášť když těch vět je na jedné stránce opravdu jen pár.
Moc by mě nepřekvapilo, kdyby kniha byla doslovným přepisem monologu z animovaného filmu z roku 1961 (jestli tedy nějaký zvukový doprovod má, třeba se úplně pletu). Je znát, že redakce počítá s intonací, pomlkami a důrazem dle původního scénáře a milý čtenáři, zařiď se stejně. Jenže když vám film unikl, jste nahraní. A když jste podobně předčítačně nešikovní jako já, je z toho drobný gramatický jazykolam.

Marki87
13.07.2015 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Příběh je zajímavý, jednoduchý, ale i poučný. Doprovodné ilustrace jsou také hezké. Pro malé hamounky kniha jak dělaná, párkrát jsme jí doma přečetli a dcera se od té doby ráda o vše dělí :-) A pokud mám hodnotit očima dcery (2,5 roku), tak za 5 hvězd. Kniha ji velmi zaujala a i ve 2,5 letech to zvládla celé a pak chtěla znova :-)

havranice
31.01.2015 5 z 5

Moc pěkná knížka, byla oblíbená u mé dcery a teď je to nejoblíbenější kniha u mého čerstvě 3-letého syna. Je dobře pochopitelná cca od 2,5 let, ale má sedmiletá dcera se u ní také nenudí a ráda se k ní občas vrátí. Je tam pěkné poučení - vrabeček Rozcuchánek se nechce dělit o nalezené jídlo, chce si všechno sníst sám, ale vyvine se to tak, že díky tomu skončí sám, bez kamarádů. Je mu smutno a uvědomí si, že je důležitější mít kamarády než být bohatý. Poučení pěkně vyplyne samo z příběhu a díky tomu je pro děti velmi dobře pochopitelné. Do příběhu je zakomponován vláček a vagonky, což zvyšuje atraktivitu pro chlapečky. Je to napsáno pěkně a citlivě pro danou věkovou kategorii. Na každé straně je příběh bohatě doprovázen obrázky, díky nimž je příběh pro malé děti ještě pochopitelnější.

Štítky knihy

vrabci

Kniha O nejbohatším vrabci na světě je v

Přečtených54x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x